Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Listovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimoListovi duda - zašto su korisni i zašto da ih koristimo
29. jul
Koristi listova duda su zbog njihovog sastava. Vitamini, eterična ulja u njima služe kao lek za mnoge tegobe....
Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?Zašto da koristimo daske i posuđe od bambusa?
26. okt.
U sledećim redovima ćemo vam dati sedam važnih razloga zbog kojih treba da koristite kuhinjske daske i pribore od bambusa. 1....
Cejlonski cimet - šta treba da znamoCejlonski cimet - šta treba da znamo
29. jun
Koristi od cejlonskog cimeta Mnogo je koristi od uzimanja cejlonskog cimeta. To je prirodni lek protiv raznih bakterija, virusa i infekcija....
CimetCimet
27. nov.
Pošto cimet povećava nivoe progesterona i testosterona, cimet se može koristiti kao lek za neplodnost....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Koristi karija su naučno dokazane. Sada ćemo vam ispričati ne samo za šta može da se koristi ovaj začin, ali i koje koristi on ima za naše zdravlje....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Dobra vest jeste da je ovo voće bogato osnovnim hranljivim materijama i skoro je kao lek, što se tiče različitih koristi za zdravlje koje obezbeđuje. Postoje različite vrste grožđa, različite boje i ukusa....
Koristi i upotreba cejlonskog cimetaKoristi i upotreba cejlonskog cimeta
15. dec.
Pomaže u mršavljenju - cimet poboljšava metabolizam. Eto zašto će jedan prstohvat cimeta u vašoj hrani pomoći da smršate....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
U kozmetičkim sastojcima se sve više koristi orah kao sastojak. Hranljiva svojstva u njima pomažu da brže zaratu neki ožiljci i pigmentacija po koži....
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Proces kuvanja jaja uništava mnoge koristi koje se nalaze u njima, koje su našim organima toliko očajno potrebne, obzirom da se priroda proteina i masti menja kada je izložena toploti....
Zašto da pijemo čaj ulong?Zašto da pijemo čaj ulong?
16. okt.
Ovo je zbog ne samo neverovatnog ukusa, nego i koristi koje on nosi za zdravlje. Nezavisno od svoje vrste, čaj se preporučuje za svaku moguću bolest - od mršavljenja do zaštite od bolesti raka....
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Koštica avokada se čuva, već znate zašto. Avokado veoma zasiti, ako za ručak pojedete polovinu voća sa svojim ručkom, nakon 3 sata nećete biti gladni....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Da li da koristimo margarin ili maslac?Da li da koristimo margarin ili maslac?
25. avgust
2
Evo koja je razlika između maslaca i margarina, kao i njihove koristi za spremanje različitih jela: Margarin ima identičan ukus kao i maslac. On se razlikuje po svom načinu pripreme....
Šta sadrži cimet?Šta sadrži cimet?
05. dec.
Koristi od cimeta su zbog njegovog sastava, a on predodređuje široku upotrebu proizvoda. Hranljivi sastav cimeta Cimet ima divno bogat sastav, što ga čini korisnim začinom....
Kako da koristimo sojino mleko?Kako da koristimo sojino mleko?
27. avgust
Ovo su najčešće sretani načini na koje se koristi biljno mleko kao što je sojino, ali možete kupiti i nezaslađenu verziju koju ćete koristiti u različitim pikantnim receptima kao što su supa ili đuveci, krompir pire i drugo...
Zašto da pijemo sok od ananasaZašto da pijemo sok od ananasa
22. mart
On se koristi u poslednjim mesecima trudnoće, zato što ubrzava porođaj....
Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?Kuvani kukuruz - zašto da ga jedemo?
04. nov.
Još koristi od konzumacije kuvanog kukuruza - Kukuruz ima pozitivan efekat na metabolizam, sprečavajući procese fermentacije i truljenja u crevima; - Proizvod sadrži mnogo hranljivih materija i ne šteti zdravlju uprkos...
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
Protein iu ove vrste jaja sadrži mnogo interferona, što ga čini korisnim za ljude u periodu nakon operacije, pomaže u brže oporavku nakon upale....
Zašto da dodajemo kardamon u kafu?Zašto da dodajemo kardamon u kafu?
19. maj
Jedna od njih je kardamon koji se često koristi u spremanju ukusnih i primamljivih peciva. Njegova aroma je neverovatna i daje jednu čarobnu notu vašim slatkim iskušenjima....
Zašto redovno treba da jedete džigericu?Zašto redovno treba da jedete džigericu?
07. okt.
Goveđa, jagnjeća, teleća, pileća i guščija džigerica se koristi kao izvor hrane. Kod nas i u mnogim drugim zemljama se konzumira i svinjska džigerica. Džigerica se svuda prodaje, u mesarama i supermarketima....