Čorba od luka sa belim vinom i sirom

05/05/2019
"Klasičan predlog za jelo iz francuske kuhinje, koji vam savetujemo da prihvatite "
Priprema15 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno75 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano17
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Luk isecite na krupniji polumesec.

Ugrejte maslinovo ulje i kockicu maslaca u dubokoj posudi na vatri i stavite luk da se dinsta. Dodajte braon šećer i promešajte. Ostavite luk da se omekša i karamelizuje na umerenoj vatri nekoliko minuta, mešajte periodično sve vreme.

Odvojite listove struka majčine dušice. Sitno ih iseckajte i dodajte u luk.

Isecite integralni baget na kriške. Izrendajte grijer sir ili kačkavalj i rasporedite preko krišaka. Poređajte u pleh i pecite u rerni.

Začinite karamelizovani luk solju i biberom.

Isecite čenove belog luka sitno i dodajte. Dodajte supenu kašiku brašna i dobro promešajte da se ne stvore grudvice. Prelijte litrom bujona od povrća i dodajte kašičicu belog vina.

Smanjite vatru i kuvajte čorbu još pola sata. Servirajte francusku čorbu od luka ukrašenu zapečenim kriškama sa sirom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar