Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Ulje od AvokadaUlje od Avokada
13. okt.
Smeša se kuva u loncu debelih zidova na laganoj vatri dok vlaga potpuno ne ispari, uz stalno mešanje....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaKako da kuvamo sa uljem od kikirikija
07. april
Svako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter. Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?
04. jun
Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
Ulje od kamiliceUlje od kamilice
06. jun
Sipajte ulje - 1 prst iznad cvetova i zatvorite teglu. Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da bude prekrivena vodom. Tako se kuva na pari 2-3 sata, a da voda ne proključa. Trebalo bi da pratite....
Kako da kuvamo na pariKako da kuvamo na pari
19. dec.
Takođe naučite: - kako kuvati ribu na pari; - kako kuvati meso na pari; - kako kuvati karfiol na pari;...
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Kako da kuvamo crnu leblebiju?
27. jun
Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
Kako da kuvamo smeđi pirinačKako da kuvamo smeđi pirinač
21. sep.
Posle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
Kako pravilno da kuvamo mesoKako pravilno da kuvamo meso
09. jul
Nezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Kako da kuvamo zamrznute školjke?
05. feb.
Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
Kako napraviti ulje od avokada?Kako napraviti ulje od avokada?
27. dec.
Pogledajte i za šta je avokado koristan, kako da koristite listove avokada i kako da avokado brže sazri....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Ulje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine. Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
Kako da kuvamo sa mladim lukom?Kako da kuvamo sa mladim lukom?
09. avgust
Kako da kuvamo sa mladim lukom?...
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Odakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili. Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
Lekovito ulje od žutog kantarionaLekovito ulje od žutog kantariona
14. jul
Bele fleke na koži se tretiraju godinu dana, ne zaboravljajući da se čuvamo od sunca!...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Testenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereDa kuvamo sa ostacima od praznične večere
03. mart
Naravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimEkstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njim
21. feb.
Postoji nekoliko važnih tačaka na koje je preporučljivo obratiti pažnju kada kuvate sa ekstra devičanskim maslinovim uljem....
Ulje od soje - šta treba da znamo?Ulje od soje - šta treba da znamo?
26. jul
Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6.000 godina u Kini. Zatim je soja usvojena kao sveta biljka i prenosi se u Koreju i Japan. Inače, njena rodna mesta su Daleki istok, Don i Kuban. Nije slučajno što je...
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?
26. nov.
Ova vrsta maslinovog ulja je radost gurmana i majstora kuvara. Upravo ovo maslinovo ulje je proizvedeno po najvišim standardima i podložno je stalnoj kontroli kvaliteta....
Kako da trajno smršamo sa avokadomKako da trajno smršamo sa avokadom
27. okt.
Takođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež, kako se seče avokado i da li pravilno jedemo avokado?...