Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Suncokretovo brašnoSuncokretovo brašno
29. avgust
Šta da spremimo od suncokretovog brašna Palačinke od suncokretovog brašna Potrebni proizvodi: 300 g suncokretovog brašna 2 jaja 60 g meda 3 g soli 700 g nemasnog mleka 1% 50 g suncokretovog ulja Priprema: Jaja...
Testo za sveTesto za sve
18. sep.
Od njega možete praviti pice, mekike i penjurlije, ali i sve ostale prouzvode od testa - hleb, kiflice, pogačice, prlenke. Recept za ovo testo je iz jedne knjige, a zvali su ga "Ludo testo"....
Sos za sveSos za sve
10. april
Svi sastojci se promešaju dobro dok se ne dobije homogena smesa. Na kraju se začinjava solju i iseckanom mirođijom. Sos se servira ohlađen i pogodan je za meso, krompir, testenine i mnogo toga drugog....
Torta Sve vrste čokoladeTorta Sve vrste čokolade
06. feb.
Čokoladu za koru i maslac rastopiti na pari. Šećer i žumance mutite mikserom, pa toj smesi dodajte rastopljenu čokoladu i jednu kašiku brašna. Ostatak belanaca mutiti dok ne dobijete smesu kao šlag i nju dodajte prethodnoj...
Salata Sve u tanjiruSalata Sve u tanjiru
07. sep.
Promešajte sve u posudi. Dodajte kapare. Pripremite dresing, tako što sve sastojke sjedinite i dobro promešate. Prelijte povrće dresingom i promešajte....
Ljute papričice u maslinovom uljuLjute papričice u maslinovom ulju
19. okt.
Ljute papričice operite, isecite na kolutove i stavite u šerpu. Zalijte ih jednakim količinama vode i sirćeta od 9 procenata, posolite i ostavite da odstoje 24 sata. Ocedite ih kroz cediljku i stavite na krpu da upije...
Marinirani šnjur u preprženom uljuMarinirani šnjur u preprženom ulju
05. jul
Riba se očisti i posoli morskom solju. Ostavlja se tokom jednog dana u frižideru. Očisti se od soli i poređa se gusto i tegle. Preliva se sirćetom i preprženim uljem, pri čemu se između ribe ređa lovorov list, biber i...
Praznična pogača sa sve povodePraznična pogača sa sve povode
26. mart
Pomešajte toplo mleko sa toplom vodom i otopite maslac i dodajte sve u brašno. Dobro promešajte da se namirnice pomešaju i rukom počnite da ih sjedinjujete u brašno....
Slani rolat za sve prilikeSlani rolat za sve prilike
28. april
Odvojite belanca od žumanaca i umutite ih u penu sa prstohvatom soli u metalnoj posudi. Posebno umutite žumanca sa pavlakom i dodajte prethodno promešane brašno i prašak za pecivo, dodajte umućene belance i promešajte...
Obojene puslice za sve povodeObojene puslice za sve povode
18. dec.
Pecite obojene puslice za sve povode oko 60 minuta....
Brz hleb sa sve vrste brašnaBrz hleb sa sve vrste brašna
20. jul
Ugrejte vodu na telesnu temperaturu 37 stepeni, u nju sipajte kvasc i ulje. Prosejte u tečnost dve vrste brašna i zamesite glatko elastično testo. Oblikujte od njega pravougaoni hleb i ostavite ga u standardni pravougaoni...
Brzi škampi u maslacu i maslinovom uljuBrzi škampi u maslacu i maslinovom ulju
14. april
1. Škampe oljuštite od ljuspi, a glavu i rep ostavite. Tako će biti lepšeg izgleda, a sačuvaće se i sokovi, koji se nalaze u glavi, jer je tamo esencija ovih morskih plodova. 2. Isitinite čenove belog luka i pomešajte...
Peckane ljute paprike u ulju i sirćetuPeckane ljute paprike u ulju i sirćetu
30. sep.
Iako nisu svima omiljene, ljute paprike su završetak prilikom serviranja svakog jela. Za ove peckane paprike, koje možete konzumirati nakon nekoliko sati od prirpeme, kositimom sledeće sastojke: Prvo operemo i osušimo...
