Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sabljarka sa sosom od škampaUkrasite zelenim listovima korijandera i poslužite sabljarku sa sosom od škampa sa čašom penušavog vina.
Prijatno!...
20. mart
Ražnjić od sabljarke na roštiljuPažljivo podelite luk na 4 jednaka parčeta. Isecite svaku papriku na četvrtine.
Uzmite ražnjić i poređajte redom parče luka, nakon toga ribu i na kraju papriku, a ako ne volite luk, možete da ga zamenite paradajzom. Nastavite...
07. jul
Sabljarka sa mladim belim lukom i šparglom1. Oljuštite i iseckajte mladi beli luk na parčiće dužine 1-1, 5 cm. Špargle operite dobro pod tekućom vodom i odlomite tvrde i žilave krejeve u osnovi.
2. Zagrejte veći deo maslinovog ulja na umerenoj vatri i zapržite...
27. maj
Sabljarka sa pastom od kikirikija i belog lukaParčići tople sabljarke na tiganju se pokrivaju kikirikijem i serviraju se odmah.
Prijatno!...
07. feb.
Pesto od sabljarke sa pestom od badema1. Za pesto iseckajte peršun i celer na veoma sitno, a beli luk istucajte ili narendajte na sitno rende. Stavite ih u odgovarajuću malu posudu i sipajte u njih bademe, sok odlimuna, maslinovo ulje i so. Dobro promešajte....
02. maj
Garnirung od spanaća sa maslacemGarnirung od spanaća može da dopuni ražnjiće sabljarke sa limunom i majčinom dušicom ili pilećim grudima na roštilju sa senfom....
21. april
Hrana bogata vitaminom B6Druge vrste ribe sa visokim sadržajem Vitamina B6 u pripremljenom stanju su losos, sabljarka i haringa.
Ćureće meso
Porcija sa 100 grama ćurećeg mesa obezbeđuje 40% dnevnog preporučenog unosa vitamina....
19. jul
Šta sadrže rolnice od rakovaSurimi se pravi od mesa bele ribe, najčešće ribe hek, ali i od sabljarke, tilapije i od raznih vrsta ajkula. Pravi se pire i posle tgoa se kuva, kako bi postalo elastično....
14. feb.
Čime da garniramo pečenu ribu?Možemo da uopštimo da nećete pogrešiti sa šnjurom, morskom pastrmkom, sabljarkom, bakalarom i slatkovodnim grgečom - oni budu ukusno spremljeni na bilo koji način....
13. april
Koje su najmasnije ribe?Međutim, velike vrste poput tune i sabljarke mogu da izdrže do 24 dana zamrznute. Zato se sardine, skuša i inćuni čuvaju u zdrobljenom ledu i soli i isporučuju sveži....
30. sep.
Koje namirnice su najbogatiji izvori selenaRiba
Neke vrste ribe poput antlatske velikoglave, konzervirane ribe tunjevine, sabljarke, lososa, marinirane haringe, konzervi inćuna, sadrže solidne količine selena....
17. januar
Riblji ražnjić sa povrćem na roštiljuIzdvojte malo smese, a u veći deo uvaljajte riblji file (sabljarka, tuna, oslić ili losos) i ostavite jedan sat na hladom.
2. Spremite roštilj i čim je preostao jak žar pozabavite se povrćem....
27. mart
Sa čime da serviramo prženu ribu?Od morskih riba odgovaraju morska pastrmka, morski grgeč, bakalar, ajkula, sabljarka, haringa, sardina, šarun, riba iglica, morski som, hek /oslić/, oslić hoki....
12. mart
Koje namirnice su bogate selenom?Ostale ribe koje su bogate selenom su: konzervirana tunjevina, konzervirani inćuni, sabljarka, marinirana haringa;
Semenke suncokreta
Ove semenke su veoma dobar izbor kao užina i kao dodatak salatama....
28. sep.
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaKotlet oslića, file sabljarke i drugu ribu (smuđ ili belu ribu po izboru) natrljajte limunom i solju....
06. april
Kako da spremimo najukusniju ribuVrste masne ribe
U plave ribe spadaju Tuna, Palamida, Losos, Sardina, Inćun, Haringa, Skuša, Šnjur, Sabljarka, čak i Šaran i Tolstolobik....
27. dec.