Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaSaveti prilikom kuvanja mlečnih proizvoda
20. avgust
Evo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji. Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaMale tajne prilikom kuvanja pečuraka
03. okt.
Ukoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan: - Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Ovaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama. Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Česta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Tokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja. U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uFinese prilikom kuvanja u air fryer-u
17. dec.
Tako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas. Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
U uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
Ukusna jagnjetina u đuvečariUkusna jagnjetina u đuvečari
28. april
Napravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć. Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove. Dodajte maslac, šolju belog vina i...
Dinstana jagnjetina u đuvečariDinstana jagnjetina u đuvečari
10. okt.
Operite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli. Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
Pečena jagnjetina u đuvečariPečena jagnjetina u đuvečari
20. nov.
Dok se sočna pečena jagnjetina sprema, priprema se garnirug - vazdušast krompir pire. Krompir se ljušti i seče se na male kocke. Preliva se vodom i skuva se....
Pečena jagnjetina u mlekuPečena jagnjetina u mleku
03. avgust
Vratite jagnjetinu da se peče. Možete poslužiti sa prilogom od graška, boranije ili drugim povrćem....
Pečena jagnjetina u folijiPečena jagnjetina u foliji
17. jul
But dobro operite, ocedite ga i pomoću salfete osušite. Pomešajte ulje, alevu papriku, biber, malo nane i brašno, tako da dobijete retku kašu. Smesom dobro premažite but, a ostalu isipajte u tavu za pečenje. Dodajte 1...
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetina u ekspres loncu
21. dec.
Jagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina. Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac. Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
Pečena jagnjetina u tepsijiPečena jagnjetina u tepsiji
21. okt.
Po želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona. Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
Krhka jagnjetina u rerniKrhka jagnjetina u rerni
21. april
Jagnjeće meso se iseče na porcije, tako se bolje ispeče. Pomešaju se ulje, aleva paprika, biber i so. Svako parče se dobro namaže dobijenom pastom, dok se utrljava. Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode...
Pečena jagnjetina u rerniPečena jagnjetina u rerni
20. mart
Svako parče mesa dobro posipajte začinima sa obe strane i poređajte u tepsiju. Na svako parče stavite so ili posipajte malo preko, sipajte 1-2 prsta vode i pokrijte folijom. Stavite da se peče sa folijom dok ne porumeni...
Jagnjetina u glinenoj đuvečariJagnjetina u glinenoj đuvečari
29. avgust
Isečeno meso na 6-7 poricija posipamo sa malo soli i pržimo u ugrejanom ulju da se zapečati. Posebno u posudi sa 4-5 supenih kašika ulja propržimo jednu šolju za kafu opranog pirinča. Kad postane providan, dodajemo...
Pečena jagnjetina u porcijamaPečena jagnjetina u porcijama
02. maj
Meso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu. Poređajte...
Janija od jagnjetine sa boranijomJanija od jagnjetine sa boranijom
21. jun
Janija od jagnjetine sa boranijom je veoma ukusna....
Korisni saveti prilikom pripreme ribeKorisni saveti prilikom pripreme ribe
18. avgust
- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj. - Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeSaveti i trikovi za kuvanje leblebije
06. januar
Kuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....