Svinjski kare punjen šparglama

02/04/2019
"Kada je povod specijalan, jelo treba da bude odgovarajuće - prefinjen svinjski kare, punjen šparglama "
Priprema30 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno110 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano150
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kare očistimo od masnoća, ako je ima. Prolazimo dugim nožem kroz sredinu karea, isečemo kao veliki džep po celoj dužini širine oko 2 cm, zavisi koliko je debelo parće, ne idemo do dna.

Izvadimo nož i prstima malo raširimo otvor.

Posolimo i pobiberimo.

Pomešamo izgnječeni beli luk sa iseckanim peršunom i senfom dok ne dobijemo pastu. Ovom smesom namažemo unutra po celoj dužini.

Očistimo špargle od tvrdog dela i stavljamo unutra tako da popunimo file.

Odozgo uvijamo slaninom, lagano preklopimo kriške.

Stavljam u odgovarajući pleh za pečenje i sipamo 1/3 vode, posolimo.

Pleh pokrivamo dobro aluinijumskom folijom.

Pečemo na 220 stepeni 20 minuta i još na 190 stepeni - 20 minuta.

Skidamo foliju i pečemo još 40 minuta.

Prilog - pečurke u maslacu na tiganju.

Špragle možemo zameniti i drugim nadevom, sušenim pardajzom, spanaćem, graškom po izboru.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar