Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?
13. avgust
Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?
07. mart
Ali, ne treba piti više od tri šolje lipe dnevno; 2. Čaj od lipe pomaže sistemu za varenje - u većini slučajeva, kada smo nervozni, to utiče na naš sistem za varenje....
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?
28. jul
Evo nekih koristi od majorana koje bi trebalo imati na umu. Postoje i druge dokazane prednosti ove biljke, ali ove su najvažnije....
Čaj od selena - zbog čega treba da ga pijemo?Čaj od selena - zbog čega treba da ga pijemo?
19. jun
Ako imate bolove i ukočenost u velikim zglobovima, trebalo bi da pijete čaj od selena. I evo kako ga pripremiti i kako ga piti. Čaj od selena U 500 ml vode dodajte 1/2 kašike. lišća sušenog selena....
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?
07. okt.
Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam treba
06. jul
Bujon od kostiju postaje sve popularniji, posebno među onima koji su pristalice zdrave ishrane. Smatra se da on sadrži mnogo korisnih svojstava koji mogu doprineti celokupnom blagotvornom stanju organizma. Hajde da obratimo...
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?
25. maj
Zbog toga je i dalje treba redovno piti čaj od kamilice: Izvor antioksidanasa Čaj od kamilice takođe je bogat antioksidansima i ima antimikrobna svojstva koja su dobra za naše zdravlje pored njegove sposobnosti da nas...
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?
30. april
Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
Zbog čega treba da jedeno speltu?Zbog čega treba da jedeno speltu?
14. jul
U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiMasala čaj - sve koristi i kako ga piti
04. januar
Ispijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala. Tokom vremena...
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?
09. maj
Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?
10. avgust
Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?
28. april
Najpopularnija i najukusnija pića koja ljudi konzumiraju su voćni sokovi. Izuzetno su korisni i zasićuju. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti izuzetno ukusnom i korisnom voću - mangu. Veoma je sveže i proizvodi divan...
Čaj od magarećeg trna - kod čega pomažeČaj od magarećeg trna - kod čega pomaže
24. april
Skoro je svako sreo u suvim travnatim mestima pored puta ili na zapuštenom terenu jednu biljku koja liči na korov, čiji je svet korpica u obliku polusfere purpurne boje. To je magareći trn. Ova boljka, koja je često...
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od breze - zašto da ga pijemo?
07. okt.
Čaj od listova breze treba da se kuva oko 20-30 minuta da bi se otkrila sva njegova korisna svojstva. Može se čuvati u termosu i razblažiti toplom vodom ako je prejak....
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?
18. dec.
Postoje najrazličitije vrste čajeva - od voća, preko biljnih do takvih čajeva za detoks i jačanje imunog sistema. Široko rasprostranjen u svetu čaj od fizalisa još uvek nije toliko popularan na Balkanu. Fizalis predstavlja...
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?
02. dec.
Vreme sakupljanja treba da bude između 10-12 sati, tako da se jutarnja rosa već osušila, vreme bi trebalo da bude vedro, sa minimalnom vlažnošću....
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?
28. april
Oni koji pate od bolesti jetre takođe treba da izbegavaju ovo piće. Može izazvati oslobađanje bilirubina i pogoršati bolest i simptome....
Čaj od hibiskusa - šta treba da znamoČaj od hibiskusa - šta treba da znamo
17. mart
Veoma je rasprostranjeno mišljenje da hipertoničari treba da ga piju hladno, a hipotenzima je potrebna šolja toplog čaja od hibiskusa....
Čaj od maslačka - šta treba da znamoČaj od maslačka - šta treba da znamo
23. jun
Svi vole da piju čajeve i to ne samo zbog odličnog ukusa, već i zbog mnogih korisnih svojstava. Čaj od maslačka pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, ali u isto vreme ovaj napitak ima veoma poseban i zanimljiv ukus....
Zašto piti čaj od stevie?Zašto piti čaj od stevie?
19. april
strongStevia je biljka koja se odlikuje specifičnim slatkim ukusom i aromom. Poslednjih decenija stevia se sve više koristi kao zdrava zamena za šećer pogodna za ljude koji pate od dijabetesa. Ali stevia se preporučuje...
Zbog čega je luk koristan?Zbog čega je luk koristan?
06. okt.
Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
Zbog čega je kelj koristan?Zbog čega je kelj koristan?
08. sep.
Samo treba da dodate malo limuna i gotovi ste. 2....
Zbog čega pileća supa leči?Zbog čega pileća supa leči?
12. januar
Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju. Zašto pileća...
Zbog čega je prženje štetno?Zbog čega je prženje štetno?
14. jul
Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...