bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaSaveti prilikom kuvanja spanaća i zelja
19. jun
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja. 1....
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomČorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškom
08. jun
Dodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu. Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Kiseljak sa grizom za bebeKiseljak sa grizom za bebe
11. nov.
Mešajte energično kiseljak oko minut-dva. Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Kako očistiti spanać, zelje i kiseljakKako očistiti spanać, zelje i kiseljak
16. april
Na kraju, ali ne i najmanje važno, ni spanać ni zelje i kiseljak ne mogu da izdrže dugotrajno kuvanje....
Kaša od zelja i kiseljkaKaša od zelja i kiseljka
11. avgust
Operite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite. U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljakaBaštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka
06. maj
Neobično ukusna, zasitna i zdrava večera je ova baštenska supa od dve vrste sočiva, zelja i kiseljaka!...
Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac)
05. dec.
Recept je za dvoje, povećajte količinu namirnica ako želite. Prijatno! Omlet sa samoniklim biljem (kopriva, kiseljak i vlašac) je vrlo ukusan....
Saveti za konzerviranje pečurakaSaveti za konzerviranje pečuraka
04. okt.
Poznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Evo i nekih saveta prilikom pečenja povrća. Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal. Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
KiseljakKiseljak
21. jul
Odabir i čuvanje kiseljaka Birajte svež kiseljak, koji ima lepu zelenu boju, bez tačaka ili nekih tragova propadanja. Možete ga čuvati zamrznutog, kao i spanać i zelje....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Sotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja. Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
09. mart
Osnovni saveti za ishranu dijabetičara Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Evo nekoliko saveta za pravilno korišćenje roštilja, kao i kako da ukusno pripremite meso na njemu. 1. Na gas ili na ugalj?...
Saveti za pečenje celog piletaSaveti za pečenje celog pileta
23. mart
Evo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta! 1. Odaberite lepo pile To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....
Saveti za mariniranje korenastog povrćaSaveti za mariniranje korenastog povrća
15. mart
Saveti za mariniranje korenastog povrća....