Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem-kafa na bazi vodeKrem-kafa na bazi vode
28. nov.
U posudu miksera sipamo kafu, dodajemo šećer i vodu. Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke. Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta...
Majonez od vode kuvanog pasuljaMajonez od vode kuvanog pasulja
29. nov.
Pokrivamo posudu nečim i čuvamo u frižideru, uživamo u ukusnom domaćem majonezu od pasulja....
Kompot od šljiva bez vodeKompot od šljiva bez vode
21. maj
Voće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju. Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Nakon toga se rerna isključi, ali se pleh ne...
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)
21. januar
Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute!...
Prednosti filtrirane vodePrednosti filtrirane vode
06. maj
Kao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
Naši KruškaNaši Kruška
22. dec.
Naši kruške se smatraju dijetetskom namirnicom, jer jedva da sadrže 42 kalorije u 100 g. Odabir i čuvanje Naši kruške Egzotična kruška naši se može nači i kod nas....
Koristi vode od đumbiraKoristi vode od đumbira
06. avgust
Internet pretraga vode od đumbira i njenih koristi se povećala više puta tokom prošle godine i postoji osnovni razlog za to! Iako su koristi đumbira dobro poznate, ispijanje čaše vode sa đumbirom može da bude isto toliko...
Pažnja! Uloga šećera u ishrani kod decePažnja! Uloga šećera u ishrani kod dece
29. dec.
Potreba povećane pažnje što se tiče količine i kvaliteta konzumiranog šećera je visoka u ranom dečijem uzrastu. Šećer ne može da se izbaci iz dečijeg menija, zato što je krajnje mnogo neophodan kao izvor energije - važan...
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeUloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinje
30. jul
Zato što ono što je trenutno francuska kuhinja, pre svega je zbog uloge koju je u njenom formiranju odigrala Katerina Mediči, predstavnica poznate fiorentinske porodice Mediči....
O najboljim napicima za hidratacijuO najboljim napicima za hidrataciju
27. jun
Postoji mnogo ukusni i zdravi napici, koji su odlična alternativa običnoj čaši vode, koja će istovremeno zadovoljiti vaše vitalne potrebe....
Prave koristi ispijanja tople vodePrave koristi ispijanja tople vode
17. maj
Svi znamo da je ispijanje vode obavezno za dobro zdravlje! Ali ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor. Tradicionalni i alternativni tokovi medicine često povezuju vruću...
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaJednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvima
22. jun
Svakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan....
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa u domaćim uslovima
02. jul
Dimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme. Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
Kolač sa domaćim slatkomKolač sa domaćim slatkom
04. avgust
Servirajte kolač sa domaćim slatkom već ohlađen....
Krempita sa domaćim koramaKrempita sa domaćim korama
18. okt.
Krempitu sa domaćim korama možete seći na koji god želite način....
Savarini sa domaćim kremomSavarini sa domaćim kremom
24. jun
Domaći krem pripremate tako što stavite mleko sa šećerom da provri. Brašno pomešate sa malo svežeg mleka, žumancima i vanilom. U tankom mlazu sipajte u mleko, mešajte dok se krem ne zgusne....
Keksići sa domaćim slatkomKeksići sa domaćim slatkom
28. maj
U posudu stavite domaće slatko i pomešajte sa sodom. Možete koristiti razne vrste slatkog. Dodajte ih u smesu od jaja. Na kraju dodajte brašno, prethodno prosejano. Sipajte smesu u 12 kalupa za mafine....
Čorba sa domaćim piletomČorba sa domaćim piletom
25. april
Domaće pile se kuva teže, tako da treba više vremena, da ne bi ostalo žilavo. Odvojeno ljuštimo, peremo i sečemo krompir na kocke. Sečemo paprike i luk na sitno....
Pica sa domaćim testomPica sa domaćim testom
15. mart
Rastvaramo kvasac da naraste. I njega dodajemo so i šećer. Pomešamo sa kiselim mlekom i jjaja i mešamo mutilicom. U drugoj posudi prosejemo brašno i zamesimo meko testo za picu, koje se ostavlja na toplom da udostruči...
Torta sa domaćim piškotamaTorta sa domaćim piškotama
23. dec.
Torta sa domaćim piškotama je gotova....
Burgeri sa domaćim hlepčićimaBurgeri sa domaćim hlepčićima
08. april
1. Pripremamo hlepčiće za burgere tako što aktiviramo kvasac u prethodno ugrejanom svežem mleku sa kašičicom šećera. 2. Prosevamo brašno u posudu, pravimo udubljenje u koje sipamo maslinovo ulje, polovinu soli, kvasac...
Konkilie sa domaćim vinomKonkilie sa domaćim vinom
24. okt.
Stavite testeninu da se kuva u vreloj, posoljenoj vodi sa nekoliko kapljica ulja. Nemojte da je prekuvate, ostavite je sa bude žilava! Ohladite je u vodi i dobro ocedite. U tiganju sa maslinovim uljem proržite sitno iseckane...
Korpice sa domaćim kremomKorpice sa domaćim kremom
07. jul
Umutite jaja sa šečerom, dodajte meki maslac i vanilin šečer i ponovo umutite. U etapama dodajte brašno dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po prstima. Za pravljenje korpica trebaće vam specijalni metalni kalupi za...
Pita sa domaćim maslacemPita sa domaćim maslacem
20. jun
Pošto je domaće pripremljeno, čuvamo ga u malim posudicama u zamrzivaču. Ukus i miris pečene pite sa njim je božanstven. Četkom namažemo dno pleha biljnom mašću. Prvo poređamo dve kore po dnu pleha....
Grašak sa domaćim petlomGrašak sa domaćim petlom
23. januar
Isecite meso na komade i stavite ih u ekspres lonac sa šećerom, sirćetom i malo soli. Sipajte vodu do maksimuna i zatvorite šerpu. Stavite na vatru i ostavite meso da se kuva, kad provri i šerpa indicira, smanjite vatru...