Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Krem-kafa na bazi vodeU posudu miksera sipamo kafu, dodajemo šećer i vodu. Mutimo na niskoj brzini da se pomešaju sastojke.
Silikonskom spatulom mutimo oko ivica posude da se ne zalepi kafa. Nakon toga mutimo na najvišoj posudi oko 5-7 minuta...
28. nov.
Majonez od vode kuvanog pasuljaPokrivamo posudu nečim i čuvamo u frižideru, uživamo u ukusnom domaćem majonezu od pasulja....
29. nov.
Kompot od šljiva bez vodeVoće se iselče na dva dela, odvoje se koštice, zatim se šljive ređaju u pleh, lagano se pritiskaju.
Posipaju se šećerom i peku 10 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
Nakon toga se rerna isključi, ali se pleh ne...
21. maj
Veganski majonez od vode od leblebija (akvafaba)Recept za veoma brz i jednostavan domaći veganski mjonez sa akvafabom, gotov za tačno 2 minute!...
21. januar
Prednosti filtrirane vodeKao i svakom organizmu, i nama je potrebna voda da bismo preživeli. Voda je važnija od hrane, jer bez hrane možemo preživeti i do mesec dana, ali bez vode možemo samo nedelju dana. Takođe je važno piti čistu vodu. Ako se...
06. maj
Naši KruškaNaši kruške se smatraju dijetetskom namirnicom, jer jedva da sadrže 42 kalorije u 100 g.
Odabir i čuvanje Naši kruške
Egzotična kruška naši se može nači i kod nas....
22. dec.
Koristi vode od đumbiraInternet pretraga vode od đumbira i njenih koristi se povećala više puta tokom prošle godine i postoji osnovni razlog za to!
Iako su koristi đumbira dobro poznate, ispijanje čaše vode sa đumbirom može da bude isto toliko...
06. avgust
Pažnja! Uloga šećera u ishrani kod decePotreba povećane pažnje što se tiče količine i kvaliteta konzumiranog šećera je visoka u ranom dečijem uzrastu. Šećer ne može da se izbaci iz dečijeg menija, zato što je krajnje mnogo neophodan kao izvor energije - važan...
29. dec.
Uloga Katerine Mediči u stvaranju francuske kuhinjeZato što ono što je trenutno francuska kuhinja, pre svega je zbog uloge koju je u njenom formiranju odigrala Katerina Mediči, predstavnica poznate fiorentinske porodice Mediči....
30. jul
O najboljim napicima za hidratacijuPostoji mnogo ukusni i zdravi napici, koji su odlična alternativa običnoj čaši vode, koja će istovremeno zadovoljiti vaše vitalne potrebe....
27. jun
Prave koristi ispijanja tople vodeSvi znamo da je ispijanje vode obavezno za dobro zdravlje! Ali ukoliko zaista želite da povećate prednosti vode, ispijanje tople vode je pravi izbor.
Tradicionalni i alternativni tokovi medicine često povezuju vruću...
17. maj
Jednostavno ćišćenje mikrotalasne domaćim sredstvimaSvakoj domaćici danas mnogo olakšavaju svi uređaji koji imapomažu da mngo brže i lakše obavljaju svoje obaveze. Jedan od naših vernih pomoćnika je mikrotalasna rerna koju koristimo po nekoliko puta na dan....
22. jun
Dimljenje mesa u domaćim uslovimaDimljenje mesa čuva njegove karakteristike i poboljšava kvalitet ukusa, a veoma je dobar način da se sačuva duže vreme.
Procedura se odvija uz pomoć toplog dima. Pre dimljenja, meso treba da se dobro pripremi, jer sam...
02. jul
Krempita sa domaćim koramaKrempitu sa domaćim korama možete seći na koji god želite način....
18. okt.
Savarini sa domaćim kremomDomaći krem pripremate tako što stavite mleko sa šećerom da provri. Brašno pomešate sa malo svežeg mleka, žumancima i vanilom.
U tankom mlazu sipajte u mleko, mešajte dok se krem ne zgusne....
24. jun
Keksići sa domaćim slatkomU posudu stavite domaće slatko i pomešajte sa sodom. Možete koristiti razne vrste slatkog.
Dodajte ih u smesu od jaja.
Na kraju dodajte brašno, prethodno prosejano.
Sipajte smesu u 12 kalupa za mafine....
28. maj
Čorba sa domaćim piletomDomaće pile se kuva teže, tako da treba više vremena, da ne bi ostalo žilavo.
Odvojeno ljuštimo, peremo i sečemo krompir na kocke. Sečemo paprike i luk na sitno....
25. april
Pica sa domaćim testomRastvaramo kvasac da naraste.
I njega dodajemo so i šećer. Pomešamo sa kiselim mlekom i jjaja i mešamo mutilicom.
U drugoj posudi prosejemo brašno i zamesimo meko testo za picu, koje se ostavlja na toplom da udostruči...
15. mart
Burgeri sa domaćim hlepčićima1. Pripremamo hlepčiće za burgere tako što aktiviramo kvasac u prethodno ugrejanom svežem mleku sa kašičicom šećera.
2. Prosevamo brašno u posudu, pravimo udubljenje u koje sipamo maslinovo ulje, polovinu soli, kvasac...
08. april
Konkilie sa domaćim vinomStavite testeninu da se kuva u vreloj, posoljenoj vodi sa nekoliko kapljica ulja. Nemojte da je prekuvate, ostavite je sa bude žilava! Ohladite je u vodi i dobro ocedite.
U tiganju sa maslinovim uljem proržite sitno iseckane...
24. okt.
Korpice sa domaćim kremomUmutite jaja sa šečerom, dodajte meki maslac i vanilin šečer i ponovo umutite. U etapama dodajte brašno dok ne dobijete meko testo koje se ne lepi po prstima. Za pravljenje korpica trebaće vam specijalni metalni kalupi za...
07. jul
Pita sa domaćim maslacemPošto je domaće pripremljeno, čuvamo ga u malim posudicama u zamrzivaču.
Ukus i miris pečene pite sa njim je božanstven. Četkom namažemo dno pleha biljnom mašću. Prvo poređamo dve kore po dnu pleha....
20. jun
Grašak sa domaćim petlomIsecite meso na komade i stavite ih u ekspres lonac sa šećerom, sirćetom i malo soli. Sipajte vodu do maksimuna i zatvorite šerpu.
Stavite na vatru i ostavite meso da se kuva, kad provri i šerpa indicira, smanjite vatru...
23. januar