Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zašto je neophodno da jedemo brokoli?Zašto je neophodno da jedemo brokoli?
09. januar
Brokoli za zdrave oči Brokoli se jede i za zdrave oči. Da bi se formirali molekuli važni za vid, našem telu je neophodan vitamin A, koji se u velikim dozama može uspešno uneti u organizam iz zelenog povrća....
Zašto je važno da deca jedu sitan sirZašto je važno da deca jedu sitan sir
12. nov.
U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko činjenica koje dokazuju da je izuzetno važno da deca jedu sitan sir....
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje?
11. feb.
Zašto je korisno da jedemo pečeno kestenje? Raznorazne zdravstvene koristi su osnovni razlog da pečeno kestenje bude toliko popularno, pored toga što je ukusno. Šta daje ovaj pravi delikates drveta kestena?...
Zašto je korisno da jedemo krompir pire?Zašto je korisno da jedemo krompir pire?
18. dec.
Korisno je da ih jedete kod bolesti bubrega i mokraćnih puteva....
Zašto je crni pirinač najkorisnijiZašto je crni pirinač najkorisniji
14. sep.
Ova sorta je, međutim, najkorisnija od svih vrsta pirinča, jer ima veće koristi za zdravlje i od braon....
Zašto je važna konzumacija jajaZašto je važna konzumacija jaja
20. maj
Ali ukoliko ste uvek voleli da jedete jaja, onda ste se pravilno hranili! Jaja su superhrana puna hranljivih materija, što znači da je ishrana sa jajima važan aspekt koji treba da uzmete u obzir u vašoj dijeti....
Rizi je biziRizi je bizi
08. jul
U tiganj kapnite 4-5 kašika maslinovog ulja i ubacite da se proprže iseckan luk i beli luk. Dodajte pirinač, prelijte sa tri šolje tople vode, u kojoj je prethodno rastvorena kocka pilećeg bujona....
Da li je avokado voće?Da li je avokado voće?
25. okt.
Avokado može da se jede i sirov, a za bolji ukus možete dodati prstohvat soli i bibera. Takođe može da se doda i u salate....
Kada je najbolje da jedemo voće tokom dana?Kada je najbolje da jedemo voće tokom dana?
19. mart
Druga stvar koja je važna je da kada je vaš stomak prazan, može brže svariti voće jer varenje postaje lakše. Važno je znati da voće ne biste trebali mešati sa drugom hranom....
Zašto da jedemo kariZašto da jedemo kari
30. mart
Ali važno je da ih ne pregorite. Nakon toga možete da ih sameljete u blenderu. Već znate zašto da jedete kari. On je cenjen gost u svakoh kuhinji....
Zašto da jedemo grožđeZašto da jedemo grožđe
04. mart
Nezavisno od vrste grožđa koje jedete, možete biti sigurni da će vam obezbediti važne vitamine kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin B6, vitamin B i folnu kiselinu....
Kora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimoKora limuna - zašto je korisna i kako da je koristimo
29. avgust
Ako ste od onih koji bacaju kore limuna nakon što su iscedili sok, vreme je da prestanete to da radite, zato što se tako lišavate mnogih koristi limunove kore. Kore limuna imaju visok sadržaj vitamina C, pektin, kalcijum,...
Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!Pogledajte zašto je važno da ne dezinfikujete kuću izbeljivačem i preparatima sa hlorom!
04. avgust
Razmišljanje o zdravlju u ovoj važnoj fazi - borbi protiv koronavirusa je obavezno. Sledeći naše preporučene mere za brobu protiv koronavirusa, pravimo veoma značajnu grešku, koje nismo svesni....
Da li je korisno da jedemo girice i sardine?Da li je korisno da jedemo girice i sardine?
15. nov.
Pržene girice i hladno pivo - postoji li poznatiji klasik za letnje jelo, posebno u blizini morskih letovališta? Gotovo da nema osobe koja tokom letovanja nije probala ovu poslasticu, a mnogi ovo jelo povezuju sa letom....
Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?Zbog čega je važno da imamo dane za detoksikaciju?
14. april
Na dan detoksikacije koji odaberemo, izuzetno je važno osigurati aktivno kretanje....
Sve o zelenom čaju što je važno da znašSve o zelenom čaju što je važno da znaš
22. dec.
Čaj je jedan od najpopularnijih napitaka u celoj zemlji. Tako na primer poznati kineski zeleni čaj danas se pozicionira ne samo kao osvežavajući napitak, već i kao lek koji lako može da se odrazi na blagostanje čoveka...
Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?Zbog čega je toliko korisno da jedemo skušu?
07. okt.
Ako ovu ribu jedete u bilo kom obliku 4 puta nedeljno, nakon šest meseci otpornost na stres će se višestruko povećati. Jod normalizuje štitnu žlezdu, kalcijum je dobar za kosti, fosfor jača zube....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Igra važnu ulogu u kardiovaskularnoj aktivnosti, varenju i funkciji mišića svih ćelija i organa. Po pravilu mi jedemo samo voće sa mesom, ali mali broj ljudi zna da je koštica zlato....
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Orasi se smatraju jednom od najzdravijih orašastih plodova zbog kombinacije visoke količine vitamina, minerala, proteina, zdravih masti, vlakana i antioksidanasa. Samo oko 30 grama mogu dati dovoljnu dnevnu dozu omega...
Zašto da jedemo sirova jaja?Zašto da jedemo sirova jaja?
18. mart
Aminokiseline u jajima vam pomažu da održite mladolikost, takođe sadrže obilje drugih životno važnih materija, uključujući proteine, esencijalne masne kiseline zajedno sa niacinom, ribolavinom, biotinom, holinom...
Zašto treba da jedemo jajaZašto treba da jedemo jaja
07. mart
Zašto ne treba da izbacujemo jaja iz našeg jelovnika? - Jaja su odličan izvor belančevina i ovo je divna alternativa mesa i ribe. - Jaja sadrže malo kalorija - u jednom oko 76 kalorija....
Zašto je kolač gnjecav?Zašto je kolač gnjecav?
13. januar
Ponekad se desi da je kolač pečen spolja i izgleda veoma dobro, ali je unutrašnjost gnjecava - nedovoljno pečena i neprijatna na ukus. Da biste kolač dobro ispekli i spolja i iznutra, potrebno je da zagrejete rernu...
Zašto je koristan kefir?Zašto je koristan kefir?
08. feb.
U kefiru se nalaze i važne materije poput oo+rganskih kiselina i peptida važnih za naše zdravlje....
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Čaj od kamilice je napitak napravljen od malih cvetova sličnih beloj radi. Šolja toplog čaja od kamilice je poput zagrljaja - učini da se opustite i osećate prijatno. Koristi čaja od kamilice su odavno poznate: to je drevni...
Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?Da li je bolje da jedete maslac ili margarin?
11. april
Maslac ili margarin - šta se češće nalazi u vašem frižideru? Da li znate razliku između to dvoje? Jedan od najpopularnijih proizvoda koje redovno konzumiramo je maslac. Maslac se pravi od sveže ili fermentisane masne...