Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Domaći sitan sirDomaći sitan sir
11. jun
1
Ostavite smesu da se potpuno ohladi i stavite u frižider. Nakon dva sata procedite kroz gazu. Dobije se veoma ukusan sitan sir od maslaca....
Bakin domaći sitan sirBakin domaći sitan sir
28. maj
Sitan sir je mlečni sastojak koji je široko rasprostranjen kao zamena za sir, prilikom pripreme domaćih pita. Domaći sitan sir možete pripremiti čak i ako se sveže mleko preseče prilikom kuvanja....
Sitan sir sa šargarepomSitan sir sa šargarepom
05. sep.
1
Sitni sir se umuti zajedno sa kiselim mlekom do jednolične, vazdušaste smese. Dodajte očišćenu, opranu i sitno narendanu šargarepu i posolite po ukusu. Po želji možete dodati orahe....
Sitan SirSitan Sir
09. jul
Zbog vrednih aminokiselina sitan sir se preporučuje kao važna hrana u različitim dijetama....
Da li deca smeju da jedu godži bobice?Da li deca smeju da jedu godži bobice?
20. okt.
Plodovi godži bobica su svetu poznati po svojim zdravstvenim koristima hiljadama godina. Biljka je rodom iz Kine, tako što počinje da se širi u SAD i druge zemlje zahvaljujući dragocenim kvalitetima njegovih plodova....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Holin je važna hranljiva materija koja se koristi za izgradnju ćelijskih membrana u našem telu. Ova hranljiva materija pomaže u proizvodnji signalnih molekula u mozgu, a jaje je puno sa preko 100 mg holina....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?Kako pravilno da konzumiramo sitan sir i kako da ga kombinujemo?
17. dec.
Uprkos tome, kao u svemu, važno je da znate meru: preporučujuća dnevna porcija ne sme da prelazi 250 grama. Sa kojom hranom nije poželjno jesti sitni sir?...
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
Sve o zelenom čaju što je važno da znašSve o zelenom čaju što je važno da znaš
22. dec.
Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Zašto je krompir pire koristan? Korisna svojstva krompira odavno koriste lekari prilikom lečenje različitih oboljenja....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore. Kore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum,...
Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?Zašto je važno da jedemo voće i kada je ono najkorisnije?
30. jul
Konzumacija voća se prihvata kao najuobičajenija stvar i često čak i ne shvatamo koristi voća. Voće sadrži pre svega veliku količinu vitamina C koji je neophodan kao materija koja štiti naš organizam od razvoja različitih...
Kako da sačuvamo sirKako da sačuvamo sir
06. mart
Najbolje je da se sir čuva u frižideru, umotan u foliju ili u papiru od pirinča, zato što ga običan papir isušuje. Sir se neće osušiti bar jednu nedelju, ako se u tanjir do njega stavi parče šećera i dobro poklopi drugim...
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima....
Greška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zaštoGreška je da gasite sodu u sirćetu! Evo zašto
09. nov.
Sirće može da se koristi, ali ćete u sledećem članku razumeti zašto je bolje da izaberete drugi sastojak. Kao što smo već spomenuli, kada pomešamo sastojke, odvaja se ugljen dioksid....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Na našem tržištu je sir bezbedan za konzumaciju. Postoje problemi koji se dovode u vezu sa njegovim kvalitetom, ali se radi na njegovom poboljšanju. Specijalisti su objasnili kako možete prepoznati kvalitetan sir usred...
Zašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki danZašto je dobro da uzimamo vodu sa limunom svaki dan
25. jul
Kiselo voće pomaže organizmu tako što poboljšava sposobnost da apsorbuje gvožđe, a to je važno za imunitet....
Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?Vitamin K2 - zašto je važan i kako da ga nabavimo?
16. mart
Ovaj vitamin ima veoma važnu ulogu u koagulaciji krvi....