Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke se kuvaju ne više od dva minuta. Nakon toga se proceđuju, svaka pečurka se seče na komadiće, i prže se u prethodno zagrejanom ulju. Male pečurke se ne seku pre prženja....
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Evo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama: - Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleSaveti za čuvanje i konzerviranje cvekle
15. maj
Evo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle: 1....
Čuvanje i konzerviranje pečurakaČuvanje i konzerviranje pečuraka
24. april
Kada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene....
Pravila za sušenje pečurakaPravila za sušenje pečuraka
25. jun
Ako volite pečurke, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za: - supu od pečuraka; - rižoto sa pečurkama; - ili šnicle sa pečurkama;...
Sos od pečuraka za šnicleSos od pečuraka za šnicle
08. jun
Dodajte na sitno isečen beli luk i isečene pečurke, zapržite dok ne dobiju braon boju. Dodajte na male parčiće isečen sir i mešajte dok se ne istopi na laganoj vatri....
Čorba od pečuraka za decuČorba od pečuraka za decu
03. sep.
Servirajte čorbu od pečuraka za decu toplu sa dvopecima. *So nikad nisam stavljala maloj deci, zato je ni u ovom receptu nisam zapisala kao sastojak....
Raskošan sos od pečuraka za šnicleRaskošan sos od pečuraka za šnicle
13. mart
Raskošan sos od pečuraka za šnicle je gotov....
Konzerviranje boranijeKonzerviranje boranije
29. sep.
Operite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm. Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta. Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaSos od pečuraka sa mariniranim pečurkama
19. maj
Nakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu. Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
Pravila za konzervisanje u teglamaPravila za konzervisanje u teglama
24. avgust
Konzervisanje nije težak proces ako se poštuju neka osnovna pravila tokom njihove pripreme. Najrasprostranjenije konzerviraje je putem sterilizacije....
Saveti za savršenu salatuSaveti za savršenu salatu
02. mart
Jedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu. Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano. Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Saveti za kuvanje bamijeSaveti za kuvanje bamije
23. april
Bamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C. Ima nizak sadržaj kalorija...
Saveti za kuvanje artičokeSaveti za kuvanje artičoke
27. mart
Osnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
Da bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
Saveti za pečenje povrćaSaveti za pečenje povrća
02. okt.
Možete da izaberete vrste koje sadrže manje vode, kao što su na primer pečurke, kukuruz na klipu, krompir, šargarepa, tikvice, luk, špargle....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Usoljavanje i konzervisanje slanine Na dno posude stavite nekoliko prstiju morske soli. Pritisnite slaninu prema solju sa kožom na dole, pritisnite dobro....
Saveti za spremanje jarebiceSaveti za spremanje jarebice
15. maj
Jela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi. Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
Saveti za čišćenje roštiljaSaveti za čišćenje roštilja
22. sep.
Ako hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja. Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
Konzerviranje ljutih papričicaKonzerviranje ljutih papričica
08. okt.
Za marinadu prokuvajte izmrvljeni aspirin, sirće, so i ulje u malom loncu. Sipajte preko papričica u tegle i odmah zatvorite vruće tegle. Okrenite tegle poklopcima na dole dok se potpuno ne ohlade....
Konzerviranje pečenih paprikaKonzerviranje pečenih paprika
21. sep.
Operite paprike i očistite ih od semenki i drški. Ispecite paprike sa svih strana. Oljuštite paprike i dobro ih posolite. Paprike treba da budu slane kada ih probate. Paprike stavljajte u oprane i osušene tegle. U jednu...
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
Hrskava pita od pečuraka i maslina za 15 minutaHrskava pita od pečuraka i maslina za 15 minuta
19. sep.
Hrskava pita od pečuraka sa maslinama za 15 minuta je gotova....