Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Sve zajedno razvucite na koru 30 cm i isecite na 8 trouglova. Od širokog dela uvijte u kiflice i poređajte u pleh, prečnika 26 cm, obložen papirom za pečenje....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu. Kod nas je ljubitelja ovakve kuhinje svakog dana sve više....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Cimet Za razliku od evropske kuhinje gde se cimet pre svega koristi u poslastičarstvu, u Arapskom svetu on se dodaje i u mnoga glavna jela i predjela. 9....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
Napitak od lanenog semena - lek za sveNapitak od lanenog semena - lek za sve
13. jul
Vade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Operite, očistite i isecite 1/3 jagoda. Stavite u posudu ili kaserolu. Dodajte u njih vodu i smeđi šećer. Drugi deo jagoda prepolovite i odvojite u posebnu posudu. Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte...
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Krem čorba od povrća za sve u kućiKrem čorba od povrća za sve u kući
04. jun
Ove priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir....
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
Još tradicionalnih recepata iz jermenske kuhinje: Jermenski bojkosi, Jermenske ćufte, Jermenski kolačići....
Najkorišćeniji začini u grčkoj kuhinjiNajkorišćeniji začini u grčkoj kuhinji
01. jun
Ali ukus hrane u Grčkoj ne bi bio isti bez nekih tipičnih začina za grčku kuhinju. Evo ih....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
Kao što balkansku kuhinju karakterišu začini poput peršuna, nane, piskavice i drugih začina, tako i azijska kuhinja ima svoje začine koji joj daju jedinstveni ukus....
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Prava pomoć ekspres lonac je onima koji nemaju puno vremena za boravak u kuhinji. Nema ništa komplikovano ili novo u kuvanju u ekspres loncu....
Sulforafan - sve koristiSulforafan - sve koristi
05. januar
Iako svi mi ne volimo da jedemo brokoli, ne možemo poreći mnoge zdravstvene prednosti ovog povrća. Na primer, bogato je korisnim vitaminima A, C, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9. Uz sve ovo brokoli je bogat tako korisnim...
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Iz centralne Azije kod nas je stigle nepretenciozna biljka, korišćena pre 6, 7 hiljada godina u svojoj domovini kao hrana za konje. To je lucerka. Osim kao stočna hrana za životinje, lucerka se pokazuje i kao unikatna...
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....