Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Lutein - Šta treba da znateLutein - Šta treba da znate
13. sep.
Ne treba zaboraviti da uzimanje dodataka ishrani nije zamena za kompletnu ishranu i da je dobro izbalansirana ishrana koja uključuje raznovrsno voće i povrće koje sadrži lutein način na koji organizam dobija važne hranljive...
Kolagen - šta treba da znateKolagen - šta treba da znate
18. avgust
Sve ovo je važno za pravilno funkcionisanje tela, zato što obezbeđuje svu čvrstinu kostiju, mišića i tetiva koja mu je potrebna....
Crveni pirinač - šta treba da znate?Crveni pirinač - šta treba da znate?
04. avgust
Ova jedinstvena žitarica sadrži čak 8 aminokiselina neophodnih za ljudski organizam, koje stimulišu pravilno funkcionisanje svih sistema. Takođe je bogat vitaminima B - B1, B2, B3 i B6....
Alergija na soju - šta treba da znateAlergija na soju - šta treba da znate
23. jun
Soja spada u red jedne od najzdravijih namirnica. Vrlo često je konzumiraju vegetarijanci i vegani. Bogata je vitaminima K, E, A, mineralima, antioksidansima, vitaminima B, omega 3 masnim kiselinama, proteinima i drugim...
Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!Osnovni kuvarski termini koje treba da znate!
05. feb.
- Aspik - pihtijasta masa dobijena od jakog bujona sa dodatkom želatina; - Biftek - debela kriška mesa od filea, isečena popreko. Prži se ili se peče na roštilju; - Bešamel - mlečni svetli sos napravljen od maslaca...
Alergija na ribu - šta treba da znateAlergija na ribu - šta treba da znate
28. dec.
Ali oni treba da se koriste samo nakon konsultacije sa lekarom. Nikad ne uzimajte sami bilo koje lekove. Ako imate alergiju na ribu, da ne biste dobili alergiju treba da izbegavate njeno konzumiranje....
Sve što treba da znate o keto zaslađivačimaSve što treba da znate o keto zaslađivačima
08. jun
Iako bi trebalo da proverite etikete da biste bili sigurni, uobičajeno je da na ambalaži piše koristite kao šećer....
U koja jela treba da dodamo čubar?U koja jela treba da dodamo čubar?
11. mart
Čubar je jedan od najstarijih začina, poznat još starim Rimljanima, koji su njime začinjavali svako jelo. U 1. veku p.n.e drevni rimski pesnik Vergilije je gajio plantaže sa čubrom jer je tvrdio da je na taj način med pčela...
Jela, koja obavezno treba da probate u ŠpanijiJela, koja obavezno treba da probate u Španiji
09. maj
Španija nije izuzetak od pravila i ima mnogo toga da pokaže. Evo koja kulinarska remek dela španske kuhinje ne treba propustiti. 1....
Za koja peciva treba da koristimo amonijačnu soduZa koja peciva treba da koristimo amonijačnu sodu
22. april
Ne postoji posebno pravilo za to koja peciva koristiti amonijačnu sodu, ali uopšteno govoreći, ona se ne primenjuje na veće deserte kao što su mafini, kolači i slično, jer je tada njen ukus previše jak....
Sezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicimaSezona koktela! Šta treba da znate o zaslađenim alkoholnim napicima
06. sep.
na sto; - Ako ipak želite da oduševite bližnje i svoje goste i smatrate da zajedno sa jako zaslađenim napicima koje ste Vi predložili, treba da stavite i još nešto na sto, zapamtite da bi bilo dobro da izbegavate kontraste...
Pikantna zimnicaPikantna zimnica
18. sep.
Ova zimnica može da se pripremi u kuhinji na plinskoj ringli. Patlidžan se oljušti, iseče na kocke i prelije sa hladnom vodom sa jednom kašičicom soli. Ostavlja se da se natopi 30 minuta....
Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!Pileće iznutrice - važna kulinarska pravila za njihovu pripremu!
09. jul
Kao što znate, da bi se popunio njegov nedostatak u organizmu, treba da se uzima zajedno sa vitaminom C. Pileće džigerice, međutim sadrže i to i zato se gvožđe u njima usvaja maksimalno....
Zimnica od tikvicaZimnica od tikvica
23. april
Čuvajte zimnicu od tikvica na hladnom mestu....
Zimnica od zečetineZimnica od zečetine
24. april
Kad prestane da kaplje, izvadite meso i svako parče lepo posolite i napunite tegle, stavite po nekoliko zrna bibera. Pritiskate čvrsto da ne ostaje vazduh između mesa. Poklopite i kuvajte ne manje od 3 sata....
Sve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njegaSve što treba da znate o zelenom kokosu i koristima od njega
28. maj
Od njega se pravi odličan sladoled, nakon što ga umutite sa malo mleka ili pavlake. Takođe možete koristiti kao klasičan kokos za razne deserte....
U koja jela treba dodati ruzmarin?U koja jela treba dodati ruzmarin?
20. april
Ruzmarin ne samo da aromatizira jela i čini ih ukusnijima, već i mnogo pomaže da budete zdravi i energični. Ruzmarin se koristio još u staroj Grčkoj, Rimu i Egiptu. Ruzmarin se vekovima koristi u italijanskoj, francuskoj...
Da li treba da pijete multivitamine?Da li treba da pijete multivitamine?
16. feb.
Evo šta trebate znati. Multivitamini ne znače da se hranite zdravo Ako je vaša ishrana bogata prerađenim namirnicama i šećerima, onda unos multivitamina neće kompenzovati nanete štete....
Pačija supa koja ugrevaPačija supa koja ugreva
26. nov.
Skidamo sa vatre i nastavljamo da mutimo, sipamo nekoliko kutalča vrele supe. Dobijenu zapršku sipamo u supu, promešamo i serviramo toplu pačiju supu koja ugreva dušu....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
U kiselo mleko stavite sodu i prašak za pecivo da nadođe, nakon toga ga pomešajte sa jajima, uljem i brašnom. Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir....
U koja jela treba dodati kajensku papriku?U koja jela treba dodati kajensku papriku?
10. dec.
Kajenska paprika je među najljućim začinima na celom svetu. To je posebno ljuta crvenkasta paprika. Ime joj potiče od ime reke Kajen, duž koje rastu ove čili paprike. Začin u čistoj formi je vrsta "aleve paprike"....
Gordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimoGordon Ramzi navodi koja to jela bi trebalo svi da znamo da spremimo
03. april
Njegovi odgovori vas mogu iznenaditi, a ako već znate da ih spremite, onda je sigurno da ste krenuli putem ovog poznatog kuvara. page1....
Rezanci - šta treba da znamo?Rezanci - šta treba da znamo?
29. jun
Treba napomenuti da se pravi od ječma i da se u Grčkoj i Italiji mnogo koristi u raznim receptima - supe sa rezancima, jela od mesa, prilozi....
Šunka - šta treba da znamoŠunka - šta treba da znamo
21. feb.
Prilikom konzumacioje važno je tamo gde je odsečeno parče da se ne ostavlja da se suši. Može da se pokrije nečim....
Teobromin - šta treba da znamo?Teobromin - šta treba da znamo?
05. april
Međutim, važno je da se istakne da ipak u izvesnoj meri teobromin stimuliše srce....