Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Tiganjice»Bakine mekane tiganjice

Bakine mekane tiganjice

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Bakine mekane tiganjice
Fotografije: Tatyana Petrova
2 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
18
"Ne čekajte ceo život da vas baka budi sa ukusnim tiganjicama - evo vam recept i napravite sami"

Potrebni sastojci

  • ajran - 300 ml
  • soda bikarbona - 1 kašičica, ravna
  • šećer - 3 kašičice, ravne
  • so - 1 prstohvat
  • brašno - 1 ½ šolja (šolja je 200 ml)
* merne jedinice

Način pripreme

Napravite ajran - odnos vode i kiselog mleka 50:50.

Sipajte ajran u posudu i dodajte sodu, mešajte dok ne nadođe. Dodajte šećer i so (nemojte preterivati sa dozom) mešajte da se dobro promeša.

Prosejte brašno i dodajte u etapama uz neprestano mešanje dok ne dobijete glatku i homogenu smesu.

Ugrejte tiganj i sipajte malo ulja, pržite na umerenoj vatri sa obe strane dok ne dobiju zlatno braon boju.

Dobro je da svaki put namažete uljem tiganj kada stavljate tiganjice da bi upile ulje.

Poređajte ih na tanjir. obložen ubrusom da se ocedi višak masti.

Moja baka ih je posipala kristal šećerom i jeli smo ih sa kompotom. Ali danas šećer možete zameniti medom, slatkom ili sirupom od voća.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Komentari

Anonimni
Anonimni
Šta je ajran?
07.04.2022 10:55
2