Postan pirinač sa kineskim pečurkama i kurkumom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
11/03/2019
"Aromatičan pirinač sa pečurkama, pogodan za post "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano114
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • kineske pečurke - 250 g, iz tegle
  • kurkuma - 1 kašika
  • ulje - 2 kašike
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • belo vino - 50 ml
  • čubar - po ukusu
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pirinač i stavljamo ga u šerpu sa kipućom posoljenom vodom. Kada je skoro skuvan vadimo ga. U posudu za pečenje namazanu uljem dodajemo pirinač.

Dodajemo kurkumu i dobro mešamo. Pečurke operemo i sečemo na parčiće. Dodajemo ih u pirinač.

Oljuštitei isecite beli luk na sitno i dodajte ga. Stavite so i čubar po ukusu.

Prelijte jednom šoljom vode i dodajte belo vino, promešajte dobro. Po želji možete da dodate zelene začine.

Pečemo u rerni na 180 stepeni dok voda ne ispari. Servirajte toplo. Jelo može da se iskoristi i kao garnirung osnovnom jelu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar