Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluSaveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stolu
03. maj
Ako volite da ih jedete, uživaćete ne samo u njihovom izvanrednom ukusu, već i u dugotrajnim zdravstvenim koristima....
Saveti za spremanje marinada za mesoSaveti za spremanje marinada za meso
18. sep.
Jedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa. Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
Saveti za kuvanje na pariSaveti za kuvanje na pari
11. feb.
Nakon obrade sa parom, proizvodi ne gube svoj prirodni oblik i boju, ukus je sačuvan, a hrana izgleda veoma ukusno. Kuvanje na pari je odgovarajuće za ljude koji vole zdravu ishranu....
Veoma uspešna marinada za meso na roštiljuVeoma uspešna marinada za meso na roštilju
07. nov.
Minimalno vreme za mariniranje mesa je najmanje 30 minuta, ali vam preporučujemo najmanje 2 sata mariniranja u ovoj veoma uspešnoj marinadi za meso na roštilju....
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNekoliko saveta za ukusno pečeno pile
23. dec.
Najvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta....
Marinada meso na roštiljuMarinada meso na roštilju
02. april
Marinada meso na roštilju je dobra za sve vrste mesa....
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinMleveno meso na šišu na turkmenski način
01. dec.
U posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno. Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
Pileće belo meso na roštiljuPileće belo meso na roštilju
08. dec.
Nasecite pileće belo meso na tanke šnicle. Ubacite ih u posudu. Dodajte soja sos i maslinovo ulje i ostavite ih nekoliko sati u frižideru. Nauljite roštilj i premažite ga lukom....
Marinirano svinjsko meso na roštiljuMarinirano svinjsko meso na roštilju
05. dec.
Operemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....
Teleće meso na baštovanski načinTeleće meso na baštovanski način
14. januar
Odozgo stavljamo meso isečeno na parčiće i ostavljamo da se dinsta dok ne ostane na masnoći. Nakon toga dodajemo isečene paprike, beli luk i ponovo dodajemo vodu (oko 200 ml vruće)....
Svinjsko meso na makedonski načinSvinjsko meso na makedonski način
06. jul
Perem meso i sečem na srednje kockice. Zapržim ga u masnoći dok ne pobeli. Šargarape se iseku na kružiće, a luk na sitno....
Ukusno testo za picuUkusno testo za picu
13. mart
1
Umesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
Ukusno predjelo za gladneUkusno predjelo za gladne
05. feb.
Patlidžan i tikvicu iseći na kružiće, posoliti, sacekati da puste vodu, uvaljati u brasno i pržiti. Ređati po želji - prvo ćuftu od krompira, patlidžan, tikvicu, patlidžan i papriku. Zabiti čačkalicu sa maslinom....
Pečeno ovčije meso na grčki načinPečeno ovčije meso na grčki način
21. okt.
Meso koje se nudi kao meso od šilježeta po mesnicama gotovo uvek je od dosta starijih životinja, nije od šilježeta, ali uprkos tome ima mnogo dobre kvalitete ukusa. Pečeno ovčije meso na grčki način je gotovo....
Suvo teleće meso na jermenski načinSuvo teleće meso na jermenski način
17. januar
Ponavljamo proces dok ne potrošimo meso i zakačimo na provetrivo mesto, za oko 5.6 dana budu gotovi, zavisi koliko želite da suvo meso bude mekano....
Smršajte na nekonvencionalan način i efektno uz ove ukusne saveteSmršajte na nekonvencionalan način i efektno uz ove ukusne savete
27. feb.
Započnite put ka svojoj novoj figuri sa našim neobičnim savetima za mršavljenje, koje ćete pronaći u galeriji iznad....
Ukusno pile na manastirski načinUkusno pile na manastirski način
07. jun
Peče se oko sat i 30 minuta na umerenoj temperaturu (180-200 stepeni) u rerni. Prijatno!...
Ukusno pile na lovački načinUkusno pile na lovački način
01. sep.
Vraćamo ga na vatru, dodajemo so po ukusu, salsu od paradajza, pileći bujon i paradajz pire....
Najpopularniji sosevi za mesoNajpopularniji sosevi za meso
11. januar
Dodajte biber po ukusu i ovako pripremljeni sos je odgovarjaući za svaku vrstu mesa....
Začini za mleveno mesoZačini za mleveno meso
11. dec.
Na ovaj način ćete imati slobodu da ga začinite po svom ukusu. Naravno, količina začina koje ćete dodati je prema sopstvenoj proceni, s obzirom na to da svako ima različite preferencije....
Začini za pačje mesoZačini za pačje meso
19. mart
Jela napravljena od pačjeg mesa nisu baš popularna na našem stolu....
Začini za jagnjeće mesoZačini za jagnjeće meso
14. mart
Kada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove, koje bi trebalo da znate....
Sosevi za pečeno mesoSosevi za pečeno meso
01. mart
Sosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
Jednostavne marinade za mesoJednostavne marinade za meso
24. jul
Kako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše. Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu....
Pet marinada za mesoPet marinada za meso
13. jul
/page pageMarinada za rebarca Za svinjska rebarca na roštilju smo se odlučili za pikantnu marinadu sa slatkastim ukusom....