Lenje sarmice

Radomira MihailovaRadomira Mihailova
Šegrt
391226719
Lenje sarmice
Fotografije: Radomira Mihailova
1 / 3
05/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Predlažemo da nazovemo ove sarmice ne lenje, nego one koje štede energiju i da sipamo drugu porciju"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 500 g
  • kiseli kupus - 1 velika tegla ili oko 1/2 glavice
  • luk - 2 male glavice
  • pirinač - 3/4 šolje
  • biber
  • aleva paprika
  • so
  • kumin
* merne jedinice

Način pripreme

Sitno iseckani luk malo propržimo. U njega dodajemo mleveno meso, prethodno začinjeno solju, biberom i kuminom, pomešano sa malo opranog pirinča.

Dodajemo 1 šolju vode i mešamo dok voda ne ispari i dok se mleveno meso ne izdrobi. Onda dodajemo sitno iseckan kupus.

Ako imamo rasol, sad je momenat da dodamo 1-2 šolje ili dok ne dođe do nivoa kupusa. Ako nemamo, stavljamo vodu. Dodajemo i biber, oko 1-2 supene kašike i dobro promešamo.

Kad provri smanjujemo ringlu i ostavljamo da se krčka dok ne ispari veći deo tečnosti ili dok pirinač ne omekša.

Ako je potrebno, ako procenite da nema dovoljno vode dodajte, kod mene je ispalo idelano sa ukupnom tečnosšću oko 3 šolje.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: