Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Pastrmka sa belim vinom i celerom

Pastrmka sa belim vinom i celerom

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Pastrmka sa belim vinom i celerom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Prihvatamo sve pozive na ručak u kojima je obećano da će biti pastrmka napravljena na ovaj lagan način"

Potrebni sastojci

  • pastrmka - 1, 2 kg, file
  • maslac - 2 kašike
  • celer - 1/2 glavice
  • šargarepa - 3 komada
  • luk - 2 glavice
  • belo vino - 1 šolja
  • krompir - 600 g ili miks povrća po izboru
  • jaja - 2 komada
  • peršun
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Filetiramo ribu i posolimo po ukusu. Poređamo u odgovarajuću šerpu namazanu maslacem. Dodajemo na kolutove isečen luk, šargarepu, celer, maslac i vino.

Poklapamo poklopcem i dinstamo 20-30 minuta na umerenoj vatri. Garniramo sa kuvanim krompirom ili miksom povrća.

Odozgo prelivamo ribu sosom, dobijenim nakon dinstanja, koji zgusnemo žumancima i posipamo sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti