Facebook
Omiljeno
Pinterest
Čorba od zelja i kiseljaka sa kuvanom zaprškomDodaju se paradajz i pire, isečeni zelje i kiseljak, izdinstaju se 2-3 minuta i posoli se po ukusu.
Dodaje se pirinač ili rezanca, doliva se voda i kuva se dok pirinač ne omekša. Skloni se s ringle....
Kiseljak sa grizom za bebeMešajte energično kiseljak oko minut-dva.
Kiseljak sa grizom za bebe je gotov. Obavezno proverite da li odgovatajuća temperatura pre nego što date bebi....
Kaša od zelja i kiseljkaOperite zelje i kiseljak, ostavite da se ocede i isecite.
U šerpi pomešajte zeleniš sa maslacem, kiselim mlekom, 3/4 šolje vode, jajima i brašnom i dobro promešajte....
Saveti za konzerviranje pečurakaPoznate su dve glavne tehnologije konzerviranja pečuraka - to su soljenje i mariniranje (kiseljenje). Soljenje se vrši u drvenoj, emajliranoj ili staklenoj posudi dodavanjem različitih vrsta začina - kima, bibera, karanfilića...
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaEvo i nekih saveta prilikom pečenja povrća.
Jedan dobro balansiran režim ishrane treba da sadrži adekvatne količine povrća i voća, kao i drugih namirnica....
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal.
Evo nekoliko koraka u kojima možete da pripremite...
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
KiseljakOdabir i čuvanje kiseljaka
Birajte svež kiseljak, koji ima lepu zelenu boju, bez tačaka ili nekih tragova propadanja. Možete ga čuvati zamrznutog, kao i spanać i zelje....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaSotiranje je tehnika brzog prženja proizvoda u maloj količini masti. Masnoća treba da bude jako vruća, a meso ne treba mešati, već okretati pokretom tiganja.
Potrebno je da izaberete odgovarajući tiganj, koji je...
Osnovni saveti za ishranu dijabetičaraOsnovni saveti za ishranu dijabetičara
Ishrana svakako igra ključnu ulogu u kontroli dijabetesa. Ali kada je kombinujete sa pravim navikama, dobićete mnogo opipljivije rezultate....
Saveti za pečenje celog piletaEvo nekoliko saveta za savršenu pripremu celog pečenog pileta!
1. Odaberite lepo pile
To je prvi i osnovni korak u pripremi lepe i veoma ukusne večere. Ttreba da pažljivo odaberete sastojke sa kojima ćete kuvati....