Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Suncokretovo brašnoŠta da spremimo od suncokretovog brašna
Palačinke od suncokretovog brašna
Potrebni proizvodi:
300 g suncokretovog brašna
2 jaja
60 g meda
3 g soli
700 g nemasnog mleka 1%
50 g suncokretovog ulja
Priprema:
Jaja...
29. avgust
Testo za sveOd njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke.
Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
18. sep.
Sos za sveSvi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom.
Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
10. april
Torta Sve vrste čokoladeČokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
06. feb.
Salata Sve u tanjiruPromešajte sve u posudi. Dodajte kapare.
Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
07. sep.
Ljute papričice u maslinovom uljuLjute papričice operite, isecite na kolutove i stavite u šerpu.
Zalijte ih jednakim količinama vode i sirćeta od 9 procenata, posolite i ostavite da odstoje 24 sata.
Ocedite ih kroz cediljku i stavite na krpu da upije...
19. okt.
Marinirani šnjur u preprženom uljuRiba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle.
Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
05. jul
Praznična pogača sa sve povodePomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno.
Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
26. mart
Slani rolat za sve prilikeOdvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi.
Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
28. april
Brz hleb sa sve vrste brašnaUgrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo.
Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
20. jul
Brzi škampi u maslacu i maslinovom ulju1. Škampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova.
2. Isitinite čenove belog luka i pomešajte...
14. april
Peckane ljute paprike u ulju i sirćetuIako nisu svima omiljene, ljute paprike su završetak prilikom serviranja svakog jela.
Za ove peckane paprike, koje možete konzumirati nakon nekoliko sati od prirpeme, kositimom sledeće sastojke:
Prvo operemo i osušimo...
30. sep.
Sir u maslinovom ulju sa razlličitim mirisimaUvaljamo kockice sira u začine po želji i pažljivo poređamo u tegle. Nakon toga prelivamo maslinovim uljem i ostavljamo na hladnom mestu.
Moji su:
- jedne kockice su prirodan sir sa kaprom.
- druge su sa šarenom solju...
20. avgust
Kako se prži u dubokom ulju?Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
18. maj
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeOperite, očistite i isecite 1/3 jagoda. Stavite u posudu ili kaserolu. Dodajte u njih vodu i smeđi šećer.
Drugi deo jagoda prepolovite i odvojite u posebnu posudu.
Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte...
21. jul
Napitak od lanenog semena - lek za sveVade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
13. jul
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Suština suncokretovog brašna
Suncokretovo brašno se dobija mlevenjem suncokretovog semena u fini prah....
28. avgust
Šnicle od vrata bez kostiju u maslinovom uljuIstucamo dobro šnicle sa obe strane. Stavljamo maslinovo ulje sa ruzmarinom da se zagrejev na ringli.
Nakon pet minuta stavljamo šnicle.
Nakon prvog okretanja stavljamo pikantinu sa jedne strane, nakon drugog okretanja...
12. nov.
Krem čorba od povrća za sve u kućiOve priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir....
04. jun
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom uljuU šerpu sa vodom stavljamo oprane pipke hobotnice, dodajemo dva čepa od plute, koji čine meso krhkijim.
Kuvamo pipke oko 30 minuta. Nakon što se skuvaju ocedimo od vode i sklanjamo pampure.
U tiganj na ringlu stavljamo...
05. okt.
Sulforafan - sve koristiIako svi mi ne volimo da jedemo brokoli, ne možemo poreći mnoge zdravstvene prednosti ovog povrća. Na primer, bogato je korisnim vitaminima A, C, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9.
Uz sve ovo brokoli je bogat tako korisnim...
05. januar
Sve koristi lucerkeIz centralne Azije kod nas je stigle nepretenciozna biljka, korišćena pre 6, 7 hiljada godina u svojoj domovini kao hrana za konje. To je lucerka.
Osim kao stočna hrana za životinje, lucerka se pokazuje i kao unikatna...
29. avgust
Sve o provansalskoj kuhinjiJugoistočni deo Francuske je poznat po nazivu Provansa. U većem delu godine sunce ne štedi svoje zrake u ovom delu Mediterana. Neobično mesto uronjeno je u aromu divljih biljki i odmah privlači blaženstvom kojim zrači. Primamljuje...
10. januar
Elaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina je vodorastvorljivi antioksidans klase polifenola. Izvesno vreme naučni svet bio je uronjen u eksperimente na proučavanju njenih unikatnih svojstava. Nazivali su je budućnošću pravilnog lečenja svih onkoloških...
14. nov.