Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Čorba sa lopticama od mesa»Klasična seoska čorba sa lopticama

Klasična seoska čorba sa lopticama

AdminAdmin
Glavni urednik
122542
Klasična seoska čorba sa lopticama
Fotografije: Niki
5 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Klasična čorba sa lopticama, baš kao nekad..."

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • čubar - 1 prstohvat
  • biber
  • ulje - 3 - 4 supene kašike
  • voda - 2 l
  • brašno - 2 supene kašike
  • za zapršku
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 200 g, pola kofice
* merne jedinice

Način pripreme

Izrendamo šargarepu i zapržimo u ulju (može i maslinovo ulje) dok ne pusti narandžastu boju.

Dodajemo isečeni luj da se dinsta u šargarepu na oko 1 minut.

Dodajemo vodu u šerpu, stavljamo lovorov list, čubar i so po ukusu i stavljamo supu da se kuva.

Pravimo loptice od mlevenog mesa, uvaljamo ih prethodno u brašno i stavljamo u smesu koja vri.

Dodajemo prethodno opran pirinač u čorbu sa lopticama i kuvamo još 15-20 minuta.

Skidamo sa vatre i dodajemo biber.

Za zapršku pomešamo u čaši ili posudi jedno jaje i pola kofice kiselog mleka dok ne dobijemo homogenu smesu. Od tople čorbe stavljamo nekoliko kašika zaprške uz neprestano mešanje da se jaje ne preseče i vraćamo u šerpu.

Vaša čorba sa lopticama je gotova!

P.S Za razliku od mnogih drugih jela so se stavlja u početku da se ćuftice ne bi raspale.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: