Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Laka penjurlija sa maslacem i sirom

Laka penjurlija sa maslacem i sirom

Potrebitel#181034Potrebitel#181034
Šegrt
2351329
Laka penjurlija sa maslacem i sirom
Fotografije: Denitza Karcheva
2 / 4
25/05/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Ako osećate da ih kuhinje dolazi neverovatan miris, da znate da je to ova laka penjurlija sa maslacem"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • jaja - 4 komada
  • kvasac - 1 kocka
  • so - 1 kašika
  • šećer - 1 kašika
  • kiselo mleko - 200 g
  • maslac - 1 pakovanje
  • sir - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Razredite kiselo mleko sa 200 ml tople vode, dodajte kvasac, šećer i malo brašna, pa neka naraste. Prosejte brašno.

Napravite udubljenje, pa u njega stavite jaja, a u međuvremenu odvojte jedno žumance za premazivanje, so, meki maslac i aktivirani kvasac. Zamesite meko testo.

Podelite na 6 lopti, a svaku od njih razvijte u koru, premažite uljem, posipajte izmrvljeni sir i uvijte. Poređajte u nauljanu i nabrašnjenu tavu.

Uvijte i ostavite još 20 minuta na toplom mestu, da naraste. Umutite žumance sa 1 kašikom ulja ili maslacem i 1 kašikom vode. Premažite i pecite penjurliju u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: