Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Zamrzavanje peršuna i mirođijeZamrzavanje peršuna i mirođije
13. okt.
Nakon što osušite, iseckajte peršun ili mirođiju, kao kad ih dodajete u jelo. Isečenu mirođiju i peršun možete pomešati i sastaviti. Možete opušteno da pripremite zeleni miks po ukusu....
Sos od peršuna i bosiljkaSos od peršuna i bosiljka
25. jun
Bosiljak i peršun sa stavljaju u secka. Pasiramo kratko i dodajemo sok od polovine limuna i maslinovo ulje. Začinjavamo solju i pasiramo ponovo sve veoma dobro....
Ćuftice od peršuna i pirinčaĆuftice od peršuna i pirinča
25. nov.
Strukove peršuna, oprane i dobro oceđene od vode, iseckamo na sitno. U odgovarajućoj posudi pomešamo ohlađeni pirinač, peršun, dva jaja, kiselo mleko, sodu, sirće, kumin, biber i so. Dobro promešamo....
Sok od peršuna i limunaSok od peršuna i limuna
11. jun
Peršun stimuliše krvotok, a dodavanjem soka od limuna dobijate efikasni napitak za smanjivanje nivoa holesterola i rizika od moždanog udara....
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Peršun, koji ste oprali i ocedili, naseckajte na sitno. Presecite avokado na pola, uklonite košticu i uz pomoć kašike izdubite unutrašnjost. Nasecite avokado i dodajte ga u peršun....
Kako da sušimo peršun, mirođiju i origanoKako da sušimo peršun, mirođiju i origano
25. nov.
Žalfija, majčina dušica, letnji čubar, mirođija, lovorov list, origano, ruzmarin i peršun nisu toliko teški za sušenje zbog niske vlage koju oni sadrže u svojim listovima koja lako može da se osuši ili da...
Pesto od peršuna sa orasimaPesto od peršuna sa orasima
13. jun
Koristite pesto od peršuna sa orasima kao dresing za salatu, sos za testeninu ili namazan preko prepečenog hleba. Čuvajte u frižideru do 2-3 dana....
Ćuftice od peršuna sa siromĆuftice od peršuna sa sirom
18. jun
Ćuftice od peršuna sa sirom mogu da se serviraju sa mlečnim sosom....
Pesto od peršuna sa maslinamaPesto od peršuna sa maslinama
24. maj
Svež peršun se dobro opere, odvajaju se veće drške, a listići se stavljaju u teglu. Dodaju se masline bez koštica, čenovi belog luka, ulje, so i sok od pola limuna....
Ćuftice od peršuna sa kačkavaljemĆuftice od peršuna sa kačkavaljem
19. jun
Raskošne i mnogo ukusne ćufitce od peršuna sa kačkavaljem!...
Čaj od peršuna za jačanje kostijuČaj od peršuna za jačanje kostiju
09. maj
Prelijte peršun vrelom vodom, poklopite i sačekajte 10 minuta da odstoji. Procedite čaj i pijte ga dok je topao. Peršun je biljka bogata kalijumom i pomaže u regulisanju visokog pritiska....
Dresing od peršuna sa belim lukomDresing od peršuna sa belim lukom
05. april
Pomešajte sitno isečen peršun sa belim lukom u maloj posudi. Pažljivo dodajte maslinovo ulje, dobro promešajte. Začinite solju i biberom....
Orada na roštilju sa mnogo peršuna i limunaOrada na roštilju sa mnogo peršuna i limuna
21. dec.
Isecite limun na tanke kriške i stavite po 2-3 kriške u unutrašnjost, i isečeni peršun. Oštrim nožem napravite proreze na ribi sa obe strane. Ugrejte roštilj i lepo ga namažite uljem ili slaninom....
Brancin sa pestom od peršuna na roštiljuBrancin sa pestom od peršuna na roštilju
25. avgust
Čim je pečena riba gotova namažite je celom smesom od peršuna. Brancin sa pestom od peršuna na roštilju je mnogo ukusan. Prijatno!...
Salata od peršuna sa paradajzom i bulguromSalata od peršuna sa paradajzom i bulgurom
31. jul
Sitno isečemo paradajz, peršun, mentu i luk i sve to se stavlja u drugu posudu. Posoli se i začini biberom i cimetom. Dobro se promeša. Bulgur se ocedi i pomeša sa ostalim sastojcima....
Salata od peršuna sa kinoom i avokadomSalata od peršuna sa kinoom i avokadom
01. april
Peršun pojačava imuni sistem i možan je antioksidant, koji se bori protiv niza virusa i bakterija. Peršun sadrži kalcijum, fosfor, gvožđe, natrijum, kalijum, vitamin A i vitamin C, magnezijum....
Šaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajzaŠaran u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza
27. mart
Nek vam je ukusno uz ovog šarana u rerni sa nadevom od peršuna i paradajza....
Čaj od mirođijeČaj od mirođije
10. januar
Pripremite seme i stabljike mirođije: Izmerite 1 kašiku celog semena mirođije. Prokuvajte vodu: 2 šolje vode prokuvajte u loncu ili džezvi....
Zamrzavanje sveže mirođijeZamrzavanje sveže mirođije
16. avgust
Sitno iseckajte grančice mirođije. Možete da iseckate i lisće i grančice. Naseckanu mirođiju ubacite i dobro pritisnite u kutije za jednokratnu upotrebu ili u kutije za zamrzavanje....
Čorba od mirođijeČorba od mirođije
30. april
Kroz nekoliko minuta čorba od mirođije je gotova i spremna za posluživanje....
Ćuftice od peršuna sa sirom i mladim lukomĆuftice od peršuna sa sirom i mladim lukom
21. dec.
Za pravljenje ovih ćuftica od peršuna koristim listove i deo tanjih drški peršuna koji su u gornjem delu grančice. Mladi luk i mladi beli luk se očiste i krupno iseckaju....
MirođijaMirođija
28. nov.
Izbor i čuvanje mirođije Kad god je moguće, dobro je izabrati svežu mirođiju umesto sušene, jer ima veće aromatične kvalitete ukusa....
Brz pesto od mirođijeBrz pesto od mirođije
19. avgust
Mirođija se očisti od drški i iskida se. Beli luk se oljušti i zajedno sa mirođijom se stavlja u miltipraktik. Dodajte i maslinovo ulje, orahe i so. Blendirajte sve sastojke dok se ne dobije pasta....
FIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfaFIle od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa
01. jul
File od orade sa pestom od peršuna i sosom od senfa je mnogo ukusan....
PeršunPeršun
28. nov.
Izbor i čuvanje peršuna Kad god je to moguće, potrebno je birati svež peršun umesto sušenog, jer ima bolje ukusne kvalitete. Svež peršun treba izabrati tamno zelene boje i izgleda svež i hrskav....