Čorba sa kolenicom i fidom

02/02/2019
"Najozbiljniji konkurent za omiljenoj škembe čorbi je ova supa sa kolenicom "
Priprema10 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno130 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano57
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu sipamo vodu. Stavljamo kolenicu. Sačekamo da provri. Rešetkastom kašikom skidamo penu.

Stavljamo luk, šargarepu, sitno isečenu, lovorov list, beli luk (ceo) i celer. Dodajemo so, biber i kuvamo dok kolenica ne bude gotova.

Izvadimo na tanjir i odvojimo kost. Iskidamo meso na male komade i vraćamo ga u šerpu. Stavljamo fidu, a nakon 5 minuta i sveže mleko.

U tiganju ugrejemo maslac i u njemu pržimo brašno. Stavljamo alevu papriku, promešamo i skidamo sa vatre. Uzimamo nekoliko kutlača čorbe i razredimo brašno.

Sipamo u šerpu i ostavljamo 5 minuta da vri.

Isključimo i sipamo u posude.

Serviramo sa izmrvljnom ljutom paprikom i belim lukom i sirćetom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar