Čorba na seoski način sa prazilukom i kiselim kupusom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
591
03/06/2019
"Ovo je mnogo više od recepta za zimsku supu, to je jedno od remek dela bugarske kuhinje, koje sa sigurnošću treba da dodate u domaću knjigu recepata "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano117
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 500 g
  • praziluk - 300 g (2 - 3 struka)
  • sok od kupusa - 2 liatra
  • pirinač - 40 g (4 kašike)
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • ljute paprike - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Sečemo na sitno kiseli kupus i praziluk. Prelivamo sa 2 litra soka od kupusa i kuvamo ih na umerenoj vatri dok ne omekša.

Dodajemo opran pirinač i kuvamo čorbu još 15 minuta.

Dodajemo brašno i alevu papriku, razmućene u malo vode. Kuvamo još 5-6 minuta i začinjavamo biebrom i solju.

Po želji dodajemo i blago prepečene ljute paprike.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar