Paradajz punjen pirinčem i šarenim pasuljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj79703
03/05/2019
"Postovi su samo povod da date mašti na volju i da napravite čudesan punjeni paradajz sa pirinčem i šarenim pasuljem"
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano37
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte na sitno glavicu luka i jedan-dva čena belog luka. Zagrejte kašiku maslinovog ulja u dubokoj posudi i zapržite luk i beli luk na kratko. Isecite šargarepe i dodajte u posudu. Začinite solju i biberom i izdinstajte dok ne omekšaju.

Sipajte pirinač i zapržite na kratko. Sipajte 2 šolje bujona od povrća i ostavite da provri. Smanjite ringlu i kuvajte 15 minuta na tihoj vatri dok pirinač ne upije bujon.

Za to vreme odsecite vrhove paradajza i izvadite im sredunu kašikom. Isecite je na sitno i dodajte u posudu sa pirinčem. Začinite čubrom.

Dodajte skuvan šareni pasulj i kuvajte još minut-dva. Iseckajte pola vezice peršuna i dodajte u tiganj.

Napunite paradajz nadevom i poređajte ga u posudu za pečenje.

Rasporedite preostali nadev u posudu za pečenje i prebacite punjeni paradajz u rernu na pola sata na 180 stepeni,

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar