Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saveti za uvek ukusnu ribu i morske plodove na stoluAko volite da ih jedete, uživaćete ne samo u njihovom izvanrednom ukusu, već i u dugotrajnim zdravstvenim koristima....
03. maj
Saveti za spremanje marinada za mesoJedan od najvažnijih uslova da meso bude ukusno na roštilju je marinada. Marinada je odlično rešenje za žilavije komade mesa.
Marinada je tečna smesa koja služi da obogati ukus mesa....
18. sep.
Saveti za kuvanje na pariNakon obrade sa parom, proizvodi ne gube svoj prirodni oblik i boju, ukus je sačuvan, a hrana izgleda veoma ukusno. Kuvanje na pari je odgovarajuće za ljude koji vole zdravu ishranu....
11. feb.
Veoma uspešna marinada za meso na roštiljuMinimalno vreme za mariniranje mesa je najmanje 30 minuta, ali vam preporučujemo najmanje 2 sata mariniranja u ovoj veoma uspešnoj marinadi za meso na roštilju....
07. nov.
Nekoliko saveta za ukusno pečeno pileNajvažnije od njih je da se odaberu pravilni začini i sastojci sa kojima će se pojačati ukus pileta....
23. dec.
Mleveno meso na šišu na turkmenski načinU posudi pomešajte mleveno meso sa začinima i zelenišem isečenim na sitno.
Zamesimo dobro i ostavljamo jedan sat na hladnom da odstoji....
01. dec.
Pileće belo meso na roštiljuNasecite pileće belo meso na tanke šnicle. Ubacite ih u posudu.
Dodajte soja sos i maslinovo ulje i ostavite ih nekoliko sati u frižideru.
Nauljite roštilj i premažite ga lukom....
08. dec.
Marinirano svinjsko meso na roštiljuOperemo svinjsko meso, osušimo, isečemo na parčiće i plago istucamo. Stavljamo u posudu za pečenje i posipamo biberom po ukusu. Namažemo blago izgnječenim belim lukom....
05. dec.
Teleće meso na baštovanski načinOdozgo stavljamo meso isečeno na parčiće i ostavljamo da se dinsta dok ne ostane na masnoći.
Nakon toga dodajemo isečene paprike, beli luk i ponovo dodajemo vodu (oko 200 ml vruće)....
14. januar
Svinjsko meso na makedonski načinPerem meso i sečem na srednje kockice. Zapržim ga u masnoći dok ne pobeli.
Šargarape se iseku na kružiće, a luk na sitno....
06. jul
Ukusno testo za picuUmesiti testo i ostaviti da naraste. Razviti ga u prethodno nauljenom plehu. Testo treba da bude tanko jer raste prilikom pečenja. Prvo peći 20 min. Nakon toga staviti nadev po želji! Peći oko 10 min sa nadevom....
13. mart
1
Ukusno predjelo za gladnePatlidžan i tikvicu iseći na kružiće, posoliti, sacekati da puste vodu, uvaljati u brasno i pržiti.
Ređati po želji - prvo ćuftu od krompira, patlidžan, tikvicu, patlidžan i papriku. Zabiti čačkalicu sa maslinom....
05. feb.
Pečeno ovčije meso na grčki načinMeso koje se nudi kao meso od šilježeta po mesnicama gotovo uvek je od dosta starijih životinja, nije od šilježeta, ali uprkos tome ima mnogo dobre kvalitete ukusa.
Pečeno ovčije meso na grčki način je gotovo....
21. okt.
Suvo teleće meso na jermenski načinPonavljamo proces dok ne potrošimo meso i zakačimo na provetrivo mesto, za oko 5.6 dana budu gotovi, zavisi koliko želite da suvo meso bude mekano....
17. januar
Smršajte na nekonvencionalan način i efektno uz ove ukusne saveteZapočnite put ka svojoj novoj figuri sa našim neobičnim savetima za mršavljenje, koje ćete pronaći u galeriji iznad....
27. feb.
Ukusno pile na manastirski načinPeče se oko sat i 30 minuta na umerenoj temperaturu (180-200 stepeni) u rerni.
Prijatno!...
07. jun
Ukusno pile na lovački načinVraćamo ga na vatru, dodajemo so po ukusu, salsu od paradajza, pileći bujon i paradajz pire....
01. sep.
Najpopularniji sosevi za mesoDodajte biber po ukusu i ovako pripremljeni sos je odgovarjaući za svaku vrstu mesa....
11. januar
Začini za mleveno mesoNa ovaj način ćete imati slobodu da ga začinite po svom ukusu.
Naravno, količina začina koje ćete dodati je prema sopstvenoj proceni, s obzirom na to da svako ima različite preferencije....
11. dec.
Začini za jagnjeće mesoKada se ono spremi na pravilan način, onda mu je ukus i više nego božanstven. Perfektno spremljeno jagnjeće meso krije u sebi pojedine trikove, koje bi trebalo da znate....
14. mart
Sosevi za pečeno mesoSosevi ze pečenu svinjetinu budu veoma ukusni sa crnim vinom, koje je pogodno za zimu - ipak se tada svinjetina više jede....
01. mart
Jednostavne marinade za mesoKako bi meso bilo ukusno i meko, važno je da bude nekoliko sati u marinadi. Sastojci marinade daju pun ukus mesu i doprinose da bude još mekše.
Marinada sa konjakom je dobra za svinjetinu i teletinu....
24. jul
Pet marinada za meso/page
pageMarinada za rebarca
Za svinjska rebarca na roštilju smo se odlučili za pikantnu marinadu sa slatkastim ukusom....
13. jul