Mekike mog oca

14/12/2018
"Za sve koji ne veruju da očevi mogu da prave ukusnije mekike od majki "
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano454
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • jaja - 1 komad
  • šećer - 4 kašičice
  • maslac - 2 supene kašike, biljni
  • kvasac za hleb - 1 kesica, suv
  • so - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

U 150 ml tople vode rastvorimo šećer i kvasac. Sačekajte 10-15 minuta da nadođe. Dobro umutie jaje. Dodajte brašno, 2 supene kašike maslaca, kvasac i prstohvat soli.

Namazanim rukama zamesite polutvrdo testo. Mesite bar 5 minuta. Stavite u odgovarajuću posudu i uvijte streč folijom. Ostavite da odstojina toplom tokom noći. Treba da se udvostruči više od dva puta.

U mali /na primer 16 cm/, ali dubok tiganj ili šerpu sipajte 3 prsta ulja za prženje - suncokretovo, kukuruzno, od repice ili sa kojim god ste navikli da radite. Ugrejtena umerenoj vatri.

Namazanim rukama uzmitr loptu od testa i prstima razvucite mekike debljine ne više od 1/2 cm. Prži se u ulju po oko 30 sekundi sa svake strane.

Dobro je da kada vadite i stavljate sledeću mekiku skdate tiganj sa vatre da maslac ne gori. Rezultat je odličan.

Možete ih jesti samo posute šećerom u prahu, sa sirom, slatkom ili medom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar