Način pripreme
Pasulj operemo i dobro procedimo. U tiganj sipamo veliki deo ulja i ugrevamo, dodajemo sitno iseckan luk, začine i prstohvat soli, pržimo dok luk ne omekša.
Dodajemo alevu papriku, promešamo i odmah dodajemo pasulj, posolimo po ukusu. Pržimo kratko uz neprestano mešanje, skidamo tiganj sa vatre.
Ostavljamo gotov nadev da se ohlad i napunimo paprike. Namažemo pleh preostalim maslacem, otvor paprika potopimo u brašno da nadev ne bi izašao.
Poređamo paprike u pleh i pospemo sa malo brašna. Ovu proceduru pravimo kad paprike nisu suve, prilikom samog pečenja ulje od ulja i brašna one dobijaju ukus suvih.
Stavite pleh u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok ne dobije lepu boju. Neverovatne paprike - ukusne, aromatične, tope se u ustima.
Pprijatno uz paprike punjene pasuljem na severnjački način!