Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Paprike punjene pasuljem na severnjački način

Paprike punjene pasuljem na severnjački način

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Paprike punjene pasuljem na severnjački način2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Ne preuveličavamo ako kažemo da se najukusnije punjene paprike prave sa pasuljem"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 400 g
  • paprike - 5 - 6 komada, sveže (crvene)
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 50 ml
  • aleva paprika - 1 supena kašika, ravna
  • čubar - 1 prstohvat
  • nana - 1 prstohvat
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • brašno - za zatvaranje paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Pasulj operemo i dobro procedimo. U tiganj sipamo veliki deo ulja i ugrevamo, dodajemo sitno iseckan luk, začine i prstohvat soli, pržimo dok luk ne omekša.

Dodajemo alevu papriku, promešamo i odmah dodajemo pasulj, posolimo po ukusu. Pržimo kratko uz neprestano mešanje, skidamo tiganj sa vatre.

Ostavljamo gotov nadev da se ohlad i napunimo paprike. Namažemo pleh preostalim maslacem, otvor paprika potopimo u brašno da nadev ne bi izašao.

Poređamo paprike u pleh i pospemo sa malo brašna. Ovu proceduru pravimo kad paprike nisu suve, prilikom samog pečenja ulje od ulja i brašna one dobijaju ukus suvih.

Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju. Neverovatne paprike - ukusne, aromatične, tope se u ustima.

Pprijatno uz paprike punjene pasuljem na severnjački način!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: