Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od krompira»Krompir ćuftice sa topljenim sirom

Krompir ćuftice sa topljenim sirom

Bilyana VladovaBilyana Vladova
Šef kuhinje
11840341
Krompir ćuftice sa topljenim sirom
Fotografije: Yanitsa Nikolova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Nećemo preuveličati ako kažemo da se ove ćuftice od krompira tope odmah u ustima"

Potrebni sastojci

  • krompir - 2 kg
  • jaja - 2 komada
  • luk - 1 velika glavica
  • maslac - 50 g
  • sir - 100 - 150 g
  • kačkavalj - 200 g
  • prezle - 1 kašika
  • biber
  • so
  • topljeni sir
  • za pohovanje
  • jaja - 5 komada
  • brašno - 4 kašike
  • prezle - 6 kašika
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir se oljušti i iseče na kocke. Stavlja se u šerpu, preliva se vodom i stavlja da se kuva. Ako želite da bude brže, preliva se toplom vodom.

Dok se kuva, narenda se kačkavalj i izgnječi se sir. Kada se krompir skuva prosipa se voda i dok je još topao izgnječi se.

U njega se dodaja maslac i narendan kačkavalj. Meša se veoma brzo da može sve da se rastopi i da se ravnomerno rasporedi.

Nakon toga se ljušti luk i narenda se u krompir ili se iseče na veoma sitno. Dodaju se izgnječen sir, so, biber, prezle i dva jaja. Sve se meša dok se ne dobije krompir pašteta.

Drugih 5 jaja se umute u posudi, a brašno i prezle se promešaju u plitkoj posudi. Ulje se sipa u tiganj da provri.

Za to vreme od krompir paštete se oblikuju ćuftice, i u svaku od njih se stavlja malo parče topljenog sira.

Uvaljaju se u brašno sa prezlama, nakon toga u umućena jaja, ponovo u brašno i jaje i nakon toga se stavljaju da se prže u jako zagrejanom ulju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: