Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Zbog čega testo ne naraste?Zbog čega testo ne naraste?
06. maj
Zbog čega testo ne naraste?...
Testo za mekike koje ne zadržava masnoćuTesto za mekike koje ne zadržava masnoću
26. maj
1
Zamesimo srednje meko testo, dodajući po jednu kašiku ulja pri mešenju, dok testo ne upije tri kašike i ne postane glatko....
Koliko vremena narasta testo?Koliko vremena narasta testo?
24. dec.
Najbolji pokazatelj za dobro naraslo testo je da ga sačekate da udvostruči zapreminu. Dugi pokazatelj je da naraslo testo ima mehuriće po površini....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Zašto ne treba jesti voće uvečeZašto ne treba jesti voće uveče
28. april
1
Nedavno istraživanje lekara specijalista je pokazalo koliko štetan može biti unos voća u večernjim satima. Koliko i da je u principu voće korisno, postoji realna opasnost ako se ne konzumira u umerenim količinama. Voće...
Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?Zašto ne treba mešati alkohol i tablete?
31. maj
Uputstva za upotrebu skoro svakog leka upozoravaju da se ne pije alkohol tokom uzimanja. Ali uprkos dobro poznatoj opasnosti kombinovanja lekova sa alkoholom, mnogi ljudi ignorišu ovo pravilo. Većina lekova, kako na recept...
Zbog čega kolač ne naraste?Zbog čega kolač ne naraste?
18. dec.
Drugo, što morate obavezno da uradite je, da uvek prosejete brašno - ne samo za kolač, nego za sve druge proizvode, koji treba da narastu. Zahvaljujući sejanju, u brašno ulazi vazduh, koji kasnije ostaje u testu....
Kako da testo brže naraste?Kako da testo brže naraste?
01. maj
Posudu sa testom stavite iznad vode i tako će testo mnogo brže da naraste i udvostručiće svoju zapreminu....
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider?
07. jun
Zašto da ne stavljate vruću hranu u frižider? U našoj užurbanoj svakodnevici često moramo da kuvamo večeru. Veći deo ljudi čeka da se jelo ohladi, a upravo pre nego što ga stave u frižider....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Zašto testo postaje žilavo?Zašto testo postaje žilavo?
23. april
Kako testo od maslaca, tako i sve vrste testa sa hemijskim sredstvima za dizanje testa poput praška za pecivo i sode, nema potrebe da se mnogo mesi, već samo da se objedine sastojci dok se ne dobije homogeno i glatko testo...
Zašto se testo mrvi?Zašto se testo mrvi?
26. mart
Na prvom mestu razgraničavamo testa za keksiće i kolače od onih za pogače i hlebove, osnovni faktor je podizač testa, koji koristimo....
Zašto se testo lepi?Zašto se testo lepi?
27. april
Svaka domaćica se suočavala sa problemom kod mešenja testa za hleb ili kolače. Čak i kada se tačno pridržava datog recepta sa preciznim količinama, ponekad je testo lepljivo....
Na koliko stepeni treba da narasta testo?Na koliko stepeni treba da narasta testo?
06. nov.
Proces narastanja testa može da se ubrza, ako testo stavite u posudu, a posudu postavite na paru. Testo će vam najbrže narasti ako ga stavite u najlon kesu i potopite ga u toplu vodu....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Za donji deo: Mutiti mikserom 150 g šećera u prahu, margarin, dobro izmešati pa dodati keks, sok i sve izmešati, preliti u kalup tj. pleh i poravnati, staviti u frižider. Za fil: 50 ml vode i 1 želatin izmešati i ostaviti...
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Kako se čuva naraslo testo?Kako se čuva naraslo testo?
26. sep.
Postoji veoma lak način da čuvamo naraslo testo. čak i kada je umešeno, nema potrebe da se ostavlja na toplom mestu i da čekate satima dok ne udvostruči svoju zapreminu....
Zašto muslimani ne jedu svinjetinu?Zašto muslimani ne jedu svinjetinu?
24. januar
Prva stvar koju treba primetiti je kako Sveta knjiga objašnjava zašto muslimani ne jedu svinjetinu....
Zašto jagode ne daju plodove?Zašto jagode ne daju plodove?
26. dec.
Pronađite razlog zašto ove godine jagode nisu dale rod, da biste to ispravili i imali dobru žetvu sledeće godine....
Kako da se testo ne lepi?Kako da se testo ne lepi?
05. januar
Sa druge strane, testo za uskršnji kolač treba da bude meko i lepljivo. Upravo zbog toga, odgovor na pitanje, zašto se testo lepi, ponekada može da bude - zato što tako treba da bude!...
Prženi pirinač - ne na kineski načinPrženi pirinač - ne na kineski način
13. jun
Pirinač se opere i skuva se u posoljenoj vodi. Nakon što je gotov iscedi se i opere hladnom vodom. U šerpu se stavlja maslinovo ulje da se zagreje. Kada je maslinovo ulje spremnog dodaje mu se krupno isečen luk. Kada luk...
Medeno testoMedeno testo
08. sep.
Dobijeno testo je mekano na dodir i ne bi trebalo da se lepi za prste. Ako nije tako, potrebno je malo više brašna....