Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Ćuretina»Šnicle»Ćureći filei na podlozi od klica pasulja

Ćureći filei na podlozi od klica pasulja

Potrebitel#184319Potrebitel#184319
Inovator
14822473
Ćureći filei na podlozi od klica pasulja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Zdravo i ukusno - sa ovim jelom želimo prijatno svima koji znaju kako da se hrane"

Potrebni sastojci

  • ćureće šnicle - 6 komada
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber
  • muskatni orašćić
  • kumin
  • limun - 1/2 komada
  • med - 2 supene kašike
  • bosiljak
  • klice od pasulja - 500 g
  • sok od limuna - od 1 limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo i izlupamo šnicle da bi bile ravnomerno ranke. Pomešamo sok od limuna i med i namažemo meso.

Svaku šniclu posipamo sa oba kraja začinima i stavljamo u frižider na jednu noć da dobro upiju marinadu i začine.

Sledećeg dana namažemo pleh maslinovim uljem, takođe i svako parče mesa da bi bile hrskavije šnicle.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30-35 minuta.

Začinimo klice pasulja solju, sokom od limuna i maslinovim uljem. Serviramo filee na podlozi od klica. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: