Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Još bolje ako ih berete u svojoj bašti. Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomČorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškom
08. jun
Dodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu. Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Ali kako očistiti lisnato povrće koje nema ni jedan sloj za uklanjanje? Takvi primeri su spanać, zelje i kiseljak. Vrlo se lako čiste....
Kiseljak sa grizom za bebeKiseljak sa grizom za bebe
11. nov.
Mešajte energično kiseljak oko minut-dva. Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Kiseljak sa jajimaKiseljak sa jajima
14. april
Mešajte jelo dok se jaja ne stegnu, a zatim sklonite sa vatre. Ukusna jaja sa kiseljakom, kojima je svakako mesto na našoj trpezi....
Sos od kiseljaka i pavlakeSos od kiseljaka i pavlake
23. jul
Dodajte opran i naseckan kiseljak i spanać i dinstajte 1-2 minute. Sipajte pavlaku za kuvanje, izmešajte, dodajte brašno, so i crni biber po ukusu. Mešajte 1-2 minute i skinite sa vatre da se ohladi....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Operite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite. U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaBaštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka
06. maj
1
Neobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Recept je za dvoje, povećajte količinu namirnica ako želite. Prijatno! Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Ako želite da bude još ukusnija - dodajte sos. Možete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom. Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Ako nakon nekoliko dana ima previše soka od pečuraka, koristite ga za pravljenje soseva. U tegli sok treba da pokrije pečurke za dva prsta. Ovako usoljene pečurke pre konzumiranja isperite mlakom vodom....
Saveti za mariniranje maslinaSaveti za mariniranje maslina
24. feb.
Upravo iz tog razloga, evo nekoliko korisnih saveta za mariniranje maslina. Za pripremu 500 grama maslina potrebna vam je velika staklena tegla i duboka posuda. Prave se dve vrste marinade-salamure....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Ispod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Predvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun. Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Zato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još. 8....
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Svi ovi problemi mogu da se izbegnu ukoliko pratite korisne savete koji su ovde opisani. Prvo, izaberite odgovarajuće povrće za pečenje na roštilju....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Ako ste vi iz druge grupe, pažljivo odvojite kožu. Možete koristiti tanak i oštar nož. Posuda Izaberite odgovarajuću posudu za čuvanje. Najbolje da bude drvena, ali može i plastična....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Za jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Zahvaljujući svom lepljivom jezgru, bamija se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u čorbi i paprikaša....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Evo i jedne ideje za neverovatno jelo sa jarebicom: Jarebica u sosu od paradajza Potrebni sastojci: 3-4 mlade jarebice, 1 šolja belog via, 1/2 šolja maslaca, so, biber, 5 paradajza, bosiljak, peršun....
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Sve dobro operite odgovarajućim sredstvom za čišćenje i toplom vodom, a nakon toga hladnom vodom, u kojoj ste rastvorili sirće u odnosu dva prema jedan i ostavite da se osuši....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Ako meso hoćete da prelivate marinadom za vreme pečenja, kako se ne bi osušilo, treba da ga prelijete na početku pečenja, a ne na kraju, kako meso ne bi postalo kiselo....
KiseljakKiseljak
21. jul
Koristi za zdravlje od kiseljaka Kiseljak, zajedno sa spanaćem i zeljem, lobodom, može doneti dosta koristi telu čoveka. Kiseljak ima homeopatsko, a nitupalno dejstvo, poboljšava apetit....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Prejaki začini mogu uništiti ukus pečuraka, pa ih zato treba dodavati u malim količinama, a najbolje je uopšte ne stavljati začine....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Ostavite meso za sada po strani. Sotirajte ruzmarin i beli luk sa preostalim maslinovim uljem. Dodajte vino, so i biber. Pustite da provri i mešajte dok se smesa ne smanji za pola....