Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Neka vam je slatko i srećni praznici sa ovim ukusnim milibrotom bez mešenja.
Neka je puna vaša uskršnja trpeza!...

Uzmite pleh u kome ćete peći pogaču i namažite ga uljem po dnu i ivicama i pospite sa malo brašna....

Gotovu pogaču pokrijte krpom, pospite kapljicama vode i nakon 10-ak minuta je spremna za jelo....

Brašno se proseje - ponekad ne prosejem (kad korisitm samonarastajuće brašno ). U njega stavljam so i dobro promešam.
Kvasac rastvaram u malo hladne...

Lenji milibrot bez mešenja sa čokoladom pecite u hladnoj rerni na 180°C.
Drvenom čačkalicom proveravajte da li je gotov....

Ostavite pogaču u hladnoj prostoriji.
Ujutru je pogača narasla i spremna je za pečenje, ne morate da je premesite....

Od dobijenih sastojaka /bez jednog žumanca/ se zamesi srednje meko testo.
Ostavljamo da nadođe....

Gotova pogača se premazuje maslacem i pokriva se krpom na 5 minuta.
Brza pogača sa malo mešenja je mnogo ukusna....

Pogaču pokrijte i ostaivte da odstoji 30-40 minuta na toplom. Namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom....
Rejting
5
Ukupno glasalo: 2
52
40
30
20
10
Oceni: