Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaMeđutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
19. jun
Saveti prilikom kuvanja mlečnih proizvodaEvo nekoliko brzih i pratkičnih saveta prilikom kuvanja, koji će olakšasti vaš rad u kuhinji.
Ako je kačkavalj za rendanje mnogo mekan, stavite ga na pola sata u zamrzivač da se stvrdne....
20. avgust
Male tajne prilikom kuvanja pečurakaUkoliko budete pratili sledeće savete, uspeh vam je zagarantovan:
- Prilikom kulinarne obrade pečuraka uvek treba da se ispoštuju dveavažna pravila: ringla ili rerna da budu na visokoj temperaturi i da kuvata dok proizvod...
03. okt.
Saveti prilikom pripreme fazanaOvaj proizvod je potpuno bezopasan za zdravlje, zbog čega se prilikom konzumiranja treba voditi samo po vašim ličnim kulinarskim željama.
Jela sa fazanom su obavezna na svečanim događajima u mnogim zemljama....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaČesta greška prilikom prirpeme lososa je da treba da bude dugo termički obrađen....
27. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Saveti za kuvanje mesaTokom kuvanja, oko 35 odsto tečnosti sadržane u sirovom mesu pređe u bujon, a to se dešava u prvih petnaestak minuta kuvanja.
U suštini, bujona ima sve više, a meso se smanjuje u smislu zapremine....
12. nov.
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Finese prilikom kuvanja u air fryer-uTako da ako se pitate da li vredi investicija i koje su finese prilikoma kuvanja u ari fryer-u, ovaj članak je za vas.
Korišćenje air fryer-a je veoma jednostavno, čak i deca mogu da se snađu....
17. dec.
Saveti za kuvanje na pariU uređaju za kuvanje na pari je nemoguće da namirnice zagore ili da dobiju neprijatnu crnu koricu. Neke namirnice nisu pogodne za kuvanje na pari, s obzirom da se pretvaraju u kašu....
11. feb.
Ukusna jagnjetina u đuvečariNapravite marinadu od nabrojanih sastojaka. Natopite meso i stavite ga da odstoji jednu noć.
Stavite meso u đuvečaru. Poređajte odozgo luk, pečurke i šargarepe, isečene na krugove.
Dodajte maslac, šolju belog vina i...
28. april
Dinstana jagnjetina u đuvečariOperite i isecite jagnjetinu na porcije, a nakon toga je pospite dobro alevom paprikom, uljem, nanom i malo soli.
Krompir oljuštite i krupno isecite na kocke....
10. okt.
Pečena jagnjetina u đuvečariDok se sočna pečena jagnjetina sprema, priprema se garnirug - vazdušast krompir pire.
Krompir se ljušti i seče se na male kocke. Preliva se vodom i skuva se....
20. nov.
Pečena jagnjetina u mlekuVratite jagnjetinu da se peče.
Možete poslužiti sa prilogom od graška, boranije ili drugim povrćem....
03. avgust
Pečena jagnjetina u folijiBut dobro operite, ocedite ga i pomoću salfete osušite. Pomešajte ulje, alevu papriku, biber, malo nane i brašno, tako da dobijete retku kašu.
Smesom dobro premažite but, a ostalu isipajte u tavu za pečenje. Dodajte 1...
17. jul
Jagnjetina u ekspres loncuJagnjetinu nasecite na komade, posolite je i svaki komad potopite i sa svih strana utrljajte smesom od ulja i začina.
Začinjene komade mesa poređajte u ekspres lonac.
Dodajte pivo i kuvajte oko 40 minuta....
21. dec.
Pečena jagnjetina u tepsijiPo želji možete da izvadite i da dodate pirinač u jagnjetinu u rerni, koji će se idelano začiniti od bujona.
Pečena jagnjetina se kuva bez folije dok ne bude gotova....
21. okt.
Krhka jagnjetina u rerniJagnjeće meso se iseče na porcije, tako se bolje ispeče. Pomešaju se ulje, aleva paprika, biber i so.
Svako parče se dobro namaže dobijenom pastom, dok se utrljava. Poređa se u posudu za pečenje, sipaju se dva prsta vode...
21. april
Pečena jagnjetina u rerniSvako parče mesa dobro posipajte začinima sa obe strane i poređajte u tepsiju.
Na svako parče stavite so ili posipajte malo preko, sipajte 1-2 prsta vode i pokrijte folijom.
Stavite da se peče sa folijom dok ne porumeni...
20. mart
Jagnjetina u glinenoj đuvečariIsečeno meso na 6-7 poricija posipamo sa malo soli i pržimo u ugrejanom ulju da se zapečati.
Posebno u posudi sa 4-5 supenih kašika ulja propržimo jednu šolju za kafu opranog pirinča.
Kad postane providan, dodajemo...
29. avgust
Pečena jagnjetina u porcijamaMeso isecite na porcije, operite i osušite. U odgovarajućoj dubokoj posudi naparavite kašu od soli, aleve paprike i bibera, brašna i ulja, mešajući sve te sastojke. Potopite svaku porciju i uvaljajte u smesu.
Poređajte...
02. maj
Korisni saveti prilikom pripreme ribe- Da ne bi prskalo prilikom prženja ribe, poklopite tiganj.
- Da se riba ne bi kidala prilikom prženja, treba da stoji posoljena 15-20 minuta da upiju so....
18. avgust
Saveti i trikovi za kuvanje leblebijeKuvanje leblebije je veoma jednostavno, bilo na pari ili u vodi. U ovom članku ćete pronaći jednostavne ideje, savete i trikove o tome kako lakše kuvati leblebiju....
06. januar