Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaSaveti za kuvanje mesa
12. nov.
So sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon. Dodavanje vode tokom kuvanja mesa je neprihvatljivo, jer nepopravljivo kvari ukus i bujona i mesa....
Saveti za bolju pripremu roštiljaSaveti za bolju pripremu roštilja
07. maj
Ovo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme. 5....
Saveti za pripremu svežih pečurakaSaveti za pripremu svežih pečuraka
13. jul
Pečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
Saveti za pripremu sveže tuneSaveti za pripremu sveže tune
31. januar
Najbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
Korisni saveti za pripremu ribeKorisni saveti za pripremu ribe
13. avgust
Ako želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu. Ako želite da pripremite želiranu ribu, stavite prvo glave da se kuvaju i nakon 20 minuta stavite u vreo bujon i ostale delove ribe....
Jednostavni saveti za sotiranje mesaJednostavni saveti za sotiranje mesa
10. jun
Najbolji način da se pripreme komadi mesa, piletine ili ribe je sotiranje. Meso dobro osušite i stavite ga u vrelu masnoću, kao što je gore navedeno....
Saveti za čišćenje i pripremu puževaSaveti za čišćenje i pripremu puževa
18. avgust
Drugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaSaveti za pripremu savršenog domaćeg krema
25. jun
Prednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaSaveti za konzerviranje mesa u teglama
08. januar
Evo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama: - Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaKulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesa
15. maj
Da bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod. Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što...
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuSaveti za pripremu marmelada za zimnicu
24. avgust
Priprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
Saveti prilikom pripreme fazanaSaveti prilikom pripreme fazana
19. jun
Kuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
Saveti prilikom pripreme lososaSaveti prilikom pripreme lososa
27. mart
Evo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan. 1....
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafePraktični saveti za korišćenje taloga od kafe
22. jul
Talog mlevene kafe ima mnogo praktičnih primena u kući i bašti, čak može pomoći i u pripremi domaće kozmetike....
Finese u pripremi nojevog mesaFinese u pripremi nojevog mesa
19. jun
Isplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
Supa sa lopticama od mesa za poznavaoceSupa sa lopticama od mesa za poznavaoce
10. mart
Ostavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa. U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne....
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaSaveti prilikom pripreme domaćeg kačkavalja
18. jun
Evo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad. Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
Koristi od masnog mesaKoristi od masnog mesa
25. april
Dnevni unos masti ne bi trebalo da prelazi 25%-35%. Masno meso je bogat izvor zasićenih masti, koje se ne smatraju posebno zdravim. Međutim, dnevni unos zasićenih masnih kiselina treba da čini oko 20 grama unesenih kalorija...
Metode za dimljenje mesaMetode za dimljenje mesa
11. mart
Dimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma. Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
Sosevi za pečena mesaSosevi za pečena mesa
02. mart
Način pripreme: pečurke sitno iseckajte, pa ih zatim prodinstajte u maslacu. Kada otpuste tečnost, ostavite da ona ispari, pa zatim dodajte brašno i promešajte....
Pravila za pečenje mesaPravila za pečenje mesa
02. okt.
Različite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom. Kada birate meso...
Gnezda od mlevenog mesa za tren okaGnezda od mlevenog mesa za tren oka
20. jun
Stavite jaja u gnezda od mlevenog mesa. Pecite 40 minuta na 200 stepeni gnezda od mlevenog mesa za tren oka....
Klasična supa sa lopticama od mesa za 45 minutaKlasična supa sa lopticama od mesa za 45 minuta
17. mart
Dodati bujon od povrća, posoliti i ubaciti loptice. Kuvati na tihoj vatri. Malo pre nego supa bude gotova dodati opran pirinač....
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompiromČorba za decu sa lopticama od mesa i krompirom
01. dec.
Podesimo temperaturu mlečno-jajčane smese pomoću bujona iz supe. Maslac dodajemo u supu kada joj je temperatura umereno topla, da bi sačuvali vredne vitamine....
Korenje za pripremu najukusnijih supaKorenje za pripremu najukusnijih supa
19. dec.
1
U azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena. U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....