Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Ispitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
Prednosti upotrebe Goji (Godži) bobicaPrednosti upotrebe Goji (Godži) bobica
21. maj
Njihova redovna upotreba doprinosi ne samo boljem zdravlju, već štiti od pojave oboljenja. Postoji mnogo biljaka i rastinja, koje se smatra zdravim i pomaže zdravstveno stanje čoveka....
Prednosti soka od jabukePrednosti soka od jabuke
22. januar
Jabuka je jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Ona je posnata po svom savršenom ukusu, kao i po visokoj hranljivoj vrednosti, pored toga predstavlja popularan niskokaloričan doručak. Može da se konzumira u svako...
Prednosti i nedostaci upotrebe semena lanaPrednosti i nedostaci upotrebe semena lana
26. april
Upotrebom lanenog semena se može održavati nivo holesterola....
Marokanske punjene urmeMarokanske punjene urme
12. feb.
Urme zarezati po dužini, izvaditi košticu i napuniti svaku pripremljenim nadevom. Filovane urme posuti ostatkom seckanih oraha....
UrmeUrme
21. maj
Često prerada urmi uključuje i upotrebu parafina, koji je štetan za astmu i alergije....
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Sirup od rogača - prednosti i primenaSirup od rogača - prednosti i primena
02. dec.
Njegova kulinarska upotreba je veoma prijatna. On se dodaje u napitke u ulozi zgušnjivača i u slatke sosove i glazure. Daje prijatnu čokoladnu nijansutečnostima....
Brašno od heljde - koristi i upotrebaBrašno od heljde - koristi i upotreba
09. jun
Brašno od heljde se​ pravi od mlevene heljde - biljke poznate po svojim korisnim nutritivnim svojstvima. Zrnca heljde mogu da budu korišćena gotovo na isti način kao i pirinač. Ona je osnovni sastojak u mnogim tradicionalnim...
Brašno od rogača - koristi i upotrebaBrašno od rogača - koristi i upotreba
23. april
Među prednostima konzumacije rogača nalaze se: - Prirodan nizak sadržaj masti Brašno od rogača praktički ne sadrži masti. Ako ste na dijeti sa niskim sadržajem masti, ovo brašno je dobra varijanta za vas....
Voda od koprive - upotreba i sve koristi od njeVoda od koprive - upotreba i sve koristi od nje
29. sep.
Šta znači voda od koprive? To je voda u koju ste potopili, skuvali ili prelili vrelom vodom sveže ubranu ili osušenu koprivu. Kako biljka tokom procesa kuvanja ili prelivanja vrelom vodom oslobađa izuzetno korisne supstance...
Urme sa sirom i orasimaUrme sa sirom i orasima
20. januar
Urme zaseći nožem preko sredine i izvaditi košticu. Plavi sir izdrobiti u krem sir, pa sjediniti dobro viljuškom. Kašičicom puniti jednu po jednu urmu sa smesom od sira....
Tahini od susama - sastav, koristi i upotrebaTahini od susama - sastav, koristi i upotreba
08. okt.
Njegova upotreba u kujinji je u slanim, ali i u slatkim jelima. Tahini od susama sadrži mnogo sastojaka, koji su važni za organizam. Među njima su magnezijum, gvožđe, kalijum i kalcijum....
Upotreba kore od nara i njene koristiUpotreba kore od nara i njene koristi
08. jun
Upotreba kore od nara i njene koristi I tako, u njoj na prvom mestu su sadržani korisni tanini, upravo oko 25% koji blagotvorno utiču na naš organizam. Takođe imaju jak protivupalni efekat na sluzokožu creva....
Jednostavan kolač bez upotrebe mikseraJednostavan kolač bez upotrebe miksera
21. sep.
Prvo promešajte kiselo mleko i sodu, a nakon toga dodajte šećer, ulje, brašno i na kraju, kakao. Dobro promešajte smesu drvenom kašikom dok ne dobijete homogenu smesu. U nauljeni pleh sipajte smesu sa kakaom i pecite...
Brašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristiBrašno od amaranta - upotreba u kulinarstvu i koristi
01. jul
Kulinarska upotreba brašna od amaranta Brašno do amaranta se koristi za pečenje raznih jela, ali nije dijetalan, pošto ima visok broj kalorija, samo smog glikemijskog indeksa je pogodan u tom smislu....
Ulje od cveta jorgovana - lekovita svojstva i upotrebaUlje od cveta jorgovana - lekovita svojstva i upotreba
30. jun
Nemoguće je zaboraviti magični miris jorgovana koji oduzima dah! Nežni i slatkasti miris procvetalih prolećnih vrtova ispunjava nas prijatnim osećanjima. Ali ne znaju svi o lekovitim svojstvima cveta jorgovana. On...
Pametne ideje za upotrebu kore od pomorandžePametne ideje za upotrebu kore od pomorandže
08. okt.
Kora od pomorandže će držati mačke daleko od vas, sakupljaće puževe u bašti, može da doda aromu vašem čaju i očistiće vam kuću. Zbog ovih stvari, sledeći put kada rešite da oljuštite pomorandžu, pomislite o tome da li ćete...
Koje su prednosti hleba od celog zrna?Koje su prednosti hleba od celog zrna?
25. april
Pored svih prednosti ovaj hleb nam daje puno vitalnosti i energije tokom celog dana....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Njihova konzumacija obezbeđuje brzu energiju, koja ne ostavlja višak kilograma, zbog jednostavnih šećera - glukoze i fruktoze koji se u njima nalaze....
Prednosti biljnog čajaPrednosti biljnog čaja
27. maj
Vrste i prednosti biljnih čajeva Trenutno se biljke koriste za primarnu zdravstvenu zaštitu....
Prednosti filtrirane vodePrednosti filtrirane vode
06. maj
Upotreba filtrirane vode je dobra za planetu. Nije tajna da je upotreba plastike jedna od najvećih pretnji po životnu sredinu i mnogi ljudi upravo iz tog razloga traže načine da smanje njenu upotrebu....
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
Jedno od glavnih pravila upotrebe šafrana je njegova ekonomična upotreba. Njegova jaka aroma zahteva minimalne količine u dodavanju jelima. Neizostavni je začin svim vrstama ribe i morskih plodova....
Prednosti i mane kikirikijaPrednosti i mane kikirikija
19. mart
Prednosti kikirikija je da on ne sadrži holesterol i da je bogat biljnim mastima. Smatra se da konzumacija kikirikija normalizuje krvni pritisak i smanjuje rizik od pojave srčanih oboljenja....
Prednosti i mane celeraPrednosti i mane celera
05. mart
Međutim, uz brojne prednosti, konzumacija celera krije poznate zdravstvene rizike - činjenica koju malo ljudi zna....