Facebook
Omiljeno
Pinterest
Saveti prilikom kuvanja spanaća i zeljaJoš bolje ako ih berete u svojoj bašti.
Međutim, evo šta je dobro da znate kada odlučite da raširite vaša kulinarska umeća u ovom pravcu - saveti prilikom kuvanja spanaća i zelja.
1....
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomDodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu.
Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Kiseljak sa grizom za bebeMešajte energično kiseljak oko minut-dva.
Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Kiseljak sa jajimaMešajte jelo dok se jaja ne stegnu, a zatim sklonite sa vatre.
Ukusna jaja sa kiseljakom, kojima je svakako mesto na našoj trpezi....
Sos od kiseljaka i pavlakeDodajte opran i naseckan kiseljak i spanać i dinstajte 1-2 minute.
Sipajte pavlaku za kuvanje, izmešajte, dodajte brašno, so i crni biber po ukusu.
Mešajte 1-2 minute i skinite sa vatre da se ohladi....
Kaša od zelja i kiseljkaOperite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite.
U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Saveti za savršenu salatuAko želite da bude još ukusnija - dodajte sos. Možete da napravite i domaći sa kiselim mlekom, lukom, peršunom.
Ne preterujte sa začinima, zato što će oni takođe uništiti ukus salate....
Saveti za konzerviranje pečurakaAko nakon nekoliko dana ima previše soka od pečuraka, koristite ga za pravljenje soseva. U tegli sok treba da pokrije pečurke za dva prsta. Ovako usoljene pečurke pre konzumiranja isperite mlakom vodom....
Saveti za mariniranje maslinaUpravo iz tog razloga, evo nekoliko korisnih saveta za mariniranje maslina. Za pripremu 500 grama maslina potrebna vam je velika staklena tegla i duboka posuda. Prave se dve vrste marinade-salamure....
Saveti za kuvanje mesaIspod čvrsto zatvorenog poklopca praktično nema kiseonika za oksidaciju masti. Oprano i očišćeno meso od opni i masnoće se stavlja u posoljenu vodu sa začinima. So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon....
Saveti za kuvanje artičokePredvidite za svaku osobu za stolom po jednu artičoku i limun.
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro....
Saveti za pripremanje patkeZato je dobro da ih pripremate posebno ili da ih izvadite ranije, i da ostavite batake da se spremaju još.
8....
Saveti za pečenje povrćaSvi ovi problemi mogu da se izbegnu ukoliko pratite korisne savete koji su ovde opisani.
Prvo, izaberite odgovarajuće povrće za pečenje na roštilju....
Saveti za pripremanje slanineAko ste vi iz druge grupe, pažljivo odvojite kožu. Možete koristiti tanak i oštar nož.
Posuda
Izaberite odgovarajuću posudu za čuvanje. Najbolje da bude drvena, ali može i plastična....
Saveti za pripremanje patlidžanaZa jednostavnije i brže pečenje, povrće isecite po dužini, debljine oko centimetar, a ne na kolutove, stavite na roštilj. Prethodno nauljite roštilj da se povrće ne bi lepilo....
Saveti za kuvanje bamijeZahvaljujući svom lepljivom jezgru, bamija se često koristi kao sredstvo za zgušnjavanje u čorbi i paprikaša....
Saveti za spremanje jarebiceEvo i jedne ideje za neverovatno jelo sa jarebicom:
Jarebica u sosu od paradajza
Potrebni sastojci: 3-4 mlade jarebice, 1 šolja belog via, 1/2 šolja maslaca, so, biber, 5 paradajza, bosiljak, peršun....
Saveti za čišćenje roštiljaSve dobro operite odgovarajućim sredstvom za čišćenje i toplom vodom, a nakon toga hladnom vodom, u kojoj ste rastvorili sirće u odnosu dva prema jedan i ostavite da se osuši....
Saveti za spremanje marinada za mesoAko meso hoćete da prelivate marinadom za vreme pečenja, kako se ne bi osušilo, treba da ga prelijete na početku pečenja, a ne na kraju, kako meso ne bi postalo kiselo....
KiseljakKoristi za zdravlje od kiseljaka
Kiseljak, zajedno sa spanaćem i zeljem, lobodom, može doneti dosta koristi telu čoveka. Kiseljak ima homeopatsko, a nitupalno dejstvo, poboljšava apetit....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaOstavite meso za sada po strani.
Sotirajte ruzmarin i beli luk sa preostalim maslinovim uljem. Dodajte vino, so i biber. Pustite da provri i mešajte dok se smesa ne smanji za pola....