Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila za sterilizaciju tegliUstvari prethodna sterilizacija tegli se radi da bi se otklinite sve bakterije i da biste bili sigurni da će biti u roku još nekoliko meseci....
13. januar
Pravila prilikom pripreme čajaZa razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
25. sep.
Ukusan šaran konzerva iz rerneDodajte začine po ukusu i paradajz iz konzerve. Ostavite na vatri oko 5 minuta, skinite sa vatre.
Posle dodajte kisele krastavčiće, isečene na krugove, iseckane orahe i masline, zelene začine....
26. mart
Marinirani patlidžan bez sterilizacijeZatvorite mariniran patlidžan bez sterilizacije poklopcem i ostavite u frižideru tokom jednog dana....
29. dec.
Domaća ljutenica bez sterilizacijeNa taj način poklopci će se dobro zatvoriti i neće biti potrebe za sterilizacijom.
Domaća ljutenica bez sterilizacije je gotova....
07. sep.
1
Kiseli krastavčići bez sterilizacijePrethodno dobro operite krastavce.
Svaku teglu napunite krastavcima, belim lukom, strukovima mirođije, stavite prstohvat slačice i 1 supenu kašiku soli.
Odozgo rasporedite listove, sipajte vrelu vodu i zatvorite....
10. avgust
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaVidećete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj.
Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
11. avgust
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaAko ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite.
Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
25. april
Kompot od dunja bez sterilizacijeKompot od dunja bez sterilizacije stavljamo na hladno mesto....
17. nov.
Puckane ljute paprike bez sterilizacijeIsecite drške paprika, operite dobro i osušite.
U tiganju, sa dnom koje se ne lepi ili aluminijumskom posudom za jednokratnu upotrebnu ispuckajte paprike po malo sa obe strane.
Ostavite da se ohlade.
Nakon oko sat...
18. jul
Turšija od karfiola bez sterilizacijeDobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina!
Zdrava i veoma odgovarajuća uz ukusna zimska jela!...
05. dec.
Kompot od malina bez sterilizacijeMaline se očiste i operu pažljivo. Stavljaju se u emajliranu posudu i pospu obilno sa navedenom količinom šećera.
Nakon 3-4 sata će pustiti tečnost. Kad se to desi, se stavlja da se kuva 1-2 minuta na tihoj vatri....
07. maj
Domaća konzerva haringeRiba se očisti, opere se i posoli se. Iseče se cela ili na parčiče u malu šerpu.
Dodaju se ulje, sirće i ostali začini i ostavlja se da vri nas slaboj vatri oko 40 minuta.
Dodaje se paradajz pire i zajedno sa njim vri...
23. jun
Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacijeLimun operite lepo sunđerom sapunom i toplom vodom.
Pređite preko daske sa sečenje laganim pokretima napred-nazad da omekša i polovinu od njih isecite 4 komada po dužini.
U svaku krišku zabodite 6-7 ružica karanfilića...
01. avgust
Za ili protiv ribljih konzerviA kada je u konzervi, to je čini zgodnom za jelo tokom piknika, pa čak i u kancelariji.
Riblja konzerva je veoma laka za jelo, jer se obrađuje tako da su kosti dovoljno mekane za jelo....
14. avgust
Ljute paprike ribice u teglama bez sterilizacijeLjute paprike ribice u teglama bez sterilizacije se čuvaju na hladnom mestu....
29. nov.
Paprike za punjenje u tegli bez sterilizacijePaprike za punjenje u teglama bez sterilizacije se zatvaraju i stavljaju se na hladno mesto....
09. nov.
Finese prilikom posluživanja vinaU restoranima se poštuje pravilo ako je vino preterano skupo ili staro, da se naglas izgovori marka i godina. Za vreme prijateljske večere onaj, ko sipa vino gostima, je gomaćin....
09. jul
Saveti prilikom pripreme fazanaOn se pravi na različiti način u svakoj zemlji; sa pečurkama, jajima, povrćem, voćem itd....
19. jun
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineVažno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso.
Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
15. jun
Saveti prilikom pripreme lososaČesta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
27. mart
Pravila pohovanjaHrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka.
Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć...
10. jun