Facebook
Omiljeno
Pinterest
Kvas i hleb od kvasaNakon 7-10 dana će kvas početi da raste, napraviće se balončići, koji će se pojaviti na površini odmah nakon mešanja - to je znak da je kvas spreman....
Za i protiv pivskog kvascaPrednosti pivskog kvasca
Pivski kvasac je tipičan favorit onih koji praktikuju vegetarijansku dijetu zbog prisustva proteina i mnogobrojnih vitamina iz grupe B kompleksa, koji obezbeđuje....
Kako se pravi pivski kvasac?Osim kao dodatak ishrani, pivski kvasac ima široku primenu i u industriji za proizvodnju piva. U praksi, pivski kvasac se dobija od jednoćelijskih gljivica, zahvaljujući kojima se odvija fermentacija piva....
KvasacPivski kvasac je omiljen mnogim sportistima jer moža da poboljša njihova sportska dostignuća. Smatra se da pivski kvasac smanjuje nivo šećera u krvi i poboljšava imunitet....
Za šta se koristi pivski kvasac?Pivski kvasac je jedan od najčešće preporučivanih dodataka ishrani, i za to postoje brojni razlozi. Ali pre nego što objasnimo za šta se koristi pivski kvasac, treba da preciziramo od čega se pravi....
Ukusni brzi štapići bez kvasca i mlekaU posudu sipati brašno i pomešati ga sa solju i praškom za pecivo.
Dodati vodu i ulje pa sve dobro promešati kašikom jer će testo biti prilično mekano. Malo doraditi testo rukom pa ga razvući na blago pobrašnjenoj površini...
Ruski kvas od dvopekaOdlijte 1 šolju tečnosti i u njoj rastvorite kvasac sa brašnom. Sipajte kašu nazad u vodu i ostavite kacu 12 sati na toplom da naraste.
Nakon toga rasporedite smesu u flaše i u svaku stavite po 2-3 suve grožđice....
Pivski hleb u mini pekariMaslac rastopimo. Brašno sipamo u mini pekaru i dodajemo sve ostale sastojke, pivo treba da bude na sobnoj tempraturi.
Izaberemo program za srednje pečen hleb....
Pivski pečeni krompir sa piletinomOperite i očistite piletinu. Stavite je u odvojenu duboku posudu. Dobro utrljajte kožu solju, biberom, alevom paprikom i kurkumom. Ostavite da odstoji. U međuvremenu oljuštite krompir, operite ga i isecite na ne mnogo debele...
Brzi i hrskavi pivski krompirićiOljuštite i isečete krompir, kuvate ga ali da ne budu skroz gotov. Ocedite pažljivo. U jednoj posudi pomešate sve navedene sastojke. Treba da se dobije gusta kaša.
Stavite papir za pečenje, sipajte krompir i raspodelite...
Bezglutenski kvasac - suština i upotrebaU posudi sa toplom vodom se istope zajedno šećer i bezglutenski kvasac, smesa se ostavlja da naraste na otprilike 30 minuta. Zatim se dodaju osatli sastojci zajedno sa 1 šoljom vode....
Suvi kvasac - činjenice i primenaKvasac je prirodna namirnica. On sadrži tzv. ćelije kvasca, koje se brzo razmnožavaju, posebno kada u toploj sredini. Kada se kvascu doda šećer, onda on međusobno deluje sa ćelijama kvasca i tada se dobija alkohol....
Uštipci bez kvascaGotove uštipke bez kvasca stavljati u posudu sa salvetom ili papirnim ubrusom kako bi upili visak masnoce, a potom ih valjati u prah šećer pomešen sa vanilinim šećerom.
Mogu se služiti i uz džem.
Prijatno!...
Pogačice bez kvascaUmutimo 2 jajeta zajedno sa margarinom, prethodno ostavljamo na sobnoj temperaturi da omekšaju. Posle dodajemo ulje, kiselo mleko, so i šećer. Sve dobro umutimo mikserom.
Na kraju pomešamo brašno sa praškom za pecivo i...
Mekike bez kvascaUmutite kiselo mleko sa jajima, sodom i vodom i dodajte smesu u brašno prosejano sa solju.
Zamesite testo koje treba da postane mekano. Ostavite da odstoji oko 20 minuta.
Nakvasite ruke i kidajte loptice od smese razvlačeći...
Domaća pica bez kvascaBrašno prosejte u posudi. Dodajte prašak za pecivo i so. Promešajte. Dodajte ulje i vodu. Zamesite testo. Ostavite da stoji 5 minuta.
Gotovo testo razvucite i stavite u namazan pleh.
Namažite paradajz pireom.
Krastavčiće...
Jednostavni hleb bez kvascaZa ovaj jednostavni hleb bez kvasca u posudi pomešamo dve vrste brašna. Dodajemo so, šećer, sodu za hleb i miks semenki....
Brze prlenke bez kvascaKada su gotove, brze prlenke bez kvasca ponovo premažite sa malo maslaca da omekšaju.
Prijatno....
Ruske palačinke bez kvascaOdvojimo belanca od žumanaca. belanca umutimo u sneg.
Žumanca pomešamo sa mlekom, solju i brašnom i umutimo mikserom u glatku smesu.
Dodajemo belanca i mešamo pažljivo kašikom.
Tiganj namažemo maslacem, zagrevamo...
Hrskave grisine bez kvascaU blenderu sameljemo gaudu, skamorcu, kiselu pavlaku, pršutu i hladan maslac.
Smesu prebacujemo u posudu i u nju prosevamo brašno. Dodajemo origano i gnječimo prstima, prvo da se stvore mrvice i posle malo po malo dobijamo...