Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sok od limuna - zbog čega treba da ga pijemo?Svi znamo koliko je dobro za naše zdravlje da obezbedimo dovoljno vitamina C za naš organizam u promenljivim vremenskim uslovima. Zima je vreme kada konzumiramo najviše limuna i citrusa. Limun se može iscediti i piti...
13. avgust
Čaj od lipe - zbog čega je koristan i zašto treba da ga pijemo?Ali, ne treba piti više od tri šolje lipe dnevno;
2. Čaj od lipe pomaže sistemu za varenje - u većini slučajeva, kada smo nervozni, to utiče na naš sistem za varenje....
07. mart
Čaj od majorana - za šta je dobar i zašto ga treba piti?Evo nekih koristi od majorana koje bi trebalo imati na umu. Postoje i druge dokazane prednosti ove biljke, ali ove su najvažnije....
28. jul
Čaj od selena - zbog čega treba da ga pijemo?Ako imate bolove i ukočenost u velikim zglobovima, trebalo bi da pijete čaj od selena. I evo kako ga pripremiti i kako ga piti.
Čaj od selena
U 500 ml vode dodajte 1/2 kašike. lišća sušenog selena....
19. jun
Zbog čega treba redovno jesti tahini od susama?Osobe sa prekomernim znojenjem i hiperaktivnošću, predispozicijom i visokim krvnim pritiskom, srčanim oboljenjima i problemima sa mozgom takođe bi trebalo da ga konzumiraju....
07. okt.
Bujon od kostiju: Kako da ga napravite i 6 razloga zbog čega vam trebaBujon od kostiju postaje sve popularniji, posebno među onima koji su pristalice zdrave ishrane. Smatra se da on sadrži mnogo korisnih svojstava koji mogu doprineti celokupnom blagotvornom stanju organizma.
Hajde da obratimo...
06. jul
Zbog čega je važno da redovno pijemo čaj od kamilice?Zbog toga je i dalje treba redovno piti čaj od kamilice:
Izvor antioksidanasa
Čaj od kamilice takođe je bogat antioksidansima i ima antimikrobna svojstva koja su dobra za naše zdravlje pored njegove sposobnosti da nas...
25. maj
Zbog čega treba praviti mlevenu jagnjetinu?Mleveno meso je jedan od glavnih sastojaka naše nacionalne kuhinje. Postoji na desetine jela koja se pripremaju sa ovim mesnim proizvodom. Mleveno meso koristimo za supe, glavna jela, roštiljanje, kao i za pravljenje sirovo-dimljenih...
30. april
Zbog čega treba da jedeno speltu?U poslednje vreme zdrava ishrana postaje sve popularnija i to nije ništa neobično. Svi žele da budu zdravi, a pravilna ishrana je ključ toga. Zbog toga su proizvodi poput spelte sve popularniji kod ljudi koji brinu o svom...
14. jul
Masala čaj - sve koristi i kako ga pitiIspijanje čaja je vekovima bila umetnost na Istoku. Ova praksa je počela u Kini, proširila se na Japan, a Britanci su uveli ispijanje crnog čaja sa mlekom i šećerom, što je zapravo osnova čaja zvanog masala.
Tokom vremena...
04. januar
Zbog čega treba da pijemo magnezijum + B6?Tokom aktivne fizičke aktivnosti, količina magnezijuma koja se unese hranom često je nedovoljna i treba uzeti dodatnu količinu u vidu dijetetskog suplementa....
09. maj
Zbog čega treba redovno da jedemo tikvice?Tikvice se nalaze u grupi najšire korišćenih namirnica biljnog porekla u mnogim kuhinjama. One dodaju svež i prijatan ukus mnogim omiljenim jelima i salatama. Najviše se konzumiraju tokom proleća i leta, ali mogu da se...
10. avgust
Sok od manga - kako ga napraviti i zašto ga piti?Najpopularnija i najukusnija pića koja ljudi konzumiraju su voćni sokovi. Izuzetno su korisni i zasićuju. Danas ćemo posebnu pažnju posvetiti izuzetno ukusnom i korisnom voću - mangu.
Veoma je sveže i proizvodi divan...
28. april
Čaj od magarećeg trna - kod čega pomažeSkoro je svako sreo u suvim travnatim mestima pored puta ili na zapuštenom terenu jednu biljku koja liči na korov, čiji je svet korpica u obliku polusfere purpurne boje. To je magareći trn.
Ova boljka, koja je često...
24. april
Čaj od breze - zašto da ga pijemo?Čaj od listova breze treba da se kuva oko 20-30 minuta da bi se otkrila sva njegova korisna svojstva. Može se čuvati u termosu i razblažiti toplom vodom ako je prejak....
07. okt.
Čaj od fizalisa - zašto da ga pijemo?Postoje najrazličitije vrste čajeva - od voća, preko biljnih do takvih čajeva za detoks i jačanje imunog sistema. Široko rasprostranjen u svetu čaj od fizalisa još uvek nije toliko popularan na Balkanu.
Fizalis predstavlja...
18. dec.
Čaj od crne ribizle - zašto da ga pijemo?Vreme sakupljanja treba da bude između 10-12 sati, tako da se jutarnja rosa već osušila, vreme bi trebalo da bude vedro, sa minimalnom vlažnošću....
02. dec.
Čaj od ruzmarina - šta ga čini tako korisnim?Oni koji pate od bolesti jetre takođe treba da izbegavaju ovo piće. Može izazvati oslobađanje bilirubina i pogoršati bolest i simptome....
28. april
Čaj od hibiskusa - šta treba da znamoVeoma je rasprostranjeno mišljenje da hipertoničari treba da ga piju hladno, a hipotenzima je potrebna šolja toplog čaja od hibiskusa....
17. mart
Čaj od maslačka - šta treba da znamoSvi vole da piju čajeve i to ne samo zbog odličnog ukusa, već i zbog mnogih korisnih svojstava. Čaj od maslačka pomaže kod brojnih zdravstvenih tegoba, ali u isto vreme ovaj napitak ima veoma poseban i zanimljiv ukus....
23. jun
Zašto piti čaj od stevie?strongStevia je biljka koja se odlikuje specifičnim slatkim ukusom i aromom. Poslednjih decenija stevia se sve više koristi kao zdrava zamena za šećer pogodna za ljude koji pate od dijabetesa.
Ali stevia se preporučuje...
19. april
Zbog čega je luk koristan?Svako povrće je važno za naše zdravlje, ali neka od njih imaju zaista jedinstvena svojstva. Takav je luk, član porodice Allium, roda cvetnih biljaka koji takođe uključuje beli luk, šalot (ljutiku), praziluk i divlji...
06. okt.
Zbog čega pileća supa leči?Svi smo čuli od naših baka da pileća supa pomaže u lečenju prehlade i gripa. To je zaista tako, jer ovo jelo izuzetno snažno i pozitivno deluje na naše telo, pojačava našu odbranu ipodiže nam ebergiju.
Zašto pileća...
12. januar
Zbog čega je prženje štetno?Većina ljudi je upoznata sa štetnošću pržene hrane, zahvaljujući mnogim člancima i istraživanjima. Proces prženja je poznat kao izuzetno štetan i toksičan. Ipak, pitanje je, zbog čega je pržena hrana štetna za nas? Šta se...
14. jul