Način pripreme
1. Ako su riblji fileti koje imate sa kožom, pažljivo odstranite. Očistite od kostiju ako ih ima. Operite, osušite, isecite na komade i posolite malo.
2. U posudi umutite jaja sa malo soli. Dodajte sok od limuna i pivo. Stavite brašno sa praškom za pecivo u delovima i mutite žicom dok smesa ne postane glatka, gusta kaša.
Orijentišite se koliko brašna da stavite po tome kada stavite parče ribe, smesa za pohovanje treba da se lepi, a ne da se razliva. Da, razliće se malo sigurno, ali to je normalno.
3. Ugrejte obilnu količinu ulja na jakoj vatri. Ja sam pržila na 8 stepenu koja je jedna ispod maksimuma.
4. Potopite svako parče ribe u smesu za pohovanje i odmah stavite u ugrejano ulje. Pržite dok ne dobije zaltnu boju sa obe strane.
5. Zlatna boja se postiže brzo imajte u vidu temperaturu i moguće je da ćete se uplašiti da će riba možda unutra ostati sirova. Nemojte se brinuti o tome, neće. Bela riba se priprema brzo i kada je izvadite iz ulja ona će nastaviti da se prži zato što je ognuta toplom smesom za pohovanje.
Bude mnogo krta i prijatna pohovana riba, čak i komadi ako su deblji neće ostati živi.
6. Servirajte sa sosom od majoneza i belog luka i kriškama limuna i servirajte sa svežom salatom vašu ribu u mekanoj smesi za pohovanje.