Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaIspitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
29. sep.
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaNjihova redovna upotreba doprinosi ne samo boljem zdravlju, već štiti od pojave oboljenja.
Postoji mnogo biljaka i rastinja, koje se smatra zdravim i pomaže zdravstveno stanje čoveka....
21. maj
Prednosti soka od jabukeJabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
22. januar
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaUpotrebom lanenog semena se može održavati nivo holesterola....
26. april
Marokanske punjene urmeUrme zarezati po dužini, izvaditi košticu i napuniti svaku pripremljenim nadevom.
Filovane urme posuti ostatkom seckanih oraha....
12. feb.
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Sirup od rogača - prednosti i primenaNjegova kulinarska upotreba je veoma prijatna. On se dodaje u napitke u ulozi zgušnjivača i u slatke sosove i glazure. Daje prijatnu čokoladnu nijansutečnostima....
02. dec.
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde se pravi od mlevene heljde - biljke poznate po svojim korisnim nutritivnim svojstvima. Zrnca heljde mogu da budu korišćena gotovo na isti način kao i pirinač. Ona je osnovni sastojak u mnogim tradicionalnim...
09. jun
Brašno od rogača - koristi i upotrebaMeđu prednostima konzumacije rogača nalaze se:
- Prirodan nizak sadržaj masti
Brašno od rogača praktički ne sadrži masti. Ako ste na dijeti sa niskim sadržajem masti, ovo brašno je dobra varijanta za vas....
23. april
Voda od koprive - upotreba i sve koristi od njeŠta znači voda od koprive? To je voda u koju ste potopili, skuvali ili prelili vrelom vodom sveže ubranu ili osušenu koprivu. Kako biljka tokom procesa kuvanja ili prelivanja vrelom vodom oslobađa izuzetno korisne supstance...
29. sep.
Urme sa sirom i orasimaUrme zaseći nožem preko sredine i izvaditi košticu.
Plavi sir izdrobiti u krem sir, pa sjediniti dobro viljuškom.
Kašičicom puniti jednu po jednu urmu sa smesom od sira....
20. januar
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaNjegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima.
Tahini od susama sadrži mnogo sastojaka, koji su važni za organizam. Među njima su magnezijum, gvožđe, kalijum i kalcijum....
08. okt.
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
08. jun
Jednostavan kolač bez upotrebe mikseraPrvo promešajte kiselo mleko i sodu, a nakon toga dodajte šećer, ulje, brašno i na kraju, kakao.
Dobro promešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu.
U nauljeni pleh sipajte smesu sa kakaom i pecite...
21. sep.
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiKulinarska upotreba brašna od amaranta
Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
01. jul
Ulje od cveta jorgovana - lekovita svojstva i upotrebaNemoguće je zaboraviti magični miris jorgovana koji oduzima dah! Nežni i slatkasti miris procvetalih prolećnih vrtova ispunjava nas prijatnim osećanjima.
Ali ne znaju svi o lekovitim svojstvima cveta jorgovana. On...
30. jun
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžeKora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, može da doda aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog ovih stvari, sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete...
08. okt.
Koje su prednosti hleba od celog zrna?Pored svih prednosti ovaj hleb nam daje puno vitalnosti i energije tokom celog dana....
25. april
Kako da osušite urmeNjihova konzumacija obezbeđuje brzu energiju, koja ne ostavlja višak kilograma, zbog jednostavnih šećera - glukoze i fruktoze koji se u njima nalaze....
15. dec.
Prednosti biljnog čajaVrste i prednosti biljnih čajeva
Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
27. maj
Prednosti filtrirane vodeUpotreba filtrirane vode je dobra za planetu. Nije tajna da je upotreba plastike jedna od najvećih pretnji po životnu sredinu i mnogi ljudi upravo iz tog razloga traže načine da smanje njenu upotrebu....
06. maj
Kulinarska upotreba šafranaJedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
28. april
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima.
Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
19. mart
Prednosti i mane celeraMeđutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....
05. mart