Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pravila za sterilizaciju tegliPravila za sterilizaciju tegli
13. januar
Ustvari prethodna sterilizacija tegli se radi da bi se otklinite sve bakterije i da biste bili sigurni da će biti u roku još nekoliko meseci....
Pravila prilikom pripreme čajaPravila prilikom pripreme čaja
25. sep.
Za razliku od naše i brojnih drugih evropskih država, gde se ispijanje čaja prihvata kao nešto sasvim standardno, u azijskim zemljama se poštuju određena pravila priliko njegove pripreme, a ceremonije čaja su nešto sveto....
Ukusan šaran konzerva iz rerneUkusan šaran konzerva iz rerne
26. mart
Dodajte začine po ukusu i paradajz iz konzerve. Ostavite na vatri oko 5 minuta, skinite sa vatre. Posle dodajte kisele krastavčiće, isečene na krugove, iseckane orahe i masline, zelene začine....
Marinirani patlidžan bez sterilizacijeMarinirani patlidžan bez sterilizacije
29. dec.
Zatvorite mariniran patlidžan bez sterilizacije poklopcem i ostavite u frižideru tokom jednog dana....
Domaća ljutenica bez sterilizacijeDomaća ljutenica bez sterilizacije
07. sep.
1
Na taj način poklopci će se dobro zatvoriti i neće biti potrebe za sterilizacijom. Domaća ljutenica bez sterilizacije je gotova....
Kiseli krastavčići bez sterilizacijeKiseli krastavčići bez sterilizacije
10. avgust
Prethodno dobro operite krastavce. Svaku teglu napunite krastavcima, belim lukom, strukovima mirođije, stavite prstohvat slačice i 1 supenu kašiku soli. Odozgo rasporedite listove, sipajte vrelu vodu i zatvorite....
Tikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženjaTikvice koje NE prljaju ulje prilikom prženja
11. avgust
Videćete da je ulje čisto prilikom prženja, a tikvice ostaju čiste i zlataste, kao i kad ste prvi put stavili u tiganj. Servirajte pržene tikvice sa sosom od belog luka i kiselog mleka sa svežom mirođijom....
Obloga sa hlebom prilikom udarca ili modricaObloga sa hlebom prilikom udarca ili modrica
25. april
Ako ste udarili neki prst, isčašili ili imate podliv, ako imate otok ili modricu, evo šta treba da uradite. Sa ovom oblogom će nestati za 2-3 dana. Uzmite krišku crnog hleba, koru odsecite, da ostane samo mekani deo....
Kompot od dunja bez sterilizacijeKompot od dunja bez sterilizacije
17. nov.
Kompot od dunja bez sterilizacije stavljamo na hladno mesto....
Puckane ljute paprike bez sterilizacijePuckane ljute paprike bez sterilizacije
18. jul
Isecite drške paprika, operite dobro i osušite. U tiganju, sa dnom koje se ne lepi ili aluminijumskom posudom za jednokratnu upotrebnu ispuckajte paprike po malo sa obe strane. Ostavite da se ohlade. Nakon oko sat...
Turšija od karfiola bez sterilizacijeTuršija od karfiola bez sterilizacije
05. dec.
Dobro bi bilo da često promućkamo teglice, i tako nakon 3-4 nedelje ćemo dobiti božanstvenu turšiju - samo od karfiola - bez sterilizacije i bez aspirina! Zdrava i veoma odgovarajuća uz ukusna zimska jela!...
Kompot od malina bez sterilizacijeKompot od malina bez sterilizacije
07. maj
Maline se očiste i operu pažljivo. Stavljaju se u emajliranu posudu i pospu obilno sa navedenom količinom šećera. Nakon 3-4 sata će pustiti tečnost. Kad se to desi, se stavlja da se kuva 1-2 minuta na tihoj vatri....
Miš-maš konzervaMiš-maš konzerva
20. jul
Na kraju dodajte mirođiju i miš-maš konzerva je gotov....
Domaća konzerva haringeDomaća konzerva haringe
23. jun
Riba se očisti, opere se i posoli se. Iseče se cela ili na parčiče u malu šerpu. Dodaju se ulje, sirće i ostali začini i ostavlja se da vri nas slaboj vatri oko 40 minuta. Dodaje se paradajz pire i zajedno sa njim vri...
Turšija od mariniranog limuna bez sterilizacijeTuršija od mariniranog limuna bez sterilizacije
01. avgust
Limun operite lepo sunđerom sapunom i toplom vodom. Pređite preko daske sa sečenje laganim pokretima napred-nazad da omekša i polovinu od njih isecite 4 komada po dužini. U svaku krišku zabodite 6-7 ružica karanfilića...
Slatko od zelenih smokvi bez sterilizacijeSlatko od zelenih smokvi bez sterilizacije
09. jul
To je slatko bez sterilizacije. Prijatno!...
Za ili protiv ribljih konzerviZa ili protiv ribljih konzervi
14. avgust
A kada je u konzervi, to je čini zgodnom za jelo tokom piknika, pa čak i u kancelariji. Riblja konzerva je veoma laka za jelo, jer se obrađuje tako da su kosti dovoljno mekane za jelo....
Ljute paprike ribice u teglama bez sterilizacijeLjute paprike ribice u teglama bez sterilizacije
29. nov.
Ljute paprike ribice u teglama bez sterilizacije se čuvaju na hladnom mestu....
Paprike za punjenje u tegli bez sterilizacijePaprike za punjenje u tegli bez sterilizacije
09. nov.
Paprike za punjenje u teglama bez sterilizacije se zatvaraju i stavljaju se na hladno mesto....
Finese prilikom posluživanja vinaFinese prilikom posluživanja vina
09. jul
U restoranima se poštuje pravilo ako je vino preterano skupo ili staro, da se naglas izgovori marka i godina. Za vreme prijateljske večere onaj, ko sipa vino gostima, je gomaćin....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
On se pravi na različiti način u svakoj zemlji; sa pečurkama, jajima, povrćem, voćem itd....
Saveti prilikom kuvanja jagnjetineSaveti prilikom kuvanja jagnjetine
15. jun
Važno pravilo, prilikom kuvanja jagnjetine je da je ne solite prethodno. Ovaj korak se pravi pre nego što počne termička obrada. So bi mogla da isuši inače krhko meso. Uz jagnjetinu najviše idu zeleni začini....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Česta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
Pravila pohovanjaPravila pohovanja
10. jun
Hrskava korica daje apetitni izgled i neverovatan ukus kačkavalju, mesu i povrću. Pohovanje igra ulogu zaštite, koja čuva dobre kvalitete sastojaka. Pohovanje je prethodna kulinarska obrada proizvoda pre prženja uz pomoć...
Jelo sa bamijom iz konzerveJelo sa bamijom iz konzerve
01. maj
Jelo sa bamijom iz konzerve je gotovo....