Sir u maslinovom ulju sa razlličitim mirisimaSir u maslinovom ulju sa razlličitim mirisima
20. avgust
Uvaljamo kockice sira u začine po želji i pažljivo poređamo u tegle. Nakon toga prelivamo maslinovim uljem i ostavljamo na hladnom mestu. Moji su: - jedne kockice su prirodan sir sa kaprom. - druge su sa šarenom solju...
Kako se prži u dubokom ulju?Kako se prži u dubokom ulju?
18. maj
Prženje u dubokom ulju je jedan od tri osnovna načina za prženje sa masnoćom. Ono je široko preferirana metoda za kulinarsku obradu, s obzirom na to da isprženi proizvod ostaje sočan iznutra, a spolja dobija hrskavu koricu...
Crvena sangrija od jagoda za sve prilikeCrvena sangrija od jagoda za sve prilike
21. jul
Operite, očistite i isecite 1/3 jagoda. Stavite u posudu ili kaserolu. Dodajte u njih vodu i smeđi šećer. Drugi deo jagoda prepolovite i odvojite u posebnu posudu. Ringla treba da bude na niskoj temperaturi. Mešajte...
Napitak od lanenog semena - lek za sveNapitak od lanenog semena - lek za sve
13. jul
Vade sve toksine iz tela, veoma su efikasne kod hroničnog zatovra, pomažu za mršavljenje i kod oštog i hroničnog bronhitisa....
Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?Šta da spremimo sa suncokretovim brašnom?
28. avgust
Suština suncokretovog brašna Suncokretovo brašno se dobija mlevenjem suncokretovog semena u fini prah....
Šnicle od vrata bez kostiju u maslinovom uljuŠnicle od vrata bez kostiju u maslinovom ulju
12. nov.
Istucamo dobro šnicle sa obe strane. Stavljamo maslinovo ulje sa ruzmarinom da se zagrejev na ringli. Nakon pet minuta stavljamo šnicle. Nakon prvog okretanja stavljamo pikantinu sa jedne strane, nakon drugog okretanja...
Krem čorba od povrća za sve u kućiKrem čorba od povrća za sve u kući
04. jun
Ove priloge dodajte u krem čorbu od povrća za sve u kući prilikom služenja u tanjir....
Pipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom uljuPipci od hobotnice sa belim lukom u maslinovom ulju
05. okt.
U šerpu sa vodom stavljamo oprane pipke hobotnice, dodajemo dva čepa od plute, koji čine meso krhkijim. Kuvamo pipke oko 30 minuta. Nakon što se skuvaju ocedimo od vode i sklanjamo pampure. U tiganj na ringlu stavljamo...
Sulforafan - sve koristiSulforafan - sve koristi
05. januar
Iako svi mi ne volimo da jedemo brokoli, ne možemo poreći mnoge zdravstvene prednosti ovog povrća. Na primer, bogato je korisnim vitaminima A, C, K, B1, B2, B3, B5, B6, B9. Uz sve ovo brokoli je bogat tako korisnim...
Sve koristi lucerkeSve koristi lucerke
29. avgust
Iz centralne Azije kod nas je stigle nepretenciozna biljka, korišćena pre 6, 7 hiljada godina u svojoj domovini kao hrana za konje. To je lucerka. Osim kao stočna hrana za životinje, lucerka se pokazuje i kao unikatna...
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Jugoistočni deo Francuske je poznat po nazivu Provansa. U većem delu godine sunce ne štedi svoje zrake u ovom delu Mediterana. Neobično mesto uronjeno je u aromu divljih biljki i odmah privlači blaženstvom kojim zrači. Primamljuje...
Elaginska kiselina - sve koristiElaginska kiselina - sve koristi
14. nov.
Elaginska kiselina je vodorastvorljivi antioksidans klase polifenola. Izvesno vreme naučni svet bio je uronjen u eksperimente na proučavanju njenih unikatnih svojstava. Nazivali su je budućnošću pravilnog lečenja svih onkoloških...