Bonapeti.rs»Recepti»Jela od povrća»Janija»Bamija sa pečurkama i sitnim lukom

Bamija sa pečurkama i sitnim lukom

Mario NikolovMario Nikolov
Početnik
214
Bamija sa pečurkama i sitnim lukom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Bogata gozba od povrća, koja će se dopasti svima koji je probaju"

Potrebni sastojci

  • bamija - 700 - 800 g
  • luk - 1 šolja, sitan
  • pečurke - 5 - 6 komada
  • paradajz - 4 komada
  • biljni maslac - 4 supene kašike
  • vino - 1 čaša
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Drške bamije isecite i operite je.

Oprani i očišćeni paradajz i pečurke isecite na male komade.

Sitni luk oljuštite i kuvajte sa malo vode i prstohvatom soli.

Kad omekša u nega dodajte sve ostale sastojke (bez peršuna) i 1 šolju tople vode.

Jelo kuvajte na tihoj vatri poklopljeno oko 40 minuta.

Pospite peršunom i servirajte hladno.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: