Puckane paprike u salamuri

11/08/2018
"Izvadite vino i rakiju, zato što je ovim pikantnim paprikama potrebno odgovarajuće društvo "
Priprema40 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno65 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano451
  • Pregledi tokom meseca38
  • Pregledi tokom sedmice12
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ljute paprike - 2 kg, ribice
  • paprike - 1 kg, čorbadžijske
  • morska so - 1 šolja
  • sirće - 1 i 1/2 (flaša - 750 ml)
  • šećer - 3 šolje
  • mirođija - 1 veza
  • peršun - 1 veza
* merne jedinice

Način pripreme

Operite paprike, očistite i ispecite malo na ringli. Rasporedite ih na papir, a u duboku posidu stavite so, šećer sirće i rastvorite.

Hladne paprike dodajte u posudu sa salamurom, zajedno sa sitno isečenom mirođijom i peršunom.

S vremena na vreme ih mešajte i ostavite da odstoje u salamuri 24 sata.

Punite u odgovarajuće tegle, nemojte sterilizovati.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar