Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Palačinke koje se ne cepajuSkrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Ćuftice sa kačkavaljem koje se tope u ustimaPržimo u ulju sa svih strana i serviramo sa garnirungom od sveže salate....
01. dec.
Pile u koje ćete se zaljubitiStavlja se u vatrostalnu posudu, sipa se čaša piva i grančice svežeg ruzmarina. Odozgo se zavija aluminijumskom folijom.
Pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni sat vremena....
23. sep.
Krem čorba od povrća od koje se ozdraviOčišćeno i isečemo povrće skuvamo sa solju. Pasiramo i dodajemo maslac.
Pre serviranja dodajemo 2-3 supene kašike pavlake po izboru u svaku porciju.
Možemo posuti peršunom....
27. jun
Kako se peče u foliji, sa koje strane?I mnogo domaćica se pita koju stranu folije da okrene ka namirnicama u plehu za pečenje i koja strana da bude okrenuta spolja prema rerni....
28. dec.
6 namirnica koje se bore sa predmenstrualnim sindromomBezbroj žena strada od predmenstrualnog sindroma (PMS) sa simptomima koji se javljaju malo pre menstruacije i mogu da budu u obliku grčeva i glavobolja, lošeg raspoloženja, nervoze i depresije....
16. jun
Liči - super voće koje se bori sa apetitomLiči - ovaj malo, južno voće sa hrapavom korom i izraslinama u sredini je velika semenka. Kao i kod većine plodova jede se samo njegov mesnati deo, između kore i smenke u sredini.
On je široko rasprostranjen i koristi...
26. feb.
Zbog čega se stavlja aspirin u turšiju?Većina ljudi sa ovih prostora su tradicionalisti u pogledu jela koja konzumiraju. Svi se sećaju ukusa bakine turšije koju su jeli kao deca. Tradicija je u generacijama koje prenose ove recepte i u budućnosti će teško...
08. januar
Namirnice koje raspaljuju strastJaja
Smatraju se jakim izvorom energije. Francuski kralj Anri IV je svakog jutra pio čašicu konjaka sa žumancem, a Kelti, poznati po svojoj borbenosti i strastvenosti, su pili tamno pivo sa žumancima u velikim količinama...
31. avgust
Namirnice koje možete jesti bez straha da ćete se ugojitiIako ne postoji tako nešto kao što je namirnica sa 0 kalorija, postoje namirnice u kojima možete slobodno uživati, bez brige da ćete akumulirati dodatne kilograme. Prema nutricionistkinji dr Lizi Jang, ove namirnice obično...
14. jun
E321 - gde se stavlja i potencijalne štete od njegaE321 je skraćenica iza koje se krije supstanca butil hidroksi toluen. Široj javnosti ova supstanca je nepoznata kao celina, ali je praktično svi koristimo jer je dodatak ishrani sa veoma snažnom primenom.
Na mnogim...
08. mart
Koje meso se koliko pečePre dinstanja meso treba posoliti, malo uvaljati u brašno i blago propržiti sa svih strana....
26. jul
Kako se kuva sa multikukerom?Multikuker nije prosto kuhinjski uređaj. On je nezamenjiv pomoćnik u kuhinji u napetoj i ubrzanoj svakodnevici. Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje.
Osim što štedi domaćici...
24. januar
Kako se radi sa želatinomŽelatin nema ni miris ni ukus, providna je i obično se prodaje u prahu. Na nekim mestima se želatin može naći i u vidu listića. Želatin se koristi za razne vrste deserata, a pomoću njega se ukrašavaju torte, kremovi i kolači...
21. nov.
Testo koje ne stariGotovo umešeno testo stavljamo u šerpu, posudu pokrivenu tanjirom ili najlon kesom. Testo stavljamo u frižider na jedan dan i jednu noć.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana....
21. sep.
Koje voće se preporučuje kod dijabetesa?Dijabetes ne treba da je presuda, pošto se može živeti sasvim kvalitetno i ispunjeno, pa čak i kada je ovakvo ozbiljno oboljenje u pitanju. Nije obavezno da se odreknete svakodnevnih namirnica i voća, čak one bi trebalo...
26. maj
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
09. april
Kako da se hranimo sa protezom?Proteza je jedan dobar instrument za poboljšavanje osmeha i korekciju vilice. Naravno, o njima posebno treba voditi računa, kao i o samim zubima. Posebna pažnja se obraća na hranu koju koju uzimate.
Ukoliko se proteze...
21. dec.
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Svi drugi oblici kokosovog ulja dozvoljavaju zasićenim mastima u njemu da se bez problema apsorbuju od strane organizma, istovremeno stimulišući metabolizam.
Sa kokosovim uljem može sve da se kuva....
20. januar
Sa kojim proizvodima se kombinuju tikvice?Tikvice su odlično povrće koje u praksi ide uz sve. Klasika su pržene tikvice, ali i punjene tikvice budu odlične.
Veoma velika prednosti je što su tikvice dijetalna hrana i u praksi od njih se ne goji. Naravno, ukoliko...
04. dec.
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiGotov hleb bez mešenja sa ajranom, koji se ne mesi potpuno ohladite na podmetaču i nakon toga isecite....
28. nov.
Koje biljno mleko se za šta koristi?Biljna mleka kao što je bademovo mleko, ovseno mleko, već klasično sojino mleko i druga dobijaju ogromnu popularnost širom sveta. Ljudi prelaze na njih iz zdravstvenih, moralnih ili drugih razloga. Ali danas nećemo to komentarisati...
09. okt.
Pečurke koje se koriste u medicinske svrheMeđutim, po prvi put medicina otkriva njgova korisna svojstva i počinje da izvlači njihove aktivne sastojke otkrivanjem penicilina 1928. godine od strane Aleksandra Fleminga....
23. april
Koje biljke se stavljaju u vino?Vino sa biljkama je vrsta vina koja se pravi od bilja, začina ili drugog materijala biljnog porekla. Može da se pravi od bilo koje vrste grožđa, ali se najčešće pravi od belog grožđa.
Postoji mnogo različitih recepata...
07. jun