Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Saće - kada se i zašto konzumira?Saće - kada se i zašto konzumira?
22. jul
Svi znamo koliko beskrajno mnogo osnažujućih svojstava ima med. Saće u koje je smešten med, ss druge strane, takođe ima neke nezamenljive koristi za koje je dobro znati. Pčele ga proizvode u svojim košnicama, sastavljeno...
Slatko jaje na okoSlatko jaje na oko
22. dec.
Na pobrašnjenoj površini oklagijom razvući lisnato testo na oko pola cm debljine pa iseći na kvadrate. Ivice svakog kvadrata saviti ka sredini - tako da donekle oblikujete krug....
Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?Kada, kako i zašto se prinosi kurban (žrtva)?
06. dec.
Davanje kurbana (prinošenje žrtve) u našim zemljama je mnogo više od okupljanja naših najmilijih i jedenja ukusne jagnjeće kurban čorbe. Hiljadama godina postojao je običaj da se prinese krvna žrtva da bi se tražilo nešto...
Zašto kiseli kupus uhvati beli sloj na površini?Zašto kiseli kupus uhvati beli sloj na površini?
15. avgust
U ovom članku ćemo pogledati zašto kiseli kupus uhvati beli sloj na površini i da li je bezbedan za jelo....
Tako se peče orada na roštiljuTako se peče orada na roštilju
25. nov.
Tako se peče orada na roštilju i servira se sa željenim garnirungom....
Zašto i kada konzumirati akai bobiceZašto i kada konzumirati akai bobice
09. dec.
Ovo malo, tamnoljubičasto voće oblika grožđa poznato kao Akai Beri u poslednje vreme prava je senzacija u zdravstvenoj industriji sa dobrim razlogom. Akai bobica je puna važnih vitamina, antioksidanata, masnih kiselina...
Kako se pravi laneno jaje i za šta se koristiKako se pravi laneno jaje i za šta se koristi
17. mart
Šta je to laneno jaje? Ovo jaje je predodređeno za ljude koji su vegani, za one koji ne vole jaja, i za one koji vole slatkiše, ali su alergični na jaja. Lanenim jajetom možete zameniti obična jaja u određenom receptu...
Kada se alkohol dodaje jelimaKada se alkohol dodaje jelima
14. jun
Alkohol, osim što se može direktno konzumirati, odlično se kombinuje i sa pojedinim jelima. Tačnije, on je dobar pomoćnik u kuhinji. Korišćenje alkohola u kulinarstvu nije ništa novo i odavno je pokazalo svoje prednosti...
Evo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomakuEvo razloga zašto ne možete da se oslobodite masnoće na stomaku
08. okt.
Pitali ste se, zašto neki ljudi toliko teško oslobađaju masnoće na stomaku?...
Škotsko jajeŠkotsko jaje
14. maj
Treba da bude više, a ringla da bude na 4. Pržimo otprilike 7 minuta. Kada izvadimo ćufte, stavljamo ih na kuhinjski papir. U istom ulju na 2 minute prepržimo veoma tanko iseckan praziluk....
Obučeno jajeObučeno jaje
31. jul
Skuvamo jaja 10 minuta. Potrebna su nam tvrdo kuvana. Za to vreme mesimo mleveno meso sa narendanim lukom, mrvljenim čubrom i mlevenim biberom. Uvijamo jaja u mleveno meso i pržimo u zagrejanoj masnoći....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
, koristite ražnjiće, a ne roštilj, jer će se riba vremenom skuvati i može pasti preko ivice; - pre pečenja nauljite kožu da dobije zlatnu koru, za ovo koristite biljno ulje ili marinadu, ako je na bazi maslinovog ulja...
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?Šta se dešava sa vašim telom kada se prejedete?
09. april
U periodu prejedanja naravno da moramo obratiti pažnju na štetne posledice koje prekomerno konzumiranje hrane ima po naše telo. Zato, pre nego što posegnete za još jednim zalogajem, informišite se šta se dešava sa vašim...
Jaje u oblakuJaje u oblaku
17. mart
Jaje u oblaku je gotovo....
Jaje u čamcuJaje u čamcu
29. april
Jaje u čamcu može da se jede samostalno, a može se preliti kečapom i servirati sa sirom....
Jaje u palačinkiJaje u palačinki
03. januar
Razbijte po jedno jaje i ispecite u zagrejanoj rerni dok jaje na bude gotovo onako kako želite. Pri serviranju garnirajte sa sitno isečenim perima mladog luka....
Kako se kuva povrće na pariKako se kuva povrće na pari
02. nov.
Na ovaj način ćete brzo i lako skuvati celoviti obrok. Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da odmah pripremite neodoljivo ukusno povrće na pari!...
Na koliko stepeni se peku kolačiNa koliko stepeni se peku kolači
08. jun
U svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura. Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?Glavobolja nakon obroka - zašto se dešava?
02. nov.
Eto zašto vredi dobro analizirati meni kako bi se isključili ili otkrili potencijalni alergeni. Intolerancija na hranu Ne mešajte intoleranciju na hranu sa alergijom na hranu....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto i kako se potapa čia?Zašto i kako se potapa čia?
03. dec.
Čia je poznata još juznoameričkim indijancima. Ona iz Novog sveta došla u Evropu. Danas se smatra je da je hrana budućnosti, zato što je niskokalorična, a daje mnogo energije i sadrži korisna vlakna. Kratko ćemo vam predstaviti...
Zašto se gojimo u predelu stomakaZašto se gojimo u predelu stomaka
26. jun
Ljudi se goje u predelu stomaka iz mnogo razloga - a neke od njih ste u stanju da promenite. Čak i oni mađu nama koji najviše treniraju često sanjaju o teško dostižnim trbušnjacima. Osim sa estetske tačke gledišta, gojenje...
Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!Pitate se zašto se osećate kao prebijeni - evo odgovora!
29. jun
Gvožđe je element od životne važnosti, koji usvajamo samo iz spoljnih izvora. Upravo je gvožđe odgovorno za mnoge od primarnih funkcija tela - proizvodnju i sintezu hemoglobina, učešće u nekim metaboličkim procesima,...
Klub sendvič kulen-jajeKlub sendvič kulen-jaje
27. januar
Na obe strane kifle poredati kulen. Presaviti jaje i staviti ga izmedju dva reda kulena, pobiberiti i posuti mlevenim origanom. Premazati kiflu maslinovim uljem i staviti u tost da se kifla tostira....