Bonapeti.rs»Recepti»Slana Peciva»Penjurlija»Penjurlija sa sirom i maslacem

Penjurlija sa sirom i maslacem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Penjurlija sa sirom i maslacem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
23/04/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Veoma lak recept za običnu seosku penjurliju, koja je idealan doručak zauzetih domaćica"

Potrebni sastojci

  • voda - 1 šolja topla
  • kvasac - 1 kesica, suvi
  • jogurt - 1 šolja
  • med - 1 supena kašika
  • ulje - 3 supene kašike
  • jaja - 1 komad
  • so - 1 supena kašika
  • brašno - 700 g
  • sir - 150 g
  • maslac - 1 supena kašika
  • jaja - 1 komad za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Med se rastvara u toploj vodi zajedno sa suvim kvascem se promeša i ostavimo da se aktivira. Sipamo u brašno, dodajemo so, ulje, jaje i mešamo viljuškom da se dobije lepljivo testo, ne sipamo više brašna.

Ostavlja se da nadođe 30 minuta na toplom, prekriveno krpom. Mažemo pleh uljem i sipamo testo koje se razvuče u plehu.

Odozgo se maže umučenom jajetom, posipa se mrvljenim sirom. Rasporedimo male komadiće maslaca i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-35 minuta.

Serviramo sa kiselim mleko! Idealan nedeljni doručak!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: