Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Malaj sa kukuruznim brašnomMalaj sa kukuruznim brašnom
06. mart
Kiselo mleko čini, da i sa manje ulja postane sočan malaj, dodajte prstohvat soli, zatim stavite dve čajne šolje finog kukuruznog brašna, šolje su kapaciteta 200 ml....
Malaj sa sirom i maslinamaMalaj sa sirom i maslinama
23. okt.
U posudi se umute jaja sa kiselim mlekom i sodom za hleb. Mešamo žicom. Dodajemo ulje, so i ponovo mutimo. Na kraju sipamo pšenično brašno, a nakon toga i kašiku po kašiku kukuruznog brašna. U zavisnosti od veličine jaja...
VinoVino
01. april
To su penušava vina (šampanjac iz regiona Šampanj, prirodna penušava vina, penušava vina) i alkoholno obogaćena vina (Madeira, Malaga, Porto, Šeri, Vermut)....
Mala i velika farbana jajaMala i velika farbana jaja
07. maj
Mala jaja sam farbala bez papira. Izvadila sam iz boje i stavila na mala i velika farbana jaja na karton, posle sam premazala uljem za sjaj. Farbajte jaja i srećni praznici svima - budite zdravi i dobri!...
Zmijsko vinoZmijsko vino
02. april
Zmijsko vino je egzotično alkoholno piće. Ono se u odnosu na druga pića izdvaja po tome što se u flaši sa njim nalazi cela otrovna zmija. Ovo neobično vino dolazi iz Azije, tačnije iz Vijetnama. Druge zemlje, gde...
Gazirano vinoGazirano vino
06. mart
Zato se za proizvodnju ovog vina koriste posebne vrste - Blan de blan ili Šardone, gde je količina tanina i drugih fenola mala....
Vino MarsalaVino Marsala
16. feb.
Marsala je likersko vino sa visokim procentom alkohola. Ono se proizvodi u sicilijanskim gradovima - Marsala i Trapani. U njegovoj proizvodnji se koriste plodovi vinove loze koje uspevaju na toj teritoriji. Obično su...
Vino MadeiraVino Madeira
12. feb.
Madeira je likersko vino, koje se proizvodi na istoimenom portugalskom ostrvu, koje se nalazi u Atlantskom okeanu, prekoputa zapadnih delova Afrike. Jako sunce i geografski položaj su odličan preduslov za razvoj loze...
Belo VinoBelo Vino
15. sep.
Svaki somelijer u svetu zna osnovno pravilo - meso se uvek služi sa crnim vinom, a riba - sa belim. Ovo pravilo je čak i naučno dokazano pre izvesnog vremena, kada su japanski naučnici potvrdili istinitost. Oni su mesecima...
Porto VinoPorto Vino
21. avgust
Porto vino predstavlja portugalsko desertno vino koje ima tamnozlatnu boju i prijatan ukus. Porto se proizvodi u severoistočnom delu Portugalije, u dolici reke Douro. Iako se porto smatra da je nastalo po uzoru na...
Crno VinoCrno Vino
30. jun
Već je i činjenica - crno vino je korisnije od belog vina, tvrde naučnici svetskih instituta. Oni savetuju stabilnu i redovnu upotrebu crnog vina, naravno u umerenim količinama. Vino je verovatno najstariji alkoholni...
Mekana pogača u nitima (mala i brza)Mekana pogača u nitima (mala i brza)
27. januar
Mekana pogača u nitima (mala i brza) je gotova....
Letnje vinoLetnje vino
09. april
Sipamo vino i dolivamo fantu. U sve to dodajemo 1 supenu kašiku martinija. Promešamo dobro i serviramo....
Jabukovo vinoJabukovo vino
05. jun
Nakon fermentacije se dobija vino sa 11 gradi alkoholnog sadržaja. Na kraju fermentacije vino se sipa u flaše. Ako ne dodate šećer u jabukovo vino, ono će biti kratkotrajno i slabo....
Kuvano vinoKuvano vino
12. okt.
Nasecite pomorandže i limun na tanke kolutove i zajedno sa ostalim namirnicama promešajte sve u dubokoj šerpi. Prokuvajte smesu i odmah je sklonite sa vatre. Ostavite posudu sa napitkom na toplom mestu oko pola sata, dok...
MalabiMalabi
04. januar
Kad se malabi ohladi, na malabi prelijte 1-2 kašike sirupa, dodajte slomljeni kikiriki ili pistaći i iseckani kokos (po želji)....
Domaće kupinovo vinoDomaće kupinovo vino
23. maj
Kad se fermentacija završi, procedite vino, zatvorite ga u staklene flaše i ostavite na hladno mesto....
Vino od dunjaVino od dunja
27. april
Sipamo vino u drugi dobro očišćen balon....
Domaće belo vinoDomaće belo vino
09. avgust
Kad i tiha fermentacija prođe belo vino se ostavlja na 3 nedelje da se izbistri. Na kraju se vino ovaja od mulja, da ne prokisne i da se ne pokvari....
Predjelo za vinoPredjelo za vino
21. mart
Sir isečemo na kriške. Svaku stavljamo na aluminijumsku foliju. Odozgo posipamo prethodno smrvljenim orasima, 1 supenom kašikom meda i malo bosiljka. Uvijamo u foliju i dobro pečemo u ugrejanoj rerni na 8-10 minuta....
Vino od jabukaVino od jabuka
27. maj
Isecite neoljuštene jabuke na parčiće i prelijte sa vodom. Presujte ih da iscuri sok i ostavite da odstoje 4 dana. Tečnost se ponovo procedi i izmeri. Dodajte šećer, kvasac i sok od limna i ostavite da fermentiše na toplom...
Vino od orahaVino od oraha
02. nov.
Orasi se očiste od ljuski. U veliku posudu sa poklopcem se stavljaju orasi, šećer, oraščić, vanila i karnafilići. Prelivaju se vinom i votkom, posuda se dobro zatvara poklopcem i ostavlja se 40 dana na hladnom i tamnom...
Vino od aronijeVino od aronije
03. jun
1
Nakon fermentacije, vino aronije će postati bistrije. Naliti ga u flaše, zatvoriti ih i čuvati na tamnom i hladnom mestu....
Domaće crno vinoDomaće crno vino
02. jun
Obično vino fermetiše za oko deset dana na 15-20 stepeni. Svaki dan se meša, dok se ne staloži potpuno. Nakon fermentacije dobro je do nedelju dana da se natoči vino....
Kuvano crno vinoKuvano crno vino
24. maj
U čajnik se sipa vino, dodaje se šećer, karamfilić, cimet i limunova kora. Ugreva se jako....