Način pripreme
U 150 ml tople vode rastvorimo šećer i kvasac. Sačekajte 10-15 minuta da nadođe. Dobro umutie jaje. Dodajte brašno, 2 supene kašike maslaca, kvasac i prstohvat soli.
Namazanim rukama zamesite polutvrdo testo. Mesite bar 5 minuta. Stavite u odgovarajuću posudu i uvijte streč folijom. Ostavite da odstojina toplom tokom noći. Treba da se udvostruči više od dva puta.
U mali /na primer 16 cm/, ali dubok tiganj ili šerpu sipajte 3 prsta ulja za prženje - suncokretovo, kukuruzno, od repice ili sa kojim god ste navikli da radite. Ugrejtena umerenoj vatri.
Namazanim rukama uzmitr loptu od testa i prstima razvucite mekike debljine ne više od 1/2 cm. Prži se u ulju po oko 30 sekundi sa svake strane.
Dobro je da kada vadite i stavljate sledeću mekiku skdate tiganj sa vatre da maslac ne gori. Rezultat je odličan.
Možete ih jesti samo posute šećerom u prahu, sa sirom, slatkom ili medom.