Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za kuvanje mesaSo sprečava da sokovi od mesa potpuno pređu u bujon.
Dodavanje vode tokom kuvanja mesa je neprihvatljivo, jer nepopravljivo kvari ukus i bujona i mesa....
12. nov.
Saveti za bolju pripremu roštiljaOvo osigurava bolji ukus sledeće hrane koja se priprema i očuvanje roštilja duže vreme.
5....
07. maj
Saveti za pripremu svežih pečurakaPečurke možete pržiti i sa povrćem - lukom, šargarepom, krompirom, tikvicama, karfiolom; dodaju se u pite i omlete, i koriste za pripremu sendviča....
13. jul
Saveti za pripremu sveže tuneNajbolje ulje za pripremu tune je maslinovo. Ako pržite sirovu tunu, uzmite u obzir da će samo dobiti bledu roze boju sa obe strane i riba je gotova. Pre nego što pržite tunu, uvaljajte je u brašno i griz....
31. januar
Korisni saveti za pripremu ribeAko želite da skuvate ribu, prvo napravite bujon od povrća, kao za supu.
Ako želite da pripremite želiranu ribu, stavite prvo glave da se kuvaju i nakon 20 minuta stavite u vreo bujon i ostale delove ribe....
13. avgust
Jednostavni saveti za sotiranje mesaNajbolji način da se pripreme komadi mesa, piletine ili ribe je sotiranje. Meso dobro osušite i stavite ga u vrelu masnoću, kao što je gore navedeno....
10. jun
Saveti za čišćenje i pripremu puževaDrugi način za pripremu puževa je u obliku salate. Potrebni su vam senf, sirće, maslinovo ulje, biber, so i peršun....
18. avgust
Saveti za pripremu savršenog domaćeg kremaPrednosti krema u prahu je što je brz za pripremu i odgovarajuć kada nemate mnogo vremena, a imaćete goste ili želite da napravite nešto brzo za desert. Međutim......
25. jun
Saveti za konzerviranje mesa u teglamaEvo zašto ćemo vam ovde dati neke vredne savete za konzervaciju mesa u teglama:
- Kada zatvarate meso u tegle, uvek ga dobro pregledajte. Ono treba da bude u potpunosti sveže i da ima svež izgled....
08. januar
Kulinarske finese za pripremu ukusnijeg pečenog mesaDa bi pečeno meso bili krtije i ukusnije, postoji nekoliko kulinarskih finesa. Najvažnije, da bi meso bilo ukusno i krhko je da odaberete kvalitetan proizvod.
Kvalitet gotovog jela mnogo zavisi od uzrasta životinje. Što...
15. maj
Saveti za pripremu marmelada za zimnicuPriprema zimnice kuvanjem je najsigurniji način čuvanja voća tokom dugih zimskih meseci. Marmelada predstavlja gusto kuvano meso voća i voćnog soka....
24. avgust
Saveti prilikom pripreme fazanaKuvari preporučuju da se prilikom pripreme fazana koristi samo balsamiko sirće, pošto se sa njim mogu izbeći neprijatni miris, a takođe će se obogatiti sa novim i predivnim ukusom koji je u harmoniji sa mesom....
19. jun
Saveti prilikom pripreme lososaEvo zašto što ćemo vam ovde predložiti nekoliko saveta što se tiče pripreme lososa, da ne bi on bio samo zdrav, nego i ukusan.
1....
27. mart
Praktični saveti za korišćenje taloga od kafeTalog mlevene kafe ima mnogo praktičnih primena u kući i bašti, čak može pomoći i u pripremi domaće kozmetike....
22. jul
Finese u pripremi nojevog mesaIsplanirali ste dan; označili ste vrstu mesa; izabrali ste i način njegove pripreme. Ostaje da zapamtite nekoliko finesa prilikom pripreme mesa od noja - o aktivnostima u procesu kuvanja....
19. jun
Supa sa lopticama od mesa za poznavaoceOstavite smesu da provri, a za to vreme napravite kuglice od mesa.
U meso dodajte začine i polovinu peršuna i umesite ga. Ostavite na hladnom da se malo stegne....
10. mart
Saveti prilikom pripreme domaćeg kačkavaljaEvo nekih korisnih savete prilikom pripreme domaćeg kačkavalja koji će olakšati vaš rad.
Za cilj koji ste postavili će vam biti potrebno sveže mleko. Ako imate mogućnost da koriste domaće, nemojte se kolebati....
18. jun
Koristi od masnog mesaDnevni unos masti ne bi trebalo da prelazi 25%-35%. Masno meso je bogat izvor zasićenih masti, koje se ne smatraju posebno zdravim. Međutim, dnevni unos zasićenih masnih kiselina treba da čini oko 20 grama unesenih kalorija...
25. april
Metode za dimljenje mesaDimljenje mesa se primenjuje još od davnina, ne bi li se meso sačuvalo i koristilo duže vreme. Takođe, na taj način se mesu daje specifičan ukus i aroma.
Postoji nekoliko načina dimljenja mesa. Ovaj proces sam po sebi...
11. mart
Sosevi za pečena mesaNačin pripreme: pečurke sitno iseckajte, pa ih zatim prodinstajte u maslacu. Kada otpuste tečnost, ostavite da ona ispari, pa zatim dodajte brašno i promešajte....
02. mart
Pravila za pečenje mesaRazličite vrste mesa, posebno ptičijeg, se peku prema posebnim pravilima koja ukoliko se naruše, u potpunosti uništavaju ukus i izgled mesa. Posebno je važno da se poštuju ova pravila kod mesa sa nadevom.
Kada birate meso...
02. okt.
Gnezda od mlevenog mesa za tren okaStavite jaja u gnezda od mlevenog mesa.
Pecite 40 minuta na 200 stepeni gnezda od mlevenog mesa za tren oka....
20. jun
Klasična supa sa lopticama od mesa za 45 minutaDodati bujon od povrća, posoliti i ubaciti loptice. Kuvati na tihoj vatri.
Malo pre nego supa bude gotova dodati opran pirinač....
17. mart
Čorba za decu sa lopticama od mesa i krompiromPodesimo temperaturu mlečno-jajčane smese pomoću bujona iz supe.
Maslac dodajemo u supu kada joj je temperatura umereno topla, da bi sačuvali vredne vitamine....
01. dec.
Korenje za pripremu najukusnijih supaU azijskim državama rasprostraljeno je, ne samo u pripremi supa nego i drugih jela, koren đumbira i od rena.
U većini evropskih država se najvše koriste paškanat i celer za pripremu supe....
19. dec.
1