Vegetarijanska škembe čorba sa pečurkama

24/06/2019
"Braća vegetarijanci, držite se, otkrivena je savršena zamena za škembe čorbu, odmah vam je predstavljamo "
Priprema10 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno25 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano23
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pečurke - 600 g
  • sveže mleko - 3 šolje
  • maslac - 150 g
  • aleva paprika - 1 - 2 supene kašike
  • biber - po želji
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operemo pečurke i sitno isečemo.

Nakon toga stavljamo malo više od pola maslaca u šerpu u kojoj ćemo kuvati i mešamo dok se potpuno ne rastopi.

Dodajemo pečurke i dinstamo u maslacu dok ne puste sopstveni sos.

U međuvremenu na ringlu pored stavljamo mali tiganj sa preostalim maslacem.

Kad se rastopi dodajemo alevu papriku, ne prestajemo da mešamo, skidamo sa vatre i ostavljamo sa jedne strane.

U šerpu sa pečurkama dodajemo 3 šolje svežeg mleka, 2 šolje vode i dodajemo so po ukusu (ja stavljam i jedan prstohvat bibera, ali to je po želji).

Sačekamo da provri sve 10-15 minuta, dodajemo maslac sa alevom papriko, promešamo i skidamo sa vatre.

Nemojte zaboraviti da servirate čorbu od pečuraka sa malo belog luka, pomešanog sa sirćetom i ljutom alevom paprikom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar