Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Dinstana svinjetina»Glazirana svinjetina s pomorandžom i pečurkama

Glazirana svinjetina s pomorandžom i pečurkama

Monika IvanovaMonika Ivanova
Šef kuhinje
140412k
Glazirana svinjetina s pomorandžom i pečurkama
Fotografije: Monika Ivanova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
3
"Primamljivo slatko-kiselo svinjsko meso koje čeka baš vas"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g (da nije file, više odgovara ono sa slaninom)
  • pečurke - 200 g
  • pomorandža - 50 ml, sok
  • limun - 10 ml, sok
  • ulje - 100 ml
  • med - 1 kašičica
  • soja sos - 2 kašike
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno pripremimo sos od sokova pomorandže i limuna, šolje vode, pola kašičice soli, kašičicu meda i soja sosa. Meso se seče na parčiće ili ivice debljine oko 1 centimetar i prži se u amsnoći po oko 3 minuta sa svake strane.

Sklanjamo tiganj na kratko i prelivamo ga slatko-kiselim sokom od citrusa. Vraćamo na ringlu i zatvaramo poklopcem, da se dinsta. Ostavljamo bar 20 minuta ili dok sos ne uvri. Tada dodajemo isečene pečurke, promešamo nekoliko puta, dolivamo još pola šolje vode i ponovo zatvaramo poklopcem na oko 5 minuta.

Jelo je gotovo kada na dnu tiganja skoro ne ostane sos - sav sos se lepi za meso i pečurke, što ga čini sjajnim i primamljivim.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: