Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest


Stavite nadev na listove vinove loze i uvijte sarme.
Poređajte ih u šerpu sa debelim dnom i odozgo pritisnite odgovarajućim tanjirom....

Drugi paradajz se iseče na kolutove i ređa se na dno šerpe, u kojoj ćete kuvati sarme od listova vinove loze....

Na dno šerpe stavite listove vinove loze i na njih rasporedite sarme....

Kao na primer sarme od listova vinove loze sa šljivama - em slatke, em kisele, ne samo od ukusa šljiva, nego i od rasola....

Savet: Listove vinove loze konezervišem tako što pripremam salamutu od krupnije soli i vode....

Sarme od listova vinove loze sa majčinom dušicom i sremušem se serviraju sa mladim belim lukom....

Sarme od listova vinove loze sa mlevenim mesom i pirinčem prelijemo vodom do polovine i kuvamo na srednjoj vatri oko sat i po do dva....

Poklopite dobro tanjirem i ostavite da se vru na vatri oko 30 minuta.
Servirajte sarme od listova vinove loze i ukrasite sa kiselim mlekom....

Na ovaj način možete poslužiti grčku posnu sarmu od vinovog lista ili da napravite beli sos ako ne želite da bude posna....

Stavljaju se na ringlu i računa se 30 minuta od ključanja.
Sarmice od listova vinove loze sa nadevom od jaja i sira se jednu tople i hladne....

Pecite na 200 stepeni 60 minuta.
Poslužite posne sarme od listova vinove loze sa crnim pirinčem u đuveču sa kiselim mlekom....
Rejting
3.5
Ukupno glasalo: 2
50
41
31
20
10
Oceni: