Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Ulje od AvokadaSmeša se kuva u loncu debelih zidova na laganoj vatri dok vlaga potpuno ne ispari, uz stalno mešanje....
13. okt.
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako da kuvamo sa uljem od kikirikijaSvako je čuo za kikiriki puter, ali malo ko zna da postoji i ulje od kikirikija, i to mnogo pre nego što je izmišljen kikiriki puter.
Takođe, sigurno manjina zna da kikiriki pripada grupi orašastih plodova kao što...
07. april
Kako da kuvamo kestenje?Kestenje kuvamo oko 30-35 minuta, pazimo da se ne prekuva. Najbolje je da pratite kad počnu da puciaju. To znači da su gotovi....
04. jun
Ulje od kamiliceSipajte ulje - 1 prst iznad cvetova i zatvorite teglu.
Sipajte vodu u posudu i stavite teglu u nju tako da bude prekrivena vodom.
Tako se kuva na pari 2-3 sata, a da voda ne proključa. Trebalo bi da pratite....
06. jun
Kako da kuvamo na pariTakođe naučite:
- kako kuvati ribu na pari;
- kako kuvati meso na pari;
- kako kuvati karfiol na pari;...
19. dec.
Kako da kuvamo crnu leblebiju?Ova sorta leblebija, u poređenju sa belom, ima mnogo bogatiji i izraženiji ukus i s njom možete da kuvate različita jela od leblebije. Nije ni čudno što je šefovi kuhinje sve više koriste u svojim jelima....
27. jun
Kako da kuvamo smeđi pirinačPosle se stavlja u šerpu sa vodom i kuva se na tihoj vatri otprilike 40-45 minuta. Posoli se po ukusu i idealan je garnirung uz mečeno meso....
21. sep.
Kako pravilno da kuvamo mesoNezavisno od toga koje meso ćete kuvati, prvo treba da ga operete i da kuvate u dobro zatvorenoj posudi kako bi se sačuvale njegove arome....
09. jul
Kako da kuvamo zamrznute školjke?Ako ćete kuvati cele školjke, bez uklanjanja oklopa, nije potrebno unapred, pre toplotne obrade da ih odmrznete....
05. feb.
Kako napraviti ulje od avokada?Pogledajte i za šta je avokado koristan, kako da koristite listove avokada i kako da avokado brže sazri....
27. dec.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeUlje se čuva dosta dugo zahvaljujući njegovom pakovanju. Prodaje se sa dobro zatvorenim poklopcem i zahvaljujući tome može sačuvati svoje kvalitete u trajanju od 2 godine.
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i...
18. mart
Kako da napravimo kuvano testoOdakle potiče samo kuvano testo nije baš najjasnije, jer i italijani i francuzi pripisuju sebi zasluge da su ga baš oni izmislili.
Šta vam je neophodno kako bi pripremili kuvano testo?...
12. avgust
Lekovito ulje od žutog kantarionaBele fleke na koži se tretiraju godinu dana, ne zaboravljajući da se čuvamo od sunca!...
14. jul
Kako da kuvate makaroneTestenina visokog kvaliteta se kuva 8-10 do 12 minut. Ali vreme kuvanja zavisi od oblika i količine testenina. Jedini siguran na čin da proverite da li je gotova je tako što ćete je probati....
05. sep.
Da kuvamo sa ostacima od praznične večereNaravno, možete ih dodati u krem čorbu, ako uopšte imate želju da kuvate....
03. mart
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoOsim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma, folne kiseline, proteina, vitamina B6, K i E. Preporučena količina je ne više od pola avokada na dan....
26. feb.
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Ekstra lagano maslinovo ulje - kako kuvati sa njimPostoji nekoliko važnih tačaka na koje je preporučljivo obratiti pažnju kada kuvate sa ekstra devičanskim maslinovim uljem....
21. feb.
Ulje od soje - šta treba da znamo?Tečno ulje iz semena soje ekstrahovano je pre oko 6.000 godina u Kini. Zatim je soja usvojena kao sveta biljka i prenosi se u Koreju i Japan. Inače, njena rodna mesta su Daleki istok, Don i Kuban.
Nije slučajno što je...
26. jul
Kako da prepoznate ekstra devičansko maslinovo ulje?Ova vrsta maslinovog ulja je radost gurmana i majstora kuvara. Upravo ovo maslinovo ulje je proizvedeno po najvišim standardima i podložno je stalnoj kontroli kvaliteta....
26. nov.
Kako da trajno smršamo sa avokadomTakođe pročitajte kako da vam avokado ostane svež, kako se seče avokado i da li pravilno jedemo avokado?...
27. okt.