Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Razlika između bele i crne čokoladeRazlika između bele i crne čokolade
06. avgust
Kada krenemo da pričamo o čokoladi, nekako nam je teško da kažemo loše reči o njoj. Normalno, ako se ne preteruje sa njenim konzumiranjem, prava čokolada je veoma korisna za organizam. Čokolada, kao i crno vino, bogata...
Mini crne i bele palačinkeMini crne i bele palačinke
26. dec.
U posudu sipati brašno, šećer i prašak za pecivo, pa promešati. Dodati jaja pa zamešati, a nakon toga ulje i vruće mleko. Dobro sjediniti. U špric za šlag sipati smesu, a u drugi deo smese dodati kakao i mešajte pa...
Leblebije sa kinoomLeblebije sa kinoom
22. maj
Dodaju se oceđene leblebije i ostavlja se da se krčka dok ne uvri voda ili bar veći deo nje. Za pripremu kinoe na ringlu se stavlja da provri voda - 2 šolje....
Leblebije sa tahinijemLeblebije sa tahinijem
23. nov.
Uveče potopimo leblebije u posoljenu vodu, drugog dana ih operemo i prelivamo hladom voodm. Kuvamo dok ne omekšaju, nakon toga procedio. Od zrna odvajamo 1/3, a preostale procedimo....
Leblebije sa pačetinomLeblebije sa pačetinom
07. maj
Dodajte meso, ponovo poklopite šerpu i kuvajte leblebije sa pačetinom još 10 minuta. Isključite i servirajte dok je toplo....
Razlika između kima i kuminaRazlika između kima i kumina
30. maj
Evo glavnih razlika između ova dva začina koje ćete neizbežno zapamtiti: 1. Kumin je mnogo svetlije boje od kima. 2. Kumin ima mnogo oštriji ukus od kima. 3....
Namaz od leblebije i tunjevineNamaz od leblebije i tunjevine
09. dec.
1
Namaz od leblebije i tunjevine, spreman je za kratko vreme. Oceđenu leblebiju, tunjevinu, ulje, so po ukusu, sveže ceđeni sok od limuna stavite u blender i blendajte dok ne postane glatka smesa....
Piletina i leblebije u saftuPiletina i leblebije u saftu
14. mart
Procediti ih i u meso i leblebije ih služiti. Po želji iscediti preko još limunovog soka. Jelo služiti dok je toplo. Prijatno uz piletinu i leblebije u saftu!...
Čorba od leblebije i povrćaČorba od leblebije i povrća
19. jul
Dan pre potopite leblebiju u hladnu vodu. Sledećeg dana je kuvajte u ekspres loncu oko 90 minuta. Ocedite i sačuvajte vodu. Povrće očistite....
Šnicle od leblebije i šargarepeŠnicle od leblebije i šargarepe
16. dec.
Oblikujte šnicle od leblebija dlanovima. Pržite šnicle od lebebije i šargarepe u zagrejanom ulju sa obe strane do zlatne boje. Prijatno!...
Razlika između fetučinija, papardela i garganelaRazlika između fetučinija, papardela i garganela
21. feb.
Međutim, papardele, za razliku od fetučinija, predstavljaju veoma široke trake testa. One su nekoliko puta šire od traka, koje su karakteristične za fetučini. Papardele se serviraju sa gustim sosevima....
Razlika između crnih i zelenih maslinaRazlika između crnih i zelenih maslina
05. sep.
Još jedna razlika između crnih i zelenih maslina je masnoća – crne su masnije od zelenih. Naravno, kada govorimo o crnim maslinama, koliko god to čudno zvučalo, prvo se mora navesti tačna nijansa crne....
Salata od avokada, leblebije i tunjevineSalata od avokada, leblebije i tunjevine
17. avgust
Salata od leblebije i tunjevine je teška, jer joj leblebija daje jačinu....
Namaz od leblebije i pečenih paprikaNamaz od leblebije i pečenih paprika
18. feb.
Leblebiju skuvajte dok ne bude gotova. Možete koristiti i gotovu leblebiju iz konzerve. U blender dodajte leblebije i paprike, koje ste ispekli i očistili. Dodajte i tahini od susama. Iscedite sok od pola limuna....
Pogača od leblebije po ZoniPogača od leblebije po Zoni
06. okt.
Pogača od leblebije po Zoni je dijetalna i ukusna....
Salata od leblebije sa kupusomSalata od leblebije sa kupusom
22. april
Kupus isecite i stavite ga u činiju. Ogulite, operite i narendajte šargarepu i papriku isecite na trake, a krastavac na komadiće. Isitnite beli luk ili ga ispresujte i začinite. Pre serviranja, posipajte preko...
Leblebije sa teletinom iz rerneLeblebije sa teletinom iz rerne
13. nov.
Na kraju dodajemo oceđene leblebije i oko 700 ml telećeg bujona ili vode. Ostavljamo na tihoj vatri 10 minuta....
Leblebije sa šargarepom i paradajzomLeblebije sa šargarepom i paradajzom
10. nov.
Leblebije sa šargarepom i paradajzom su mnogo ukusne....
Razlika između amonijačne sode i sode bikarboneRazlika između amonijačne sode i sode bikarbone
19. okt.
Za razliku od nje, amonijačna soda se stavljq skoro samo u gurabije. Obe deluju slično, tako da se mogu koristiti u zavisnosti od želje kuvara....
Kakva je razlika između proseka i šampanjca?Kakva je razlika između proseka i šampanjca?
22. januar
Mnogi misle da je jedina razlika između proseka i šampanjca u tome što se prvo vino tradicionalno proizvodi u Italiji, a drugo u Francuskoj....
Salata od leblebije na izraelski načinSalata od leblebije na izraelski način
21. jun
Da biste brže kuvali leblebiju, možete dodati malo sode....
Leblebije sa patlidžanom i belim lukomLeblebije sa patlidžanom i belim lukom
21. avgust
Leblebija treba da se potopi prethodno u vodu, na bar 5 sati. Nakon toga je kuvamo u posoljenoj vodi oko 60-80 minuta, dok ne bude gotovo, ali da se ne prekuva....
Leblebije sa tikvicama i crvenim paprikamaLeblebije sa tikvicama i crvenim paprikama
17. feb.
Leblebije se potapaju uveče u vodu, kako bi se mogle lakše skuvati. Drugi dan prosipamo vodu, spiamo novu i kuvamo leblebije oko sat i po. Oljuštimo luk i sitno iseckam....
Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzomLeblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom
22. okt.
Leblebije sa patlidžanom, paprikama i paradajzom su gotove i veoma ukusne!...
Leblebije sa spanaćem u azijskim začinimaLeblebije sa spanaćem u azijskim začinima
31. januar
Dinstate leblebije sa spanaćem i azijskim začinima 5-10 minuta dok spanać ne bude gotov....