Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sabljarka sa sosom od škampaSabljarka sa sosom od škampa
20. mart
Ukrasite zelenim listovima korijandera i poslužite sabljarku sa sosom od škampa sa čašom penušavog vina. Prijatno!...
Ražnjić od sabljarke na roštiljuRažnjić od sabljarke na roštilju
07. jul
Pažljivo podelite luk na 4 jednaka parčeta. Isecite svaku papriku na četvrtine. Uzmite ražnjić i poređajte redom parče luka, nakon toga ribu i na kraju papriku, a ako ne volite luk, možete da ga zamenite paradajzom. Nastavite...
Sabljarka sa mladim belim lukom i šparglomSabljarka sa mladim belim lukom i šparglom
27. maj
1. Oljuštite i iseckajte mladi beli luk na parčiće dužine 1-1, 5 cm. Špargle operite dobro pod tekućom vodom i odlomite tvrde i žilave krejeve u osnovi. 2. Zagrejte veći deo maslinovog ulja na umerenoj vatri i zapržite...
Sabljarka sa pastom od kikirikija i belog lukaSabljarka sa pastom od kikirikija i belog luka
07. feb.
Parčići tople sabljarke na tiganju se pokrivaju kikirikijem i serviraju se odmah. Prijatno!...
Pesto od sabljarke sa pestom od bademaPesto od sabljarke sa pestom od badema
02. maj
1. Za pesto iseckajte peršun i celer na veoma sitno, a beli luk istucajte ili narendajte na sitno rende. Stavite ih u odgovarajuću malu posudu i sipajte u njih bademe, sok odlimuna, maslinovo ulje i so. Dobro promešajte....
Garnirung od spanaća sa maslacemGarnirung od spanaća sa maslacem
21. april
Garnirung od spanaća može da dopuni ražnjiće sabljarke sa limunom i majčinom dušicom ili pilećim grudima na roštilju sa senfom....
Hrana bogata vitaminom B6Hrana bogata vitaminom B6
19. jul
Druge vrste ribe sa visokim sadržajem Vitamina B6 u pripremljenom stanju su losos, sabljarka i haringa. Ćureće meso Porcija sa 100 grama ćurećeg mesa obezbeđuje 40% dnevnog preporučenog unosa vitamina....
Šta sadrže rolnice od rakovaŠta sadrže rolnice od rakova
14. feb.
Surimi se pravi od mesa bele ribe, najčešće ribe hek, ali i od sabljarke, tilapije i od raznih vrsta ajkula. Pravi se pire i posle tgoa se kuva, kako bi postalo elastično....
Čime da garniramo pečenu ribu?Čime da garniramo pečenu ribu?
13. april
Možemo da uopštimo da nećete pogrešiti sa šnjurom, morskom pastrmkom, sabljarkom, bakalarom i slatkovodnim grgečom - oni budu ukusno spremljeni na bilo koji način....
Koje su najmasnije ribe?Koje su najmasnije ribe?
30. sep.
Međutim, velike vrste poput tune i sabljarke mogu da izdrže do 24 dana zamrznute. Zato se sardine, skuša i inćuni čuvaju u zdrobljenom ledu i soli i isporučuju sveži....
Koje namirnice su najbogatiji izvori selenaKoje namirnice su najbogatiji izvori selena
17. januar
Riba Neke vrste ribe poput antlatske velikoglave, konzervirane ribe tunjevine, sabljarke, lososa, marinirane haringe, konzervi inćuna, sadrže solidne količine selena....
Riblji ražnjić sa povrćem na roštiljuRiblji ražnjić sa povrćem na roštilju
27. mart
Izdvojte malo smese, a u veći deo uvaljajte riblji file (sabljarka, tuna, oslić ili losos) i ostavite jedan sat na hladom. 2. Spremite roštilj i čim je preostao jak žar pozabavite se povrćem....
Sa čime da serviramo prženu ribu?Sa čime da serviramo prženu ribu?
12. mart
Od morskih riba odgovaraju morska pastrmka, morski grgeč, bakalar, ajkula, sabljarka, haringa, sardina, šarun, riba iglica, morski som, hek /oslić/, oslić hoki....
Koje namirnice su bogate selenom?Koje namirnice su bogate selenom?
28. sep.
Ostale ribe koje su bogate selenom su: konzervirana tunjevina, konzervirani inćuni, sabljarka, marinirana haringa; Semenke suncokreta Ove semenke su veoma dobar izbor kao užina i kao dodatak salatama....
Riba i morski plodovi u sosu od belog vinaRiba i morski plodovi u sosu od belog vina
06. april
Kotlet oslića, file sabljarke i drugu ribu (smuđ ili belu ribu po izboru) natrljajte limunom i solju....
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Vrste masne ribe U plave ribe spadaju Tuna, Palamida, Losos, Sardina, Inćun, Haringa, Skuša, Šnjur, Sabljarka, čak i Šaran i Tolstolobik....