Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje peršuna i mirođijeNakon što osušite, iseckajte peršun ili mirođiju, kao kad ih dodajete u jelo.
Isečenu mirođiju i peršun možete pomešati i sastaviti. Možete opušteno da pripremite zeleni miks po ukusu....
13. okt.
Sos od peršuna i bosiljkaBosiljak i peršun sa stavljaju u secka. Pasiramo kratko i dodajemo sok od polovine limuna i maslinovo ulje.
Začinjavamo solju i pasiramo ponovo sve veoma dobro....
25. jun
Ćuftice od peršuna i pirinčaStrukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno.
U odgovarajućoj posudi pomešamo ohlađeni pirinač, peršun, dva jaja, kiselo mleko, sodu, sirće, kumin, biber i so. Dobro promešamo....
25. nov.
Sok od peršuna i limunaPeršun stimuliše krvotok, a dodavanjem soka od limuna dobijate efikasni napitak za smanjivanje nivoa holesterola i rizika od moždanog udara....
11. jun
Plava riba preko peršuna i avokadaPeršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
07. nov.
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoŽalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
25. nov.
Pesto od peršuna sa orasimaKoristite pesto od peršuna sa orasima kao dresing za salatu, sos za testeninu ili namazan preko prepečenog hleba.
Čuvajte u frižideru do 2-3 dana....
13. jun
Ćuftice od peršuna sa siromĆuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom....
18. jun
Pesto od peršuna sa maslinamaSvež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
24. maj
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljemRaskošne i mnogo ukusne ćufitce od peršuna sa kačkavaljem!...
19. jun
Čaj od peršuna za jačanje kostijuPrelijte peršun vrelom vodom, poklopite i sačekajte 10 minuta da odstoji.
Procedite čaj i pijte ga dok je topao.
Peršun je biljka bogata kalijumom i pomaže u regulisanju visokog pritiska....
09. maj
Dresing od peršuna sa belim lukomPomešajte sitno isečen peršun sa belim lukom u maloj posudi. Pažljivo dodajte maslinovo ulje, dobro promešajte. Začinite solju i biberom....
05. april
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaIsecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun. Oštrim nožem napravite proreze na ribi sa obe strane.
Ugrejte roštilj i lepo ga namažite uljem ili slaninom....
21. dec.
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuČim je pečena riba gotova namažite je celom smesom od peršuna.
Brancin sa pestom od peršuna na roštilju je mnogo ukusan.
Prijatno!...
25. avgust
Salata od peršuna sa paradajzom i bulguromSitno isečemo paradajz, peršun, mentu i luk i sve to se stavlja u drugu posudu.
Posoli se i začini biberom i cimetom. Dobro se promeša. Bulgur se ocedi i pomeša sa ostalim sastojcima....
31. jul
Salata od peršuna sa kinoom i avokadomPeršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija.
Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum....
01. april
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaNek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
27. mart
Čaj od mirođijePripremite seme i stabljike mirođije:
Izmerite 1 kašiku celog semena mirođije.
Prokuvajte vodu: 2 šolje vode prokuvajte u loncu ili džezvi....
10. januar
Zamrzavanje sveže mirođijeSitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice.
Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
16. avgust
Čorba od mirođijeKroz nekoliko minuta čorba od mirođije je gotova i spremna za posluživanje....
30. april
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukomZa pravljenje ovih ćuftica od peršuna koristim listove i deo tanjih drški peršuna koji su u gornjem delu grančice.
Mladi luk i mladi beli luk se očiste i krupno iseckaju....
21. dec.
MirođijaIzbor i čuvanje mirođije
Kad god je moguće, dobro je izabrati svežu mirođiju umesto sušene, jer ima veće aromatične kvalitete ukusa....
28. nov.
Brz pesto od mirođijeMirođija se očisti od drški i iskida se.
Beli luk se oljušti i zajedno sa mirođijom se stavlja u miltipraktik.
Dodajte i maslinovo ulje, orahe i so.
Blendirajte sve sastojke dok se ne dobije pasta....
19. avgust
FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfaFile od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa je mnogo ukusan....
01. jul
PeršunIzbor i čuvanje peršuna
Kad god je to moguće, potrebno je birati svež peršun umesto sušenog, jer ima bolje ukusne kvalitete. Svež peršun treba izabrati tamno zelene boje i izgleda svež i hrskav....
28. nov.