Klasična seoska čorba sa lopticama

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
15/07/2019
"Klasična čorba sa lopticama, baš kao nekad..."
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano88
  • Pregledi tokom meseca49
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo šargarepu i zapržimo u ulju (može i maslinovo ulje) dok ne pusti narandžastu boju.

Dodajemo isečeni luj da se dinsta u šargarepu na oko 1 minut.

Dodajemo vodu u šerpu, stavljamo lovorov list, čubar i so po ukusu i stavljamo supu da se kuva.

Pravimo loptice od mlevenog mesa, uvaljamo ih prethodno u brašno i stavljamo u smesu koja vri.

Dodajemo prethodno opran pirinač u čorbu sa lopticama i kuvamo još 15-20 minuta.

Skidamo sa vatre i dodajemo biber.

Za zapršku pomešamo u čaši ili posudi jedno jaje i pola kofice kiselog mleka dok ne dobijemo homogenu smesu. Od tople čorbe stavljamo nekoliko kašika zaprške uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče i vraćamo u šerpu.

Vaša čorba sa lopticama je gotova!

P.S Za razliku od mnogih drugih jela so se stavlja u početku da se ćuftice ne bi raspale.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar