Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći sitan sirOstavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu.
Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca....
11. jun
1
Bakin domaći sitan sirSitan sir je mlečni sastojak koji je široko rasprostranjen kao zamena za sir, prilikom pripreme domaćih pita.
Domaći sitan sir možete pripremiti čak i ako se sveže mleko preseče prilikom kuvanja....
28. maj
Sitan sir sa šargarepomSitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese.
Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu.
Po želji možete dodati orahe....
05. sep.
1
Sitan SirZbog vrednih aminokiselina sitan sir se preporučuje kao važna hrana u različitim dijetama....
09. jul
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
20. okt.
Zašto je važna konzumacija jajaHolin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
20. maj
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Uprkos tome, kao u svemu, važno je da znate meru: preporučujuća dnevna porcija ne sme da prelazi 250 grama.
Sa kojom hranom nije poželjno jesti sitni sir?...
17. dec.
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
04. avgust
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
09. januar
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
14. april
Sve o zelenom čaju što je važno da znašČaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
22. dec.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je krompir pire koristan?
Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
18. dec.
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
25. maj
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoAko ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore. Kore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum,...
29. avgust
Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?Konzumacija voća se prihvata kao najuobičajenija stvar i često čak i ne shvatamo koristi voća.
Voće sadrži pre svega veliku količinu vitamina C koji je neophodan kao materija koja štiti naš organizam od razvoja različitih...
30. jul
Kako da sačuvamo sirNajbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje.
Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
06. mart
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima....
16. april
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoSirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak.
Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
09. nov.
Zašto je kolač gnjecav?Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus.
Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
13. januar
Zašto je koristan kefir?U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
08. feb.
Kako da prepoznate pravi sirNa našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju.
Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
15. feb.
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danKiselo voće pomaže organizmu tako što poboljšava sposobnost da apsorbuje gvožđe, a to je važno za imunitet....
25. jul
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi....
16. mart