Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke se kuvaju ne više od dva minuta. Nakon toga se proceđuju, svaka pečurka se seče na komadiće, i prže se u prethodno zagrejanom ulju.
Male pečurke se ne seku pre prženja....
13. jul
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaEvo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama:
- Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
08. januar
Saveti za čuvanje i konzerviranje cvekleEvo i nekoliko recepata za konzerviranje cvekle:
1....
15. maj
Čuvanje i konzerviranje pečurakaKada konzervirate pečurke, nemojte ih dugo ostavljati da čekaju na obradu. Dobro bi bilo da ih stavite u zamrzivač dan-dva nakon što su ubrane ili kupljene....
24. april
Pravila za sušenje pečurakaAko volite pečurke, preporučujemo vam da isprobate naše recepte za:
- supu od pečuraka;
- rižoto sa pečurkama;
- ili šnicle sa pečurkama;...
25. jun
Sos od pečuraka za šnicleDodajte na sitno isečen beli luk i isečene pečurke, zapržite dok ne dobiju braon boju.
Dodajte na male parčiće isečen sir i mešajte dok se ne istopi na laganoj vatri....
08. jun
Čorba od pečuraka za decuServirajte čorbu od pečuraka za decu toplu sa dvopecima.
*So nikad nisam stavljala maloj deci, zato je ni u ovom receptu nisam zapisala kao sastojak....
03. sep.
Konzerviranje boranijeOperite dobro boraniju, očistite je i nasecite na komade oko 2-3 cm.
Napunite teglu od 800 g boranijom i dodajte so. Dolijte vodu do vrha, zatvorite tegle i kuvajte ih desetak minuta.
Izvadite tegle pažljivo ih okrenite...
29. sep.
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkamaNakon što se istopi isključite i servirajte sos za meso uz neku pileću, ćureću ili svinjsku šniclu.
Sos od pečuraka sa mariniranim pečurkama je gotov....
19. maj
Pravila za konzervisanje u teglamaKonzervisanje nije težak proces ako se poštuju neka osnovna pravila tokom njihove pripreme.
Najrasprostranjenije konzerviraje je putem sterilizacije....
24. avgust
Saveti za savršenu salatuJedva da postoji čovek koji seda za sto bez salate. One su idealan dodatak svakom jelu.
Najčešće spremamo salatu sa povrćem. Ono treba da bude veoma dobro oprano.
Da bi salata bila sveža i ukusna, trebalo bi da se pravi...
02. mart
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo. Iako su obe vrste mesa od pernatih životinja, nije isto da li pripremaš pile ili patku – različiti su...
11. feb.
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Saveti za kuvanje bamijeBamija je otkrivena u okolini Etiopije tokom 12. veka p.n.e. i uzgajali su je Drevni Egipćani. Bamija je jedan sjajan izvor dragocenih hranljivih materija. Ona je dobar izvor vitamina C.
Ima nizak sadržaj kalorija...
23. april
Saveti za kuvanje artičokeOsnovni saveti za kuvanje artičoke korak po korak počinju sa čišćenjem. Odrežite gornju trećinu artičoke tako da se vidi jezgro. Odrežite stabljiku i spoljne listove, ako ima oštećenih listova - uklonite i njih....
27. mart
Saveti za kuvanje mesaDa bi bilo ukusno i zdravo, meso se kuva na određeni način. Kuva se u vodi ili u bujonu od povrća. Ako meso stavite u vrelu vodu, gornji sloj proteina će se vrlo brzo zgrušati, što će sprečiti da se hranljive materije...
12. nov.
Saveti za pečenje povrćaMožete da izaberete vrste koje sadrže manje vode, kao što su na primer pečurke, kukuruz na klipu, krompir, šargarepa, tikvice, luk, špargle....
02. okt.
Saveti za pripremanje slanineUsoljavanje i konzervisanje slanine
Na dno posude stavite nekoliko prstiju morske soli.
Pritisnite slaninu prema solju sa kožom na dole, pritisnite dobro....
13. jun
Saveti za spremanje jarebiceJela sa jarebicom zauzimaju posebno mesto u kulinarstvu. Meso jarebice se oduvek smatralo zdravim, budući da se one hrane u prirodi.
Koliko nas zna da spremi jarebicu tako da se sačuvaju svi korisni sastojci i ukus?...
15. maj
Saveti za čišćenje roštiljaAko hoćete da vam roštilj uvek bude čist i da se njime koristite dugo, nakon što ga koristite, neka se ohladi i odmah očistite unutrašnji i spoljašnji deo roštilja.
Za čišćenje najprljavijih i zagorelih mesta koristite...
22. sep.
Konzerviranje ljutih papričicaZa marinadu prokuvajte izmrvljeni aspirin, sirće, so i ulje u malom loncu. Sipajte preko papričica u tegle i odmah zatvorite vruće tegle.
Okrenite tegle poklopcima na dole dok se potpuno ne ohlade....
08. okt.
Konzerviranje pečenih paprikaOperite paprike i očistite ih od semenki i drški. Ispecite paprike sa svih strana.
Oljuštite paprike i dobro ih posolite. Paprike treba da budu slane kada ih probate.
Paprike stavljajte u oprane i osušene tegle. U jednu...
21. sep.
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa. Osim začina i maslinovog ulja,...
18. sep.
Hrskava pita od pečuraka i maslina za 15 minutaHrskava pita od pečuraka sa maslinama za 15 minuta je gotova....
19. sep